Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2014, 10:29:07
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Susțin Scripturistic, ce vorbesc, cu mila Domnului
Toti ereticii si sectarii sustin ca sustin.
Sustin scripturistic, zic ei, tot ce vorbesc.
Dar exista prezumtia ca vor merge in iad cu Biblia sub brat.

Si uite ca surorile si fratii mai lumesti nu prea te cred.
Poate si fiindca prea mult te crezi tu pe tine insuti.
Mare.
Vechi 25.02.2014, 12:32:45
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Anita și Mirela,

nu poți fi pe placul tuturor, nici Hristos, nu a fost pe placul tuturor, nici Sfinții Apostoli, nici un sfînt, așa nici creștinii nu pot fi pe placul lumii.

Chiar Hristos ne-a spus la Ioan, capitolul 15:
18. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
19. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.

Sunt convins că nu mă urîți, dar cu iertare, stilul meu nu poate fi pe placul tuturor, nici nu urmăresc asta. Aș fi lingușitor. Și nu sunt.
Vreau doar să iubesc și să fiu sincer. Să mă jertfesc, cît de bine pot, și să mă mîntuiesc.
Cred că deja vreau prea mult...

Mai bine să mă urască pe mine și să iubească Adevărul.
Și spun și eu ca Sfîntul Apostol Pavel, că tare îl iubesc:
"Căci aș fi dorit să fiu eu însumi anatema de la Hristos pentru frații mei, cei de un neam cu mine, după trup," - Romani 9, 3

Iar tu Dalian,

frate zăpăcit, iar vorbești prostioare ?

Care-i datoria numărul 1 a creștinului ? Să iubească !
Pe Dumnezeu și pe aproapele.
Nu spune că pe unii oameni îi poți iubi și pe alții nu. Deci pe toți oamenii !!! Iubește-i ! Frate zăpăcit, ai auzit ? Ai înțeles ? Sigur ? Măi sigur ai înțeles ?
Și pe sectari, și pe atei, și pe păgîni, pe toți. Că ei sunt vrăjmașii noștrii și ai lui Dumnezeu !
Și trebuie să iubim și vrăjmașii, a spus Hristos !
O fi spus părintele Cleopa, că sectarul să ne fie ca un păgîn și ca un vameș, dar nu uita că nu a spus părintele Cleopa, să nu-i iubești !
Și Hristos a mîncat la masă cu vameșii ! Spre indignarea iudeilor. Da?
Sunt convins că îi iubea și părintele Cleopa, cu multă jertfire, ia aminte, copile zăpăcit !
E limpede? Mîncat-e-ar Raiul !
Scriu zîmbind. Ai așa un zelotism, dar nici un strop de discernămînt. Și astfel, nu poți fi vas prin care să lucreze Domnul. Fără Iubire, mai ales.
Deci, lasă tu cine merge în iad și cine nu, tu numai iubește și pe sectari, chiar dacă nu se mîntuiesc, iubește-i chiar cu propria viață !
Și nu judeca că eu mă dau mare sau nu, lasă judecata lui Hristos !
Tu numai iubește !
Și dacă spun ceva greșit, atunci ajută-mă.

Iertare și mîngîiere de la Maica Domnului.

Frate Alin B.,

cu cît te jertfești mai mult, cu atît răsplata îți va fi mai mare, pe care apropo, trebuie să nu o aștepți de la Dumnezeu. Sfinții Părinți spun să facem fapta bună și să o uităm.
Deci cu cît iubești mai mult, cu atît îți pasă mai mult, nu cum spunea fratele Adam, psihologul, că spui "Doamne iartă-l" și ai rezolvat problema. Crede-mă dacă îi dai orice, repet, orice, nu, nu ai rezolvat problema, bine zici, dar ți-ai deschis porțile inimii tale lui Hristos, și harului !

Bucurii. Bucurați-vă.

--- Vreau totuși să reamintesc de --- JACHETELE BISERICII CELEI UNA, ORTODOXĂ, VIE ȘI LUCRĂTOARE --- AMIN :

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17099

"Bucurați-vă pururea !" - I Tesalonice 5, 16.

Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 13:05:45.
Vechi 25.02.2014, 14:34:15
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Doamne ajută.

Iar tu Dalian,
frate zăpăcit, iar vorbești prostioare ?

Care-i datoria numărul 1 a creștinului ?
Să nu se mai dea mare!
Vechi 25.02.2014, 15:55:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Să nu se mai dea mare!
Nu doar pentru Dalian:
1. Iar daca cineva nu stie, sa nu vina nimeni sa-l invete, caci el e multumit si cu ceea ce stie, si mai ales cu ceea ce nu stie.
Dar la o atenta observare, afirmatia nu e mai degraba izvorata din mandrie, decat din smerenie... Intreb si eu...

2. In ce fel se da mare unul care scrie din Sfintii Parinti?!? Inca nu am aflat acest raspuns, desi afirmatia am citit-o pe acest forum de nenumarate ori.
Folosind ca citate din Sfintii Parinti, intentia nu e de a plagia.

Dar ca sa revin la topic: da, i-as da jacheta mea lui Johannes, daca sta in frig si dârdâie. Apoi ma urc in masina sau in taxi si merg acasa la mine, unde cu siguranta mai am o haina in dulap.

P.S. Citind cateva randuri de mai sus mi-am dat seama ca cu totii avem de alungat mandria, ca sa facem loc smereniei. in primul rand eu.

Last edited by Miha-anca; 25.02.2014 at 15:57:45.
Vechi 25.02.2014, 16:46:27
Banned

Implicit

Doamne ajută.

Mulțumesc, Mihaela-Anca, nu mă apăra pe mine, că vreau să mă mai smeresc.

Apără-i ce cei neputincioși. Apără-i cu iubire mereu, ca și în postul tău, scris mai înainte.

Da, bine spui, cu toții avem nevoie să fim învățați.
Și trebuie să acceptăm, că mereu vor fi oameni mai înțelepți ca noi. Dacă văd că eu sunt mai înțelept ca altul, îl ajut din toată inima, cu orice pot, să se înțelepțească și el. Să mărturisim împreună pe Hristos. Cea mai mare bucurie: Hristos !

Nu trebuie să facem grupuri și "bisericuțe". Ci trebuie să vorbim cu iubire unul pentru altul. Iubirea se exprimă și în moduri mai aspre, dar rămîne iubire. Care covîrșește orice minte.

Asta este Ortodoxia ! Terapie ! Vindecare ! Remediul cel mai mare ! Asta să fie și acest topic, prin milostenie cu adevărat ne vindecăm. Oricît de mică și neînsemnată milostenie facem, dar să facem și măcar pentru o clipă, și primim nespus de mult cînd nu ne așteptăm.
Că mai fericit este a da, decît a lua, cum spune Sfînta Scriptură.

Cînd nu vorbește cineva cu iubire, și nu iubește, atunci trebuie ajutat. Iubindu-l, iertîndu-l, dar învățîndu-l spre mîntuire, dacă știm și dacă am primit cuvînt de la Dumnezeu. Cu rugăciune ajutat. Cu însăși viața noastră, jertfită pentru el, mărturisind pe Hristos. Iar dacă nu putem să-l ajutăm, să tăcem, ca măcar să nu-l afundăm mai tare în lipsa lui de iubire, că ne afundăm împreună cu el.

Avem mereu de învățat, mereu, mereu, de la oricine. Toți oamenii sunt buni, nu există oameni răi, doar oameni care nu înțeleg. Și se îmbolnăvesc, sărăcuții de ei. Dar rămîn minunați. Și Dumnezeu îi așteaptă acasă, să se pocăiască, pînă în ultimul minut al vieții lor, îi așteaptă să Îl caute, să fie înviați, în Hristos Domnul.

Cum spunea sărăcuța Anita mai sus, că eu sunt luminat, ea nu știe că luminat înseamnă îndumnezeit și dacă eram îndumnezeit, nu mai eram aici pe forum, ci "în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului", tînjind după Dumnezeu Preadulcele. - Evrei 11, 38.

Dar ce uită draga Anita și scumpul frățior Dalian, e că trebuie să fim lumini între oameni. Să fim lumina lumii și sarea pămîntului !

Mă străduiesc să fiu lumina lumii, iertare dacă smintesc, silindu-mă să fiu sarea pămîntului, dar e datoria noastră a tuturor. (Matei 5, 14-16)

Cred că am să mă retrag din acest topic.

Vă iubesc în Domnul. Pomeniți-mă și iertați-mă.

Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 17:06:34.
Vechi 25.02.2014, 17:46:47
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
Doamne ajută.

Cum spunea sărăcuța Anita mai sus, că eu sunt luminat, ea nu știe că luminat înseamnă îndumnezeit și dacă eram îndumnezeit, nu mai eram aici pe forum, ci "în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului", tînjind după Dumnezeu Preadulcele. - Evrei 11, 38.

Dar ce uită draga Anita și scumpul frățior Dalian, e că trebuie să fim lumini între oameni. Să fim lumina lumii și sarea pămîntului !

Mă străduiesc să fiu lumina lumii, iertare dacă smintesc, silindu-mă să fiu sarea pămîntului, dar e datoria noastră a tuturor. (Matei 5, 14-16)
Eu te rugam să nu te consideri luminat! Dacă nu citești bine mesajele, sau nu le înțelegi, cum speri că ne comunici exact sfaturile/ citatele care ne sunt de folos?

Asta dacă te refereai la mesajul meu ... Nu mă cheamă nici Anita, nu sunt nici sărăcuță și nici draga ta nu sunt.
Vechi 25.02.2014, 20:47:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Eu te rugam să nu te consideri luminat! Dacă nu citești bine mesajele, sau nu le înțelegi, cum speri că ne comunici exact sfaturile/ citatele care ne sunt de folos?

Asta dacă te refereai la mesajul meu ... Nu mă cheamă nici Anita, nu sunt nici sărăcuță și nici draga ta nu sunt.
Doamne ajută.

Mulțumesc că nu mă cosideri luminat.

