Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu stiu cum se face ca la genul asta de oameni mereu le ies in cale cate o pisica beteaga de care au grija pana in panzele albe, ii pun si roti in loc de picioare, numa' sa traiasca si sa moara de batranete.
Dar un copil bolnav sau un om cu handicap nu s-ar lipi de mana lor milostiva nici sa-i pici cu ceara.
|
Poate e doar parerea mea, puteti sa nu ma credeti, insa eu am on=bservat ca aceste 'nevointe' (de a ingriji cate un animal beteag sau mai multe) le sunt date unor persoane care, poate, in tinerete au avut pacte mari, poate chiar crime, nu au vrut sa faca copii, au fost iubitoare de arginti, s-au orientat spre cariera sau spre starngerra de bani, au fost egoiste, nu s-au milostivit, iar acum le sunt scoase in cale aceste fiinte spre a le trezi sentimentele si spre a-si plati, intr-un fel, pacatele, pentruca sa nu credeti ca e usor si placut, pentru unii chiar e o nevointa si o suferinta...
Si sa nu va imaginati ca daca eu sau altii care au animale nu ar cheltui acei bani cu ele, i-ar da asracilor. Nu, probabil si-ar lua pt ei mai multa mancare, mai multe haine, care nu le-ar folosi, etc.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nici a unei pisici sau a unui caine nu este.
Daca ii tai gatul, nu face mai multa mizerie sau se zbate sau sufera mai mult deca o gaina, un porc sau o vaca.
Si are si o moarte mai decenta, pentru ca de obicei nu e transat si mancat post factum.
|
N-ai decat sa tai tu gatul la caini si la pisici, daca poftesti si ai asemenea fanteziimorbide...esti sigur ca nu faci preamulta mizerie, si ca la copii o sa le placa spectacolul? Dar iti zic eu ce=ai sa faci, ca asa faceti toti: o sa ii pui javra bolnava in brate nevestei sau copilului care a adus-o, si o sa-i zici "du-o de-aici, spala-te pe cap cu ea". sau o sa o duci la un cabinet veterinar si o sa le zici la aia taiati-i gatul, feceti-i ce vreti, ca eu n-am bani (nu-s dispus sa dau) nici de tratament, nici macar de eutanasie. Sa fiti voi sanatosi cati nu fac asta, si la cate cabinete nu s-au procopsit cu animale abandonate in acest fel: probabil multe au fost eutanasiate de ei, pt ca nu se mai putea face nimic pt ele, dar multe au fost chiar salvate si au ramas o vreme pe capul lor, pana si-au gasit stapan...si n-au dat faliment din cauza asta.