Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Eutanasia

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2014, 21:46:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Nu e neaparat sa iti iei un animal pt ca simti nevoia. de multe ori se intampla pur si simplu sa iti iasa in cale , si sa mai aiba si nevoie de ajutor.
Si nu , nici eu nu sunt de acord cu ideea de "membru al familiei cu drepturi egale" (gen "nu mananc, nu dorm, nu plec de acasa, etc, ca nu ma lasa potaia). Iar de cheltuit, nu cheltui mai mult decat iti permiti si nici nu rupi de la gura altcuiva, decat a ta...
Nu stiu cum se face ca la genul asta de oameni mereu le ies in cale cate o pisica beteaga de care au grija pana in panzele albe, ii pun si roti in loc de picioare, numa' sa traiasca si sa moara de batranete.

Dar un copil bolnav sau un om cu handicap nu s-ar lipi de mana lor milostiva nici sa-i pici cu ceara.

Citat:
Nici intr-un caz, nici in celalalt, nu-ti cere nimeni mai mult decat poti sa duci, de cat esti dispus si de cat iti permiti.
Pai iti permiti destul de mult daca la semenii in nevoi esti orb si surd.
Daca ti se desfunda simturile duhovnicesti, iti dai seama ca prea multe nu-ti permiti cu animalele.

Prin firea lui, animalul e salbatec si asa trebuie sa traiasca si sa moara, omul l-a domesticit pentru nevoile personale si daca nevoile fizice sunt de inteles si ceea ce decurge de aici, atunci cand animalul e instrumentat sa-i serveasca cvasi-exclusiv cele afective deja vorbim de un handicap spiritual.

Citat:
Intr-un fel, da. In abator, dar termenul corect este 'asomare". Si, in orice caz, sacrificarea gainii nu este una extrem de anevoioasa, dureroasa, etc.
Nici a unei pisici sau a unui caine nu este.
Daca ii tai gatul, nu face mai multa mizerie sau se zbate sau sufera mai mult deca o gaina, un porc sau o vaca.
Si are si o moarte mai decenta, pentru ca de obicei nu e transat si mancat post factum.

Citat:
Nu se punea problema sa platesc bani pt soarecele ala, il duceam la cabinetul unde lucram eu pe atunci. si in orice caz, cand am eutanasiat si eu la randul meu soarecele altcuiva (unui client), nu am cerut decat o suma modica, 5 lei sau 10 lei, ceva de genul...si pana la urma, daca nu voia sa plateasca si mi-l lasa acolo, o faceam si fara bani.
Cu zece lei eutanasiezi colonii intregi de soareci.
Poti sa intrebi la orice magazin veterinar.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Un penticostal in biserica ortodoxa zoridezi Secte si culte 8 08.05.2009 07:14:10
Biserica Ortodoxa Secreta mathly24 Alte Religii 27 28.11.2008 18:29:08
Biserica Ortodoxa din Ucraina SSB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 18.04.2008 15:40:07
Cum ati prezenta Biserica Ortodoxa? Va_iubesc Despre Biserica Ortodoxa in general 244 20.05.2007 00:46:46