Sărăcuță, în sensul săracă cu duhul, adică smerită, ca să-ți doresc Împărăția Cerurilor.
"Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor." Matei 5, 3

Și pentru că văd că la profilul tău ți-ai pus "Annyta", eu te numesc Anita. Și pentru că te îndrăgesc, îmi ești dragă, și ești surioara mea, în Hristos Iisus, îți spun draga mea.

Și îți mai spun: te iubesc! În Domnul Hristos Iisus, draga mea.

Și te îmbrățișez cu sărutare sfîntă ! (conform cu Romani 16, 16; I Corinteni 16, 20; II Corinteni 13, 12; I Tesaloniceni 5, 26)

Și-acum în toate astea, spune-mi cu ce am greșit ?

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 20:50:06.
Vechi 25.02.2014, 23:43:15
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In ce fel se da mare unul care scrie din Sfintii Parinti?!?
Nu prin faptul că scrie din Sfinții Părinți se dă mare prietenul nostru foarte mare în ochii lui, Daniel cel Ortodox. Ci prin faptul că-și ia morgă de mare profesor când lui nici nu i-au dat bine tuleiele și nu s-a uscat cerneala pe diploma pe care n-a văzut-o încă.

Probabil că are un venerabil profesor căruia îi copiază stilul și asta nu-i rău în sine dacă ar avea simțul măsurii dar când vezi că el chiar se crede și își intră în rol de mare magistru, parcă ai avea o vedenie cu un păun înduhovnicit. Parol coniță.
Vechi 26.02.2014, 00:26:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Nu prin faptul că scrie din Sfinții Părinți se dă mare prietenul nostru foarte mare în ochii lui, Daniel cel Ortodox. Ci prin faptul că-și ia morgă de mare profesor când lui nici nu i-au dat bine tuleiele și nu s-a uscat cerneala pe diploma pe care n-a văzut-o încă.

Probabil că are un venerabil profesor căruia îi copiază stilul și asta nu-i rău în sine dacă ar avea simțul măsurii dar când vezi că el chiar se crede și își intră în rol de mare magistru, parcă ai avea o vedenie cu un păun înduhovnicit. Parol coniță.
Iubitule, cu acest mesaj chiar m-ai convins ca esti cel mai smerit de pe aici. Asta bineinteles ca am citit in ochii tai. Totusi nu vad sa ai morga de mare profesor... ei, ce sa-i faci, nu tuturor le e dat sa fie mari.

P.S. Vad ca s-a format un nucleu aici pe forum, care sub nici o forma nu vrea sa invete ceva de la altii. Pacat, ca avem cu totii de invatat, daca nu din cele bisericesti, macar din cele ce tin de bunul simt si respect, ca sa nu vorbesc de dragoste pentru ceilalti, asa cum e crestineste.

Cand am intrat eu pe forum in 2006, forumul era plin de profesori, unul mai bun ca celalat. Si erau profesori universitari, dar si traitori, care cu darnicie imparteau din cele stiute de ei. Forumul era o adevarata "universitate (populara) de teologie, adica un loc in care oricine era sfatuit si invatat de cei stiutori. Incearcti sa intrati pe topicurile din 2005-2007 si vedeti acolo despre ce vorbesc. Alte vremuri!

Intre timp au fost goniti toti acestia; iar cand isi mai face aparitia cate unul de talia lor, nestiind in ce loc a nimerit, parca e cineva deranjat de lumina pe care incearca acesta sa o raspandesca, si auzim strigatul: "Stingeti lumina!" Pacat, zic eu, ca ne ingrijim mai mult de patimile noastre, decat sa ne cultivam smerenia. In nici o carte duhovniceasca nu am gasit ca la un sfat bun duhovnicesc, ucenicii sa fi raspuns: Pleaca, domnule, nu ne invata pe noi!
Nu numai ca nu au reactionat asa, dar le-au si notat, ca generatii dupa ei sa invete aceste sfaturi duhovnicesti pretioase.

Cei invatati, in loc sa se simta jigniti de tonul folosit, sa-si aminteasca mai bine, ca mai sunt multi la inceput de drum crestinesc si care vor sa invete si sa inteleaga. Iar acestia nu se vor simti calcati pe bombeu pentru ca cineva incearca sa-i invete ceva. Pe acestia ii inveti aplecandu-te cu dragoste la nivelul lor, explicandu-le.
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

Last edited by Miha-anca; 26.02.2014 at 00:32:13.
Vechi 26.02.2014, 01:19:50
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cand am intrat eu pe forum in 2006, forumul era plin de profesori, unul mai bun ca celalat. Si erau profesori universitari...
Intre timp au fost goniti toti acestia; iar cand isi mai face aparitia cate unul de talia lor...
Dar m-ai distrat copios măi Miha

Daniel cel Ortodox abia ce a scăpat și el de patima malahiei, s-a înscris direct în ultimul an de Teologie Pastorală și acum tu-l faci unul de ditamai talia profesorilor universitari care activau pe forum în 2006? Nici chiar așa.

Dar și dacă ar fi fost chiar așa tot n-ar trebui să-i trateze pe colegii de forum cu condescendența unui păun omniscient.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare