Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2013, 17:02:45
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Cainii sunt un mare pericol chiar daca nu musca. Cu toate ca acest aspect s-a prezentat de mai multe ori in continutul topicului, nu este luat in considerare. Mizeria de la acestia nu este stransa de nimeni si astfel Bucurestiul (si nu numai) s-a transformat intr-un adevarat focar de infectie.

Un alt aspect: din punctul meu de vedere cainele lasat in strada este un caine necajit, abuzat, neingrijit etc.
Aha,si cum iti arati dragostea de el ca sa nu mai stea amaratul in strada?
Ahhhh deci omorarea lor cu sange rece este dovada dragostei vizavi de animal ca sa nu mai sufere...vai ce poveste duioasa...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2013, 18:00:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ahhhh deci omorarea lor cu sange rece este dovada dragostei vizavi de animal ca sa nu mai sufere...vai ce poveste duioasa...
Pai care sunt alternativele:

1. De adoptat, nu-i adopta mai nimeni. Pe majoritatea in nici un caz

2. Pe strazi, fac foame, mor de frig, sunt schiloditi de masini, omorati de oameni disperati de agresivitatea lor sau pur si simplu sadici

3. Sa-i aduni si sa-i tii cu miile cativa ani buni intr-un spatiu de cativa metri patrati, iarasi nu cred ca asta e viata. Tie ti-ar place sa traiesti asa? De buget nu mai vorbesc.

4. Da, acelasi principiu se aplica si in tara unde locuiesti acum. Asta e motivul principal pentru care, nu ti s-a intamplat niciodata sa fii atacata de o haita de 10-20 caini.
Vechi 10.10.2013, 18:26:25
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai care sunt alternativele:

1. De adoptat, nu-i adopta mai nimeni. Pe majoritatea in nici un caz

2. Pe strazi, fac foame, mor de frig, sunt schiloditi de masini, omorati de oameni disperati de agresivitatea lor sau pur si simplu sadici

3. Sa-i aduni si sa-i tii cu miile cativa ani buni intr-un spatiu de cativa metri patrati, iarasi nu cred ca asta e viata. Tie ti-ar place sa traiesti asa? De buget nu mai vorbesc.

4. Da, acelasi principiu se aplica si in tara unde locuiesti acum. Asta e motivul principal pentru care, nu ti s-a intamplat niciodata sa fii atacata de o haita de 10-20 caini.
Ba ironia sortii este ca AICI am fost alergata de catre caini agresivi de rasa,din aia cu stapan care omiteau sa le puna lesa si credeau ca doar ei locuiesc pe strada aia.
Mereu vad la stiri cu copii atacati de caini cu stapan,din aia agresivi de lupta,evident.

In Romania,atata timp printre maidanezi nu am avut probleme pt ca erau toti blanzi.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2013, 18:35:03
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@AlinB - potoleste-te te rog!

Eu am rapsuns la mesajul lui Florinvs care vroia sa desfiinteze toti cainii din orase (nu numai maidanezi).
Te rog sa citesti mesajul lui.
Si te mai rog sa incetezi cu atacurile la persoana.
Vechi 11.10.2013, 12:02:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ba ironia sortii este ca AICI am fost alergata de catre caini agresivi de rasa,din aia cu stapan care omiteau sa le puna lesa si credeau ca doar ei locuiesc pe strada aia.
O cu totul alta problema, cealalta asa cum am zis, la tine este rezolvata.
Si nicidecum altfel decat prin eutanasiere.
Sa se rezolve si la noi si sa ramanem doar cu problema care o ai si tu acum.

Citat:
In Romania,atata timp printre maidanezi nu am avut probleme pt ca erau toti blanzi.
Romania nu se reduce la tine. Mai sunt alte cateva zeci de mii de romani muscati, cativa (si nu doar romani) ucisi de maidanezi.

Si sper sa lasi deoparte povestea cu "o meritau, ca nu au stiut cum sa se poarte cu bietzii catelusi".

Last edited by AlinB; 11.10.2013 at 12:16:15.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2013, 16:01:48
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Yasmina, ce intelegi prin omorarea cainilor cu sange rece??!!

Romanii sunt tare milosi si buni. Chiar si cand au de suferit de pe urma cainilor ei nu isi fac singuri dreptate, cu toate ca ar putea. Ii tolereaza pe stazi, cu toate ca le fac mari neplaceri si se expun la mari pericole, doar ca sa nu le faca rau cainilor. Dar aceasta s-a intors impotriva omului, semn ca dragostea nu este suficienta daca nu este insotita si de ratiune sau mai bine spus de intelepciune.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2013, 16:12:17
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Implicit

Ce sa zic....sunt pentru adoptie nu ucidere....sa fim crestini...si sa intelegem situatia.....la baiatul acela ar fi alte cauze...in fine Dumnezeu va judeca....oricum oamenii sunt de multe ori mai rai ca animalele, fiindca gandesc....
Reply With Quote
Vechi 14.10.2013, 16:32:28
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Au aratat si aici la televizor in ce mod prind hingherii cainii de pe strazi.
Cu doua bete cu laturi, ii taraie, cainii urla de durere. Oribil.
Sunt scene care misca si pietrele. Eu nu stiu cum pot unii...
Da, este vorba de sange rece, altfel nu e posibil.

