Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2014, 07:39:23
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iondan Vezi mesajul
Acum te-ai dus in extrema cealalta ca sa "accentuezi" eventuala mea eroare ...si ai trecut de parapet iesind de pe sosea. Cred ca e cam exagerată formularea ta cu "imposibil sa nu cadă " caci involuntar arunci pisica in curtea lui Dumnezeu si il faci imoral ca l-a pedepsit pe om pentru ceva "imposibil " de evitat. Cand formulam o idee trebuie să vedem si consecintele logice ce decurg din ea. Si da ai dreptate, cand am scris ideea cu "Dupa logica ta.. " ii raspundeam lui florin fara sa mai specific adresantul ,si a iesit un comentariu hibrid .
Eu n-am fost în nici o extremă.
Dumnezeu n-a pedepsit pe nimeni; El a făcut Împărația Sa cu regulile ei de la bun început, dar Adam nu le-a cunoscut(și nici noi acum) și de aceea era imposibil să nu cadă; i-a spus Dumnezeu să nu mănânce, dar Adam era în trup, adică orb și ignorant(ca noi astăzi), n-avea cum să înțeleagă decât după experimentare.
Nu-ți limita logica la cuvintele scrise în versete, ci admite tot ce mai poate fi inclus; câteodată (la Dumnezeu) și imposibilul poate fi inclus.

P.S. Nu lua ad literam ultima exagerare.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote