![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
religion (rɪˈlɪdʒən) — n Belief in, worship of, or obedience to a supernatural power or powers considered to be divine or to have control of human destiny |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.oxforddictionaries.com/de...glish/religion http://www.merriam-webster.com/dictionary/religion Uite-te la al 3-lea inteles. Mai interesant ar fi sa te intrebi tu cum de ai ajuns sa crezi in aceleasi lucruri in care credeau si comunistii. Mai ales ca in fizica actuala nici nu prea mai exista materie, e doar o iluzie. Interesant cum a descoperit materia ( mai cenusie sau nu ) ca de fapt nici nu exista in lumea cuantica. ![]() Last edited by iuliu46; 27.01.2014 at 17:12:04. |
|
||||
|
||||
![]()
E grest sa cred ca Dumnezeu a creeat plante animale si om, si au fost lasate sa evolueze? Omul de atunci, dela creatie, poate era diferit de omul de acum; la fel si plante si animale. De ce creationismul trebuie neaparat sa contrazica evolutionismul, si invers?
Oricum, nici una nu poate fi demonstrata; nici teoria creatinista, nici cea evolutionista. Poate exista variant descrisa mai sus. Am zis POATE. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu chiar crezi ca Dumnezeu avea nevoie de miliarde de ani ca sa faca ceva iar ceea ce a creat, a creat imperfect si va vede El pe urma cum se descurca sau crezi ca lasa lucrurile sa "evolueze" haotic si la intamplare ? Este clar ca ai o gandire alterata de evolutionism daca poti sa gandesti in acest fel. Daca te uiti la Univers, tu vezi ca e ceva haotic acolo ? Citat:
Felul tau nevinovat in care propui "poate" variante imposibile logic este doar un mod perfid de a strecura ideea ca creationismul ar trebui demonstrat, ca si cand credinta in ceva ar trebui demonstrata eventual dupa un tipar supus rigorilor stiintei. Iti dau un exemplu, probabil ca tu ai o parere foarte buna despre tine, te crezi poate desteapta, interesanta, amuzanta, placuta, agreabila si crezi ca ai tot felul de calitati ... dar nu ai stat sa le demonstrezi nici o data, deoarece pur si simplu asa "crezi" tu ... deci asta tine de credinta. Last edited by Mandea77; 28.01.2014 at 13:49:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si uite asa din una in alta ajungi la blasfemii si batjocoriri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa se explica si pozitia ortodocsilor impotriva avortului, deoarece se considera ca este un pacat sa omori un suflet chiar nenascut. Ortodocsii nu cred in reincarnare sau in transmigrarea sufletului cum cred indienii si asiaticii in general. Last edited by Mandea77; 28.01.2014 at 15:06:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
9. "Iată Eu închei legământul Meu cu voi, cu urmașii voștri. 10. Și cu tot sufletul viu, care este cu voi: cu păsările, cu animalele și cu toate fiarele pământului, care sunt cu voi, cu toate vietățile pământului câte au ieșit din corabie;(Facerea9,9-10) În momentul în care a fost capabil și dispus să-i explice copilului său de ce nu-i mai dă ceea ce cere insistent. Altfel spus, în momentul în care a început să-și pună întrebări abstracte, metafizice, morale. Primele ”animale” care au reușit asta au fost Adam și Eva. Nu, dintr-un animal... evoluat(homo erectus), îndreptățit să treacă la o grupă superioară, nereprezentată încă(homo sapiens Adam). Aproape toți oamenii dovedesc astăzi că sunt... animale. Aproape toți mănâncă, dorm, se acuplează...; ca animalele. 10. După cum este scris: "Nu este drept nici unul; 11. Nu este cel ce înțelege, nu este cel ce caută pe Dumnezeu.(Rom3,10-11)
|
||||
|
||||
![]()
Practic suntem mamifere care in plus au ratiune si pot gandi... Desi, uneori m impresia ca si animalele gandesc, doar ca nu pot comunica; cel putn nu ca noi, mamiferele evoluate.
Haotic e...aproape totul pe Pamant, care face parte din univers. N, probabil Dumnezeu nu are nevoie de de milioane de ani pentru crea ceva, dar... totusi, e posibil ca o zi sa fi fost egala cu milioane de ani in timp uman; Dumnezeu cred ca a creat in timp Dumnezeiesc, ca sa-i spun asa; timpul uman practic exista de cand exista Terra. Evolutionisml poate fi luata tot ca o credinta, asa ca practic, de ce sa ne chinuim sa demonstram? Cum creationismul nu poate fi explicat, de ca ar fi evolutionismul? Si de ce nu ar exista astea 2 combinate? Scrie unde in Scripturi de evolutie sau involutie la oameni sa animale? Din cate stiu eu nu, pentru ca, probabil la vremea respectiva nu ii interesa pe oameni chestiunea asta. Dar asta nu inseamna ca e POSIBIL sa fi fost asa. Practic se poate impaca capra cu varza... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am inteles pana la urma, faci parte din specia "mamifere evoluate" darwiniste. Ai dreptate, uneori cainii sunt mult mai inteligenti decat multe mamifere evoluate ... Last edited by Mandea77; 29.01.2014 at 14:40:27. |
|
|||
|
|||
![]() Practic nu se poate impaca. Pentru ca ajungi la blasfemii si batjocuri. Ori esti crestin si respecti dumnezeirea si ce tine de ea, ori faci pe-a crestinul si ajungi la tot felul de batjocuri, si pentu asta mai dai si citate din biblie care se potrivesc ca nuca in perete asa cum a facut Demetrius.