Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2013, 01:08:36
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Yasmina, eu nu cred ca bunul simt in ceea ce priveste tinuta decenta sau apa si sapunul tine de saracie. Oamenii curati se spala (si se imbraca decent) indiferent de situatie. In schimb poti sa nu respecti aceste lucruri elementare fiind plin de bani. Intradevar, oamenii au ajuns sa faca si alte lucruri ca sa mai castige un ban, chiar daca sunt medici, profesori, ingineri, etc. dar ceea ce a vrut sa sublinieze aubergine si eu sunt total de acord, este faptul ca nu se incadreaza in firesc. Chiar daca ele se intampla nu sunt firesti.
Nu cred ca ai inteles la ce am facut referire,deoarece am dat un exemplu prost.

Sa zicem ca parintii tai erau amandoi intelectuali,tatal inginer mechanic intr-o uzina comunista iar mama inginer de cercetare in domeniul tehnic.

Sa spunem din nou,ca exact dupa revolutie locurile lor de munca s-au dizolvat precum zaharul in ceai si s-au trezit someri amandoi,cam la un an diferenta unul de altul...
Mai adaugam la aceasta dilemma si varstele lor ,sa zicem 50 si 40 de ani,si avem un tablou complet: 2 someri cu studii superioare si experienta de munca in conducere,nepriceputi la nimic altceva decat la joburile pt care s-au pregatit.
Mai au si copii de crescut(minori) si casa de intretinut,masa de toata zilele...nu pot aplica pt pensionare deoarece nu se incadreaza cu varsta...

Ce faci cu oamenii astia? Ii bati pe umar spunandu-le ca ii sustii in mandria lor(prosteasca intr-un fel)de a nu se integra in noul system economic sau ii sfatuiesti sa faca orice pt a-si creste copii in conditii decente?

Ps=Conditii decente inseamna sa-si permita sa aibe apa calda,curent(altfel oprite de cele mai multe ori cand nu se plateau);mancare normala pe masa nu resturi aruncate de tarani in gunoi sau cazaturi si in general orice altceva decat cartofi si paine pentru vreo 5 ani lungi.
Cand ai si copii care merg la liceu in conditii din astea marginale,tragedia este si mai mare-cu atat mai mult cu cat copii tai sunt singurii sarantoci intr-un colegiu national din Bucuresti.
Chiar si cand ai minori de intretinut mai conteaza sa-ti satisfaci mandria de om cu studii si nu sa nu te scoli dimineata sa vinzi ziare(sa zicem)sau orice altceva?
Cu te alegi de pe urma acestui prostesc si neproductiv orgoliu?Daca tu vrei sa te sinucizi prin infometare in felul acesta,eu nu cred ca este cinstit pt copii care nu au de ales si sunt trasi in mizerie fara acordul lor chiar intr-un moment foarte important din viata.

Deci eu vorbesc de cazuri concrete,de tragedii de familie reale nu filozofez!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 31.10.2013 at 02:01:00.
Reply With Quote