![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Când ne rugăm pentru ca Dumnezeu să ne îndeplinească o dorință înseamnă că vrem să-L punem pe El în slujba noastră, în loc să vrem să-I fim noi slujitori. Nu vrem să-L ascultăm noi, ci să ne asculte El. Și atunci căutăm modalități verificate în timp, despre care se spune că au dat rezultate. Acestea sunt practicile magice, cum este cea descrisă mai sus, care nu presupun credință, ci superstiție, nu ne cer pocăință, ci îndeplinirea formală a unui ritual.
Dorința poate să se împlinească sau nu, însă tu vei ieși vătămat sufletește, pentru că vei crede că Dumnezeu te-a ascultat prin sfinții Săi, însă duhovnicește nu te folosești, rămânând în afara unei relații vii cu Domnul, adică mort. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
este o rugaciune de provenienta catolica sau greco-catolica,o citean si eu uneori cind eram mai mic,de la un preot uniat.martele sint cele catolice, ce se tin dupa a lor rinduiala modificata la 1054.
|
|
|||
|
|||
![]()
Este o novenă.
De acord cu N.Priceputu, rugăciunile și devoțiunile nu sunt ritualuri magice. A pleca de la premisa că rugăciunea X sau Z rezolvă problemele, că o rugăciune este "mai puternică" decât alta, înseamnă a ne pune în postura unuia care o caută pe adevărata fiică a mamei Omida. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni grabnic ajutatoare | lavinia40 | Generalitati | 57 | 29.12.2013 19:19:42 |
Sfantul Fanurie-celor in nevoie grabnic ajutator | Marius22 | Diverse Sarbatori | 26 | 27.08.2012 16:04:32 |
Rugaciunea de acasa si rugaciunea din Biserica | georgeval | Rugaciuni | 3 | 30.07.2012 23:01:10 |
ce rugaciune grabnic ajutatoare sa fac | carmenrachita | Rugaciuni | 24 | 29.06.2012 08:31:16 |
Rugaciunea Sfintei Cruci | cristi_1971 | Intrebari utilizatori | 0 | 26.09.2011 08:09:01 |
|