Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2014, 09:49:56
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

1. Da, ma refeream la biserica in senul e institutie administrativa, dar se pare ca se prinde doar cine vrea.

2. Daca nu mi se iarta pacatul asta pe care nu il regret, cum se face ca daca il spovedesc si mai ii si zic preotului ca nu il regret, totusi ma impartaseste si imi zice ca mi se iarta pacatele?

3. Albert, n-au decat sa se ia e mine daca cred ca au dreptate; nu ma afecteaza prea tare; oricum asta nu ma schimba.

4. Alin, cred in Dumnezeu pentru ca mi s-au intamplat minuni. Si nu, n-o sa-ti povestesc despre ce e vorba. E personal. Multumit acum?

5. Stiti, omul e obisnuit sa dea sentinte, ca ala se mntuieste si celalalt nu, dar pana la urma tot doar Dumnezeu stie cine se mantuieste si cine nu.

6. Ma opresc aici din discutat pe subiectul asta, pentru ca efectiv nu mai am ce sa zic.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2014, 11:22:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
1. Da, ma refeream la biserica in senul e institutie administrativa, dar se pare ca se prinde doar cine vrea.
pacat ca altul nu cunosti.

Citat:
2. Daca nu mi se iarta pacatul asta pe care nu il regret, cum se face ca daca il spovedesc si mai ii si zic preotului ca nu il regret, totusi ma impartaseste si imi zice ca mi se iarta pacatele?
Pentru ca, daca ti-ar oferi hrana tare, probabil ti-ai fi rupt imediat dintii.
Si asa e probabil sa ti-i rupi, dar o zis sa incerce si asa.

Citat:
3. Albert, n-au decat sa se ia e mine daca cred ca au dreptate; nu ma afecteaza prea tare; oricum asta nu ma schimba.
Schimbarea vine oricum, intrebarea este, in ce directie si cu ce pret.

Citat:
4. Alin, cred in Dumnezeu pentru ca mi s-au intamplat minuni. Si nu, n-o sa-ti povestesc despre ce e vorba. E personal. Multumit acum?
Sau poate n-au fost minuni ci niste coincidente fericite, nu?

Citat:
5. Stiti, omul e obisnuit sa dea sentinte, ca ala se mntuieste si celalalt nu, dar pana la urma tot doar Dumnezeu stie cine se mantuieste si cine nu.
N-a dat nimeni sentinte daca se mantuieste cutare sau nu.
Ci au fost discutii daca e pe o directie buna sau nu.
Vechi 26.05.2014, 11:58:34
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

nu cred in coincidente majore; nu prea cred in coincidente in general. Toate se intampla cu un scop anume, important e sa iti dai seama e ce, ceea ce nu seintampla neaparat.

Pana si discutia asta ce o port acum cu voi are un scop; poate trebuie sa deschid ochii, poate altceva... pana la urma la toate se gaseste o rezolvare; poate buna, poate nu asa de buna.

De fapt, mie bunicami-a facut educatia religioasa in copilarie, si totul a tinut pana nu am mai mers pe la bunica in fiecare vacanta, pana am intrat in scoala gimnaziala etc; practic procesul asta de crestinizare ca a zic asa a incetat prin gimnaziu, si toata credinta care o mai am tot de la buni o am. In schimb, in timp, am dezvoltat alte idei despre credinta si am ajuns la mini ghiveciul din capul meu.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2014, 12:06:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Chiar sunt curios cam ce ti-a predat bunica despre credinta/Dumnezeu..
Vechi 27.05.2014, 11:53:01
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Chiar sunt curios cam ce ti-a predat bunica despre credinta/Dumnezeu..
Cu asta o sa si ramai, cu curiozitatea, deja am spus destule despre mine. Cred ca e randul tau sa ne spui cate ceva, e exemplu, cum ai ajuns din ateu, credincios.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2014, 12:59:01
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Talking

Citat:
... cum ai ajuns din ateu, credincios.
Dupa ce ti-ai dat seama ca e credincios, a spus undeva ca este ortodox ? Nu cred. Avatarul e inselator ...
Cine nu declara la "Religie" ca este ortodox (catolic, protestant, etc.) e clar ca are o problema ... sau e ateu convins.

Last edited by AlbertX; 27.05.2014 at 13:11:05.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2014, 14:24:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Mandelush666 tata, promotor al curviei pe topicul inchis de admin si de doua ori banat, baga-ti mintile in cap.

Last edited by AlinB; 27.05.2014 at 14:29:56.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2014, 14:58:15
Banned

Talking

Citat:
Cu asta o sa si ramai, cu curiozitatea, deja am spus destule despre mine. Cred ca e randul tau sa ne spui cate ceva, e exemplu, cum ai ajuns din ateu, credincios.
AlinB nu raspunde decat in fata marii adunari nationale, nu ai observat ca el nu raspunde nici daca-l intrebi despre starea vremii ?
Eu cred ca este doar un robotel ateu care construieste fraze dupa cuvinte cheie ... dar nu poate interactiona.
De la acest tip de indivizi care nu au nimic comun cu regulile unui dialog civilizat ce pretentii ai ?

Daca-l mai intrebi multe se supara ... Sper ca nu te asteptai la un raspuns (off-topic) ?

E mare lucru si cand posteaza din cand in cand, fara legatura cu subiectul topicului ... nu ai observat ?

AlinB a ramas ateu, nu a ajuns credincios, e foarte simplu raspunsul la intrebarea ta, Corinusha.
Daca ajungea credincios am fi vazut si noi. Ai vazut ca la el la "Religia:" ... e ZERO , desi a postat 12530 mesaje ???

Last edited by AlbertX; 27.05.2014 at 15:19:51.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2014, 15:21:59
Banned

Implicit

Propun sa revenim la subiectul topicului, Patima desfrânării și biruirea ei în viziunea spiritualității ortodoxe

Ati citit cartea ? http://www.revistateologica.ro/pdf/15%20petcu.pdf

Aceasta carte nu este recomandata ateior si nici acest topic, desigur.

Last edited by AlbertX; 27.05.2014 at 15:27:28.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2014, 12:35:46
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
. In schimb, in timp, am dezvoltat alte idei despre credinta si am ajuns la mini ghiveciul din capul meu
pacat...sper sa-ti revii!
Reply With Quote
Răspunde