Si nu stiu de ce copilasul ala nu este lasat in pace si i se pun spinare acum tot felul de cruzimi si oribilitati. Ca vai, pentru el se face acum totul.
Si nu vine inca nimeni sa spuna adevarul, ce s-a intamplat acolo.
Vechi 14.10.2013, 16:58:09
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

@Yasmina

Pai ce ar trebui romanii sa faca ptr. a scapa de cainii de pe strada? Nu se mai poate sa fie sute de mii de caini pe strada. Au fost atatea incidente. Omul de afaceri japonez ucis de caini, sute de mii de oameni la spial ptr. ca au fost muscati de caini, copiii care mor (nu doar acest baiatel a fost ucis de caini). Eu personal nu cred ca ar trebui omorati toti cainii deodata, ci doar cei f.agresivi. Si eu cred ca sunt destui agresivi. Iar cei blanzi sa fie dusi in adaposturi care ar trebui finantate de cei care iubesc cainii, nu de stat. In SUA cei care se ocupa de animale fac voluntariat si traiesc din donatii. Bine, si un buget mic de la stat, dar care nu acopera marea majoritate a cheltuielilor. Eu am fost la un adapost de animale, nu in Bucuresti, ci in Brasov. Adapostul era undeva in afara orasului, normal, si curtea era impartita in tarcuri. In fiecare tar mic erau vreo 5-10 caini. Se calcau in picioare. Ploua peste ei, ningea peste ei. Adaposturile din Ro nu sunt nici pe departe ca cele din SUA sau din alte tari din Vest.

Problema la noi este ca iubitorii de animale nu vor nici sa se implice, dar nici sa fie eutanasiati cainii care nu sunt adoptati in 14 zile. Legea cam asa spune: cainii care nu sunt adoptati in 7 sau 14 zile sa fie eutanasiati. Deci daca iubitorii de caini nu fac nimic ptr. a fi bine si cainilor, dar si oamenilor, atunci ceilalti cetateni o sa ia problema in mainile lor si vor rezolva cum cred ei ca e mai bine.

Si in Romania sunt stapani de caini care isi lasa cainii de rasa de atac slobozi prin parcuri. Si in Romania au fost oameni muscati si omorati de caini de rasa. Chiar a fost un caz in presa. Un posesor de caine de atac a fost trimis la inchisoare 6 luni(prea putin) ptr. ca cainele sau, un rotwiler cred, a omorat copilul vecinilor. Daca romanii se comporta cum se comporta cu cainii maidanezi, adica aproape de divinizare, cred ca iti poti imagina cum se comporta cei care au cine.

Legea exista, dar nu se aplica. Legea spune asa: cainele trebuie sa fie in lesa, cu botnita si sa se stranga dupa el. E si parcul oamenilor nu doar al cainilor maidanezi si cu stapan.

A, unele rase au fost create de om, nu de Dumnezeu. Pitbull a fost creat de om, de exemplu. Si mai sunt. Cand incruciseszi rasele si faci ce faci, nu este o joaca de-a Dumnezeu? Caci au fost multi caini cu probleme tocmai din cauza incrucisarilor astea. Mutatii genetice si ce mai fac.

Eutanasierea cu injectie letala nu e cu sange rece. Asa fac toate tarile din Vest. Zilnic in vest sunt eutanasiati caini, pisici, papagali, cai etc.

Foarte interesant ca nimeni nu mai face scandal ptr. ca orfelinatele de tip comunist inca mai exista si in prezent in 2013. Nimeni nu face scandal ca acei copiii sunt neingrijiti, ca sunt folositi de tot felul de oameni, ca au probleme etc. Nu am vazut proteste in strada impotriva acestor orfelinate. Oamenii se fac ca nu exista.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2013, 15:49:31
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Au aratat si aici la televizor in ce mod prind hingherii cainii de pe strazi.
Cu doua bete cu laturi, ii taraie, cainii urla de durere. Oribil.
Sunt scene care misca si pietrele. Eu nu stiu cum pot unii...
Da, este vorba de sange rece, altfel nu e posibil.

Si nu stiu de ce copilasul ala nu este lasat in pace si i se pun spinare acum tot felul de cruzimi si oribilitati. Ca vai, pentru el se face acum totul.
Si nu vine inca nimeni sa spuna adevarul, ce s-a intamplat acolo.
Cainii se pot prinde si in alt mod, mult mai eficient si mai putin traumatizant. Am vazut si eu cum prind cainii si cum se zbat acestia sa scape, pentru ca nu le convine situatia. Imagini cu oameni sau copii ce sunt muscati in timp ce merg normal pe strada nu au aratat? Asta da oribil!! Scenele astea poate ar misca inimi, ca pietrele se mai misca...Nici eu nu pot sa inteleg cum vor unii sa lase cainii in strada dupa ce atatia oameni sunt muscati, chiar nu le este mila si de semenul lor? Sange rece sau suflet rece...?!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare