Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Nu am sa fac nici un comentariu. Nu vreau sa se spuna dupa ca se putea transmite acelasi lucru si intr-o maniera mai diplomata, nu vreau sa se spuna ca sunt rau si agresiv, nu vreau sa spuna ca judec pe cineva. Asa ca "Il las" pe Hristos sa raspunda si dupa poate oricine sa spuna ca nu am dreptate cand spun ca solutia este sa ii trimitem pe cei care cer sfaturi duhovnicesti la duhovnic si ca nu suntem noi in masura sa incercam sa dam sfaturi. Credeti ca cineva este interesat in a primi sfaturi duhovnicesti sau cauta o "cale magica"de rezolvare a unei probleme si nu constientizeaza situatia reala in care se afla?
Ps: Nu ma refer absolut deloc la situatia pentru care s-a cerut sfat, nu spun ca nu este greu, nu spun absolut nimic despre dificultatea in care se gaseste.
„Doi oameni s-au suit la templu să se roage; unul fariseu și celălalt vameș.
Fariseul, stând drept, așa se ruga în sine: Dumnezeule, mulțumescu-Ți că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau chiar ca acest vameș;
postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.
Iar vameșul, departe stând, nici ochii nu voia să și-i ridice spre cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului!
Vă spun Eu vouă: Acesta s-a coborât la casa sa mai îndreptățit a decât acela. Că tot cel ce se înalță pe sine va fi smerit, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța“.
|
Da, ma asteptam si stiam sigur ca cineva, sa spun direct va considera ca ceea ce am scris eu a fost ca si cum as fi judecat: "De ce X are si eu nu am?" Ceva de genu. Da, stiu asa este. Si mi s-a parut fireasca intrebarea. Nu fumez, nu beau, nu frecventez discoteci, doar biblioteci, nu am anturaj nepotrivit, nu sunt nici rupta din Soare dar nu sunt nici urata, nu am nici-un defect fizic (eu cred ca oamenii ce prezinta infirmitati fizice sunt mai iubiti decat cei care nu le au, e mai greu insa atunci cand iti lipseste ceva sufleteste, oamenii nu pot intelege asta de regula) Am cunoscut multi oameni care ori ma certau cand expuneam ce ma doare pe mine ori imi incepeau sa imi spuna problemele lor care evident le evidentiau ca fiind mult mai mari decat ale mele. Deci, in principal lumea ma cearta...