![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Despre cum se chinuiau oamenii care il insultasera, odata ce ii privea. Asa ceva fac vrajitorii, nu sfintii- Dumnezeu ingaduie, uneori, minuni cu chinuri in trup ale unor oameni care au hulit, dar nu se uita sfantul la cineva si acela incepe sa se chinuie, ci lucrul se intampla, din voia lui Dumnezeu, fara ca sfantul sa fi facut ceva: "tata, care a fost si el detinut politic, mi-a zis ca a stat in celula cu parintele Arsenie si acolo un gardian il tot jignea: "Ba popa!". Atunci s-a intors parintele si s-a uitat la el si gardianul a inceput sa se chinuie, tinandu-se cu mainile de burta. Intr-un tarziu, vazand ca durerea nu inceteaza, a zis: "Parinte, iarta-ma"... "De Dumnezeu sa fii iertat", i-a raspuns parintele si pe loc omul si-a revenit."
-Aflam si cum nu se uda de ploaie. Care a fost folosul, pentru privitori, nu este clar. Pana una, alta, a arata in vazul lumii, pentru slava desarta, cum nu te ating fenomenele naturale "se face", printre vrajitorii traditionali: „Altadata, Parintele Arsenie mergea pe jos, insotit de un alt calugar, de un barbat si de o femeie care au venit sa-l cunoasca. Brusc, a inceput o ploaie mare si n-au avut unde sa se adaposteasca. Dupa ce ploaia s-a terminat, toti erau uzi pana la piele, numai Parintele avea hainele uscate si nici o picatura de ploaie nu se vedea pe straiele lui. Mergea linistit, inaintea lor, cu o geanta sub brat, o geanta in care ducea niste carti. Acesta a fost Parintele", mai spune cu voce domoala Ion Mihai, "a fost mai presus de oameni si eu simt ca sunt fericit ca l-am cunoscut." -O alta relatare este despre cineva a fost foarte impresionat de cum o vrajitoare a confirmat "profetia" lui A. Boca . O profetie din cele care nu se fac, din perspectiva ortodoxa, anume a spune cuiva cat va trai. "Asa esti si tu, Ioane: la jumatatea vietii!>>. Asta mi-a spus. La numai cateva zile, treburile m-au dus in comuna Buciuis, unde trebuia sa schimb niste cartofi pe porumb. Si numa ce vad la o poarta o femeie urata si oarba, cu picioarele strambe, care tinea in mana un ghioc si vorbea c-o fata. Fata se uita la ea cu ochii cascati: femeia stia totul despre viata ei, numele, cand s-a nascut, cu cine s-a dragalit, tot. Si i-a zis c-o sa scape de-o operatie. De la oamenii din sat am aflat apoi ca si securistii din Bucuresti o lasa in pace pe femeia asta, fiindca le ghiceste si lor. I-am dat o caldare de cartofi si m-a primit. Mi-a cerut un fir de la sfeterul de lana cu care eram imbracat, l-a facut asa intre degete si mi-a spus: <<Te cheama Ion, ai 40 de ani si ai sa traiesti 80>>. Scurt. Am iesit de la ghicitoarea asta cam... zdruncinat." 4) "Minunile" legate de persoana pr Arsenie Boca nu constituie proba indubitabila, putand fi false. Si trebuie sa avem ferm in vedere ideea ortodoxa ca nu minunile atesta ortodoxia credintei, ci ortodoxia credintei atesta minunile drept autentice. La fel si faptul ca ar fi adus la credinta pe diversi- unii au venit a credinta vazand filmul „Iisus din Nazaret” al lui Zeffirelli, ceea ce nu-l face pe Zeffirelli sfant si nici macar ortodox (si se mai gasesc n exemple, Dumnezeu foloseste orice pentru a ne indrepta, pana si rautatea demonilor). 