Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Nu toti profesorii sunt inzestrati automat cu calitati si vocatii.
Trebuie sa fim realisti!
Am avut si eu o cunostiinta care a terminat o facultate cu bani,cu medie mediocra(6 si ceva). Obiectul Geografia!
Situatia ei intelectuala lasa de dorit,conversatiile erau penibile,existand bariera lingvistica printre alti vorbitori de lb romana.
Insa datorita deficitului de profesori,aceasta a aplicat la o scoala din afara Bucurestiului,a trecut testul cu 5 si a devenit D-NA Profesoara!
Dupa o noua reevaluare,la 2 ani a fost pusa pe liber neridicandu-se la nivelul criteriilor cerute.
Intamplarea nu a facut decat sa-i pompeze orgoliul personal ca o data profesoara= toata viata profesoara! A fost somera pt o perioada buna,timp in care se lamenta tuturor cunostiintelor ca"se intra cu pile peste tot" din cauza asta neputand sa-si gaseasca din nou un post similar in invatamant.
Adevarul era ca altii aveau un CV mai atragator plus o prezenta personala care sa ateste ca intradevar sunt oameni elevati,intelectuali ,daruri speciale.
Pana la urma,a sfarsit unde ii era locul -intr-un magazin (desi este impropriu spus,la urma urmelor ,de obicei vanzatoarele sunt persoane dinamice,istete si nu au handicapuri sociale).
|
Discutia nu este despre cat de pregatiti sunt sau nu sunt profesorii, medicii, inginerii, etc. ci este vorba de cu totul altceva. Cazurile particulare pe care le cunoastem nu sunt relevante pentru a ne ilustra o situatie generala. Adevarul crud este ca s-a ajuns la o umilire a omului ce munceste cinstit prin faptul ca este remunerat cu un salariu umilitor.
Fie ca este vorba de intelectuali, de muncitori sau de tarani, toti se lovesc de aceasta problema. Traim vremuri grele si totodata anormale, in care pentru stictul necesar, hrana, haine, conditii modeste de trai, suntem supusi unui stres extrem de mare. Nu mai aduc in discutie faptul ca suntem fortati sa renuntam la ceea ce am face cu pasiune, cu placere...fiecare in functie de talantul pe care l-a primit de la Dumnezeu.
O cu totul alta problema este atunci cand refuzi sa muncesti dintr-o mandrie prosteasca, preferand sa fii la mila celor din jur.