Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2013, 11:15:53
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am mai ridicat problema cu dentitia carnivorelor.
Conform unor interpretari, carnivorele erau carnivore de la Creatie, cel putin cele care traiau in afara gradinii Raiului.

Desigur apare si problema ce ar fi mancat pe Arca, cat a durat potopul (un an si ceva se pare).
Exista si variante de interpretare conform caruia potopul ar fi fost unul local.
Am postat mai de mult, dar se pare ca n-a suscitat prea mult interes pentru discutii pro si contra.

Daca au existat factori mutageni, care sa explice mutatii radicale. non-aleatoare, probabil au disparut o data cu incheierea celor 6 zile ale Creatiei.

Ma indoiesc ca stiinta asa cum o cunoastem acum va putea spune vreodata cum a aparut efectiv viata, chiar si daca au fost procese fizice la mijloc (nu hocuspocus -ul unor creationisti) dirijate dintr-un plan mai subtil.

E la fel de imposibil ca si re-crearea in laborator a primelor momente ale BigBang -ului (chiar daca teoria ar fi corecta). Practic in acel moment era un cu totul alt Univers, materia era alta, spatiul/timp altfell, alte legi, etc.
Primele ungulate carnivore, o sa rideti, dar aratau cam ca niste oi cu dentitie de carnivori. Mesonychia, si ai de au urmat. Daca am vedea azi un Andewsarchus viu, am fi socati niste minute, vazind o oaie enorma cu cap de caine. Numai ca socul ar fi cam ultimul (avea peste 6 m lungime)... :)
Deci e cum spune Alin. Pe de alta parte, ia ginditi-va la erbivorele care halesc placenta puiului (act carnivor, corect?) si la faptul ca speciile de omnivori sunt de fapt mai numeroase decit carnivorele "pure", chiar in ordinul Fissipeda. Deci a fost o tranzitie subtila, ai inteles, Dragos? Cum i-a zis unul din Vizitatori lui Facius Cardan: "Dumnezeu (re)creeaza Universul in fiecare clipa; daca S-ar opri din Lucrarea Sa, totul ar deveni neant instantaneu".
Biblia e scrisa deliberat intr-un stil greoi cu multe inexactitati, pentru a stimula meditatia mistica. Evident ca nu trebuie luate de bune toate cite sunt acolo. Iar daca zici ca trebuie acceptat literalismul, Dragos, afla ca asta e viziune neoprotestanta, din cea mai genuina si extremista.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43