![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Dar tot pacate sunt. Si ti-am spus, si o repet, pentru ca relatia ta cu Dumnezeu lasa de dorit si pentru ca pacatele tale "mici" n-au produs INCA efecte, nu-ti pare rau. Dar ar trebui, macar sa intelegi TEORETIC aspectul asta. Ca sa il pui in practica e foarte dificil la mintea de acum, e partea a doua. Dar sa pricepi IDEEA, cred ca ai avea intelectul necesar. Citat:
Adica daca societatea zice/face ceva, hop si tu, la fel. N-ai sistemul tau de valori independent de ce face societatea sau cutare? Pai cine are reperul asta, e clar ca n-are treaba cu Dumnezeu. Uite ce zice Sf. Ap. Pavel: "Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Galateni 6:14 Citat:
Daca nu crezi, mai citeste Vietile Ssfintilor, poate pricepi ceva pana la urma. Sau mai bine nu, ca mai degraba ajungi sa-i vorbesti de rau (cum ai facut-o deja de altfel) decat sa inveti ceva din exemplul lor. Citat:
Si daca ei au crescut intr-o societate ceva mai decenta, tu evident intr-una si mai decadenta de la care ai imprumutat si mai multe si evidente naravuri si defecte de gandire. Si da, probabil copii tai vor creste intr-una si mai degradata iar tu n-ai sa le poti da ca educatie, nici macar ce au avut ai tai sau chiar tu. Si in general, asta e cea mai mare pedeapsa care si-o iau parintii necredinciosi, prin copii lor. Exemple in societate sunt destule, dar trebuie sa ai ochi sa le vezi, nu doar ochi pentru caderile unor preoti ca sa ti le justifici le ale tale. Citat:
Cand parintii sunt credinciosi si au contact cu Dumnezeu (mai mult decat filosofic) si ajuta si copiii sa ajunga la aceasta Realitate, perspectiva e cu totul alta si atunci devine evident ceea ce spune Sf. Ap. Iacov: " Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu." Iacov 4:4 Deci sa nu crezi ca necredinta ta va fi doar pacatul tau si te va afecta doar pe tine. Cu siguranta isi va lasa amprenta pe toata familia ta, cei din jur, etc.