Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2014, 18:56:49
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Buna ziua! Actualizez acest subiect pentru ca la mine la serviciu e in mare voga aceasta rugaciune, toate fetele o fac, si chiar se pare ca functioneaza, indeplineste dorinte, atat banalitati, cat si din cele aparent imposibile :). Eu una am incercat, dar nu am reusit sa ma tin de ea, in primul rand datorita scepticismului legat de "fetisismele " din jurul ei ( 9 marti de dimineata, la prima ora, cu lumanare aprinsa, etc - de ce neaparat/ numai martea???) si in al doilea rand nu am reusit sa-mi mentin o dorinta constanta 9 saptamani la rand :). De fiecare data cand mi-am propus sa ma rog pt ceva, a intervenit altceva mai stringent :). Iar cele cu adevarat importante (legate de casatorie, copii, sanatate, etc), e destul de putin probabil sa se implineasca in cateva saptamani...dar nu imposibil !!! De exemplu, si-au recuperat datorii vechi, sau au primit vesti bune legate de sanatate :)
Reply With Quote
Vechi 22.03.2014, 07:13:29
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
De exemplu, si-au recuperat datorii vechi, sau au primit vesti bune legate de sanatate :)
Asta e Pronia Divină.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2014, 08:33:52
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Asta e Pronia Divină.
Nu chiar. Uneori diavolul, eficient fiind, face "bine" ca sa te indeparteze de credinta. I-ar superstitia si ritualurile magice exact asta fac.
Vechi 22.03.2014, 15:24:04
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Cele pe acre le stiu eu au facut-o din tot sufletul si cu toata credinta, nu au incercat sa scurtcircuiteze sau sa insele nimic... Dar vedeti, cu cat e omul mai simplu, cu atat i se par mai credibile si mai eficiente chestiile inexplicabile (si chiar stupide, ilogice) :)))
Reply With Quote
Vechi 22.03.2014, 16:30:48
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Cele pe acre le stiu eu au facut-o din tot sufletul si cu toata credinta
Încearcă unele dulci.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2014, 00:56:04
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Cele pe acre le stiu eu au facut-o din tot sufletul si cu toata credinta, nu au incercat sa scurtcircuiteze sau sa insele nimic... Dar vedeti, cu cat e omul mai simplu, cu atat i se par mai credibile si mai eficiente chestiile inexplicabile (si chiar stupide, ilogice) :)))
Credinta? In ce? In superstitii?
Pai si cei care merg la vrajitoare cred din tot sufletul ca le ajuta. Acum nu s-au dus la vrajitoare, au recurs la "incantatii magice".
Vechi 10.04.2014, 17:13:14
fallen fallen is offline
Senior Member

Question Diferite cazuri pt care se citesc psalmi

Am gasit intr-o carte o randuiala alcatuita de Sf. Arsenie, de citire a unor anume psalmi pentru diferite cazuri, situatii, probleme. Nu stiu insa daca aceasta o putem face fiecare din noi, acasa, cand ne confruntam cu problema respectiva (ne doare ceva, ne certam, naste cineva, etc), sau trebuie sa mergem la o manastire sau biserica si sa rugam pe un parinte sau monah (ie) sa se roage pentru noi sau ai nostri, in problema respectiva?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2014, 14:52:22
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Am gasit intr-o carte o randuiala alcatuita de Sf. Arsenie, de citire a unor anume psalmi pentru diferite cazuri, situatii, probleme. Nu stiu insa daca aceasta o putem face fiecare din noi, acasa, cand ne confruntam cu problema respectiva (ne doare ceva, ne certam, naste cineva, etc), sau trebuie sa mergem la o manastire sau biserica si sa rugam pe un parinte sau monah (ie) sa se roage pentru noi sau ai nostri, in problema respectiva?
Psalmii pot fi cititi si acasa de catre orice credincios insa daca se doreste a fi cititi pentru o problema anume, e bine sa avem binecuvantarea duhovnicului.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni grabnic ajutatoare lavinia40 Generalitati 57 29.12.2013 20:19:42
Sfantul Fanurie-celor in nevoie grabnic ajutator Marius22 Diverse Sarbatori 26 27.08.2012 17:04:32
Rugaciunea de acasa si rugaciunea din Biserica georgeval Rugaciuni 3 31.07.2012 00:01:10
ce rugaciune grabnic ajutatoare sa fac carmenrachita Rugaciuni 24 29.06.2012 09:31:16
Rugaciunea Sfintei Cruci cristi_1971 Intrebari utilizatori 0 26.09.2011 09:09:01