Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2014, 18:29:14
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iondan Vezi mesajul
Adevărata definitia, dar argumentul cu imperfectiunea lui Adam pe care tu il sustii, denotă ca Dumnezeu nu are o astfel de dragoste, caci daca ar fi avut-o nu l-ar fi pedepsit pe Adam ca e imperfect .Prima data il face . imperfect ,apoi il pedepseste ca e imperfect. Halal moralitate si dragoste are dumnezeul pe care il descrii tu,dar nu cred ca e Dumnezeul crestin, poate altcineva.
Dumnezeul din Cartea Facerii, este chiar si egoist : "ca nu cumva, intinzand omul mana sa manance din pomul vietii si sa traiasca in veci." Exista o predica, in care se justifica in mod penibil ceva ce nu s-a intamplat niciodata - omul era in pacat prin mancarea din pomul cunostintei binelui si raului, deci ca nu cumva Adam sa ramana vesnic legat de pacat Dumnezeu a decis pazirea pomului vietii. Deci Dumnezeu, din Dragoste pentru Adam l-a condamnat la moarte si, implicit la 6000 de ani in pantecele iadului. Vedeti, cat de bun este Dumnezeu?...

Dragii mei. Lasand la o parte delirul unor predicatori care pierd contactul cu discernamantul, trebuie sa intelegem ca acea carte a Genezei a fost scrisa de un om care a trait cu mai bine de 1500 de ani inainte de Hristos, pe niste placute din piatra, intr-o limba pe care nici poporul evreu contemporan cu Hristos n-o mai intelegea. De la Moise si pana la Hristos, poporul evreu a fost luat in robie de 2 ori si o data templul a fost distrus si jefuit. Deci, intrebarea mea este.... oare chiar are rost sa credem ca textul din bilbia de azi mai are vreo legatura cu ceea ce a scris Moise evreilor?

Last edited by leonte; 15.02.2014 at 18:31:49.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2014, 05:32:58
iondan iondan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.02.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
trebuie sa intelegem ca acea carte a Genezei a fost scrisa de un om care a trait cu mai bine de 1500 de ani inainte de Hristos, pe niste placute din piatra, intr-o limba pe care nici poporul evreu contemporan cu Hristos n-o mai intelegea. De la Moise si pana la Hristos, poporul evreu a fost luat in robie de 2 ori si o data templul a fost distrus si jefuit. Deci, intrebarea mea este.... oare chiar are rost sa credem ca textul din bilbia de azi mai are vreo legatura cu ceea ce a scris Moise evreilor?
Hristos a spus :"Cercetati Scripturile ca socotiti ca în ele aveti viata veșnica "(Ioan 5,39)
Leonte a spus:"Bla, bla blabla bla, b-la, bla! "
Reply With Quote
Vechi 24.04.2014, 09:49:34
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Despre simplitatea in gandire

"Pentru fiecare problema complexa exista intotdeauna un raspuns simplu, clar si complet eronat."

H.L. MENKEN

Last edited by florin.oltean75; 24.04.2014 at 10:49:39.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2014, 16:43:49
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Un scurt gand,sper sa nu fie nepotrivit, in extenso fata de subiectul topicului.Cautand mai multe date si informatii,in scrierile evreiesti,despre personajele istorice intalnite in NT am gasit doua scurte citate despre Simon ben Gamaliel,cel care a avut o atitudine inteleapta fata de apostoli (FA 5:34-39). In alt context el spunea asa:,,Mi-am petrecut toata viata printre intelepti si nimic nu mi s-a parut mai binefacator decat tacerea.Cine vorbeste prea mult impinge la pacat".Acelasi personaj a mai avut un dialog interesant,la distanta,cu un alt invatator evreu,Rabbi Mona: ,,Rabbi Simon ben Gamaliel spunea:Lumea se sprijina pe trei lucruri: dreptate,adevarul si pacea.Rabbi Mona a spus: Acestea trei sunt unul si acelasi lucru,caci daca este dreptate este si adevar.Iar daca este adevar este si pace".Desi nu sunt convins ca-i apartine tot lui,intr-un alt citat se spunea:,,Cine vede un idol de lemn sa-l slaveasca pe Dumnezeu cu cuvintele:Laudat fie Domnul care are rabdare si blandete fata de aceia care nu lucreaza dupa voia Lui".

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 24.04.2014 at 17:35:02.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2014, 21:40:35
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Un scurt gand,sper sa nu fie nepotrivit, in extenso fata de subiectul topicului.Cautand mai multe date si informatii,in scrierile evreiesti,despre personajele istorice intalnite in NT am gasit doua scurte citate despre Simon ben Gamaliel,cel care a avut o atitudine inteleapta fata de apostoli (FA 5:34-39). In alt context el spunea asa:,,Mi-am petrecut toata viata printre intelepti si nimic nu mi s-a parut mai binefacator decat tacerea.Cine vorbeste prea mult impinge la pacat".Acelasi personaj a mai avut un dialog interesant,la distanta,cu un alt invatator evreu,Rabbi Mona: ,,Rabbi Simon ben Gamaliel spunea:Lumea se sprijina pe trei lucruri: dreptate,adevarul si pacea.Rabbi Mona a spus: Acestea trei sunt unul si acelasi lucru,caci daca este dreptate este si adevar.Iar daca este adevar este si pace".Desi nu sunt convins ca-i apartine tot lui,intr-un alt citat se spunea:,,Cine vede un idol de lemn sa-l slaveasca pe Dumnezeu cu cuvintele:Laudat fie Domnul care are rabdare si blandete fata de aceia care nu lucreaza dupa voia Lui".
"Parintele Luminilor" - adica toate valorile (nu doar dreptatea, adevarul si pacea) "sunt unul si acelasi lucru".

Toate valorile converg intr-o singularitate.

Este un caz particular al unitatii in diversitate.

--------------------
In crestinism nu se abordeaza intelegeri ca relativitatea singularitatii si relativitatea pluralitatii.

Astfel ca, este dificil, fara o instruire adecvata, sa feresti mintea de cele doua extreme.

Sa fie gasita calea de mijloc in acest aspect profund.

Reply With Quote
Vechi 24.04.2014, 22:02:01
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Nu se poate spune despre cele trei notiuni ca au cumva,intrinsec, un aspect radical?Cum vedeti problema,as fi interesat intr-un dialog.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 24.04.2014 at 22:05:42.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2014, 22:48:08
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Nu se poate spune despre cele trei notiuni ca au cumva,intrinsec, un aspect radical?Cum vedeti problema,as fi interesat intr-un dialog.

Intram pe un "teren de gandire" testat cu mii de ani in urma, pe care incepem sa-l regasim prin rationamente de fizica avansata. Dar aceste rationamente sunt intelese doar de catre fiecare fizician in parte, care rationeaza. Asa cum Dumnezeu este vazut doar de credinciosul care crede si se roaga.

Intrebarea este excelenta, pentru ca incearca sa identifice/ sa caute esenta. Pana cand intrebarea nu este pusa, raspunsul desi evident, nu poate fi sesizat. Ramane invizibil pentru ochii mintii.

Dreptatea, Adevarul si Pacea …. ca de altfel toate valorile, “exista”/”apar in existenta” intr-un mod conditionat, dependent de alte manifestari sau fenomene.

De exemplu, “Dreptatea” nu poate exista daca nu concepem cum ar fi “Nedreptatea”. Iar cele doua intelesuri depind la randul lor de interactiunile altor fenomene, evaluate conceptual intr-un sens sau altul.

Deci “Dreptatea” nu poate avea ceva intrinsec, care sa o caracterizeze unilateral, imuabil, absolut.

Aceasta este o afirmatie la care trebuie sa cugetam indelung, sa-i patrundem miezul. Nu trebuie tratata ca o acrobatie intelectuala, pentru ca de aceasta depinde modul nostru fundamental de a privi intreaga existenta, inclusiv pe noi insine.

In mod obisnuit noi percepem fiecare fenomen fizic sau mental ca pe ceva substantial, care subzista prin sine, in mod exclusiv, independent fata de orice altceva. Acestea sunt “Icoane de Lemn”, lucrate dintr-un material mai subtil, la care ne inchinam fara sa ne dam seama, in fiecare zi, clipa de clipa. Sunt Dumnezei falsi.

Last edited by florin.oltean75; 24.04.2014 at 22:59:11.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare