Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Voi care? Eliza-Georgiana și cu tine? Și după care Biserică te iei, aceea care validează sinoade (după capul tău) greșite?
Și după ce sfinți te iei? Că sigur nu te iei după sfinții Bisericii Nedespărțite care spun exact opusul la tot ce trăncănești tu pe-aici!
|
la începutul "dezbaterilor" mi s-a părut haios jocul ăsta de ping-pong cu "argumente".. chiar am râs!! mai apoi, mi-am făcut mii de cruci, speriindu-mă de atâta "iubire" frățească ortodoxă atât de identică cu ceea ce ne învață Părinții! e pe aici o adevărată vânătoare de sectari, boseviști, stiliști, ecumeniști, etc... interesant cât de repede Alin s-a dezis de "prietenia" lui Cătălin la prima pală de vânt!!
Un cuvânt plin de înțelepciune al Părintelui Savatie: Dacă aș merge în biserică și i-aș lua la bani mărunți pe fiecare, iertați-mă, dar
nouă din zece sunt eretici. Nu numai dintre oamenii simpli, dar și dintre clerici, pentru că dogmele noastre sunt cheaguri ale vieții duhovnicești. Înțelegeți? Sunt materializări ale Duhului. Și, [b]pentru ca să trăiești dogmele așa cum sunt ele, trebuie să fii pe înălțimea părinților care le-au formulat, pe înălțimea Duhului care a insuflat dogmele]/B]. Noi suntem niște puturoși și ne pare că mărturisim drept credința. Noi o mărturisim fragmentar. Credem că Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt... Vorbim dar nu știm ce vorbim. Despre aceste lucruri mai bine să nu vorbim. Părinții din pustie, din Egipt, se fereau să vorbească despre dogme. Așa găsim și la Ioan Scărarul:
"Ferește-te să vorbești despre dogme, că asta răcește sufletul". Noi ne băgăm așa de ușor și declarăm eretici și pe unul și pe altul. Da, sunt erezii vădite, dar este ispită. Nu declara că: "l-am auzit, că l-am văzut, că a scris acolo..." Ehe, și sfinții mai scriau așa, pe urmă ziceau că n-au zis chiar bine. Așa și noi. Nu pentru cuvântul care l-au scăpat din gură, să dăm anatemei.
http://www.laurentiudumitru.ro/pr-sa...i-interviu.php
Repet: ar fi o adevărată nebunie ca ierarhii ortodocși să îngăduie cu binecuvântare ca în Biserică să existe.. icoane "necanonice"!!!
Icoana de pe coperta cărții postată de Daniel Ortodox este pictată de Părintele Visarion Iugulescu, unul dintre marii misionari ai țării și ai Ortodoxiei. Lucrarea lui misionara a avut un mare impact asupra credincioșilor!!
http://www.crestinortodox.ro/parinti...cu-119562.html
să spui despre anumiți preoți că-s așa și pe dincolo.. când nu ai nicio dovadă e semn de mare sminteală.. Doamne ferește!!
Este imposibil să existe în biserici și mănăstiri alte reprezentări ale Sfintei Treimi cu influență catolică pentru că ei au "convingerea" că Duhul Sfânt purcede și de la Fiul, or icoanele noastre nu sunt pictate deloc sub un astfel de înțeles!! În icoanele ortodoxe, Duhul Sfânt, în chip de porumbel, purcede numai din Dumnezeu-Tatăl.. e singurul criteriu care deosebește falsul de adevăr!! așa cum mărturisim în Crez: Domnul de viață, Făcătorul, care din Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul, este închinat și slăvit!! Ar fi bine să luăm seama la ce cuvinte (în deșert) rostim.. căci vom da seama!!