Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2013, 11:15:53
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am mai ridicat problema cu dentitia carnivorelor.
Conform unor interpretari, carnivorele erau carnivore de la Creatie, cel putin cele care traiau in afara gradinii Raiului.

Desigur apare si problema ce ar fi mancat pe Arca, cat a durat potopul (un an si ceva se pare).
Exista si variante de interpretare conform caruia potopul ar fi fost unul local.
Am postat mai de mult, dar se pare ca n-a suscitat prea mult interes pentru discutii pro si contra.

Daca au existat factori mutageni, care sa explice mutatii radicale. non-aleatoare, probabil au disparut o data cu incheierea celor 6 zile ale Creatiei.

Ma indoiesc ca stiinta asa cum o cunoastem acum va putea spune vreodata cum a aparut efectiv viata, chiar si daca au fost procese fizice la mijloc (nu hocuspocus -ul unor creationisti) dirijate dintr-un plan mai subtil.

E la fel de imposibil ca si re-crearea in laborator a primelor momente ale BigBang -ului (chiar daca teoria ar fi corecta). Practic in acel moment era un cu totul alt Univers, materia era alta, spatiul/timp altfell, alte legi, etc.
Primele ungulate carnivore, o sa rideti, dar aratau cam ca niste oi cu dentitie de carnivori. Mesonychia, si ai de au urmat. Daca am vedea azi un Andewsarchus viu, am fi socati niste minute, vazind o oaie enorma cu cap de caine. Numai ca socul ar fi cam ultimul (avea peste 6 m lungime)... :)
Deci e cum spune Alin. Pe de alta parte, ia ginditi-va la erbivorele care halesc placenta puiului (act carnivor, corect?) si la faptul ca speciile de omnivori sunt de fapt mai numeroase decit carnivorele "pure", chiar in ordinul Fissipeda. Deci a fost o tranzitie subtila, ai inteles, Dragos? Cum i-a zis unul din Vizitatori lui Facius Cardan: "Dumnezeu (re)creeaza Universul in fiecare clipa; daca S-ar opri din Lucrarea Sa, totul ar deveni neant instantaneu".
Biblia e scrisa deliberat intr-un stil greoi cu multe inexactitati, pentru a stimula meditatia mistica. Evident ca nu trebuie luate de bune toate cite sunt acolo. Iar daca zici ca trebuie acceptat literalismul, Dragos, afla ca asta e viziune neoprotestanta, din cea mai genuina si extremista.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2013, 11:33:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Biblia e scrisa deliberat intr-un stil greoi cu multe inexactitati, pentru a stimula meditatia mistica. Evident ca nu trebuie luate de bune toate cite sunt acolo.
Aham, luăm numai ce ne convine nouă, ceea ce întărește teoria noastră propie, științifică.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2013, 17:27:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Aham, luăm numai ce ne convine nouă, ceea ce întărește teoria noastră propie, științifică.
Cred ca replica asta nu se potriveste doar adrisantului direct..
Vechi 23.10.2013, 11:39:07
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Deci a fost o tranzitie subtila, ai inteles, Dragos?
Bine, dacă tu vrei să stai în înșelarea asta, n-ai decât. Dar ține-o numai pentru tine.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2013, 13:24:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am mai ridicat problema cu dentitia carnivorelor.
Conform unor interpretari, carnivorele erau carnivore de la Creatie, cel putin cele care traiau in afara gradinii Raiului.
Interpretări aparținând cui?
Reply With Quote
Vechi 23.10.2013, 13:53:36
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Interpretări aparținând cui?
Iar argumentul autoritatii?
Reply With Quote
Vechi 23.10.2013, 14:31:49
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Îți dau o veste, probabil proastă: autoritatea există chiar fără a fi tu de acord cu acest fapt. Și este chiar un "rău" necesar. Tot fără a fi tu de acord cu acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2013, 19:36:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Si tu tot argumentul autoritatii l-ai folosit, autoritatea fiind chiar tu, rationamentul tau. Noi luam ca autoritate pe cei ce sunt mai intelepti si induhovniciti ca noi.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2013, 22:15:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Faptul că tu nu ești de acord cu existența unei autorități nu schimbă realitatea.
Meritul este al celui care a descoperit legile sau al Celui care le-a creat? Cine urmărește aplicarea lor? Știința sau Autorul lor? Știința, cunoscând legile, de ce nu creează și ea viața?
Reply With Quote
Vechi 24.10.2013, 15:34:32
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si tu tot argumentul autoritatii l-ai folosit, autoritatea fiind chiar tu, rationamentul tau. Noi luam ca autoritate pe cei ce sunt mai intelepti si induhovniciti ca noi.
este vreun talon dupa care stabilim cine sunt cei care sunt induhovniciti? Circula multe nume, aici pe forum, de persoane "induhovnicite", dar cand ii intrebi cum pe ce criterii au fost folosite de a cataloga aceste persoane ca induhovnicite, o dau la intors
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43