5) Mai exista si alte chestiuni, precum, d. ex.: - „rugaciunea” despre care se pune ca ar fi lasat-o mostenire, sa fie spusa catre el insusi (Părinte monah Arsenie, ajută-mă cu harul tău, că ai Duh Sfânt). Daca este real, este si acesta un semn de trufie si de inselare (sa te vezi sfant si sa inveti oamenii sa se roage la tine); - lucruri de natură nu ortodoxă, ci sectară, milenaristă, care i se atribuie, de asemenea, vezi http://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/459/ (respectiv cartea Parintele Arsenie Boca, darul lui Dumnezeu pentru poporul care striga): „Cartea este axată indeosebi pe mărturia părintelui Pantelimon privind istoria a 3 dintre obiectele a căror realizare s-a făcut sub îndrumarea Părintelui Arsenie: clopotul, racla și crucea. Acestea sunt legate de pregătirea românilor (prin jertfă și pocăință) pentru a Doua Venire a Domnului. Părintele Arsenie a profețit că dacă nu ne pregătim pentru Ziua Judecății, pentru a Doua Venire, țara noastră o să fie ocupată, iar nepoții și copiii noștri vor fi robi. - clopotul bisericii din Hurez (lângă Făgăras) - închinat jertfei celor 14000 de prunci uciși de Irod (clopotul are încrustat e pe el 3 rânduri de prunci); când va sosi ceasul, acest clopot va chema pe toți credincioșii, din toată lumea căci pe el Părintele Arsenie a pus să se scrie "Auziți toate neamurile! Căci cu noi este Dumnezeu"; - racla - închinată jerfei Sfântului Ioan Botezătorul (aflată acum în biserica din Hurez); în această raclă vor fi așezate, când va voi Dumnezeu, moaștele Sfântului Ioan Botezătorul; - crucea - închinată jertfei Mântuitorului (ea a putut fi văzută pe cer, ziua și noaptea, timp de 15 ani, dar numai de cei cărora le-a dat Dumnezeu să o vadă)” 6) Faptul ca facea parada cu „puterile” sale a fost observat si de catre pr. Dumitru Staniloae, dupa marturia fiicei parintelui, Lidia Staniloae, marturie mult contestata de catre fanii pr. Arsenie. * * * Daca marturiile despre pr. Boca nu sunt autentice, sa se recuze, de catre autorii lor, iar memoria parintelui sa fie reabilitata. Daca paternitatea operei care i se atribuie poate fi contestata, sa fie contestata si dovedit ca nu ii apartin, de fapt, (conceptiile neortodoxe prezente in ele fiind incluse). In contextul actual, insa, in orice caz, nu putem risca sub nici o forma sa ii facem cult pr. Arsenie Boca, pe care elementele de tipul celor mentionate mai sus il arata mai degrabă a fi fost sincretist si inselat decât ortodox in gandire si sfant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-e curios ca acum dai citat din p Arsenie Papacioc, dar cand asculti inregistrarea cu el unde zice ca p Boca era in inselare, atunci zici ca greseste... -eu zic ca a gresit si parintele Arsenie Papacioc de data asta,eu il cred pe Sfantul Ignatie care e deja canonizat si care explica foarte bine ca papistasii nu au har,deci nici botez,deci nici macar nu sunt crestini,si datorita greselilor dogmatice au ratacit. "O mare parte dintre nevoitorii Bisericii Apusene, socotiti in sanul acesteia ca foarte mari sfinti - aceasta dupa caderea ei de la Biserica Rasariteana si indepartarea Sfantului Duh de la ea - s-au rugat si au ajuns la vedenii, bineinteles mincinoase, prin metoda pe care am amintit-o. Acesti paruti sfinti se aflau in cea mai cumplita inselare draceasca. Inselarea isi ridica, deja, in chip firesc capul pe temeiul hulirii impotriva lui Dumnezeu prin care este schimonosita la eretici credinta dogmatica. -oricine nu tine neabatut invatatura Bisericii Ortodoxe, ci judeca in ce priveste oarecare dogma sau predanie dupa cum il taie pe el capul sau dupa invataturile celor de alta lege, se afla in aceasta inselare. -Din inselarea numita "parere" au aparut urmari pierzatoare: ereziile, schismele, necredinta, hula. -"In pustnicie, au ajuns, ..la cea mai vartoasa inselare demonica Francisc de Assisi, Ignatiu de Loyola si alii nevoitori ai latinilor (dupa caderea Bisericii de Apus de la cea din Rasarit), recunoscuti de ei ca sfinti. " -Canonul 15 al Sinodului al Noualea din Constantinopol (861) Cei ce propovaduiesc public eresul sau îl învata în Biserici, sa fie îndepartati de comuniunea cu credinciosii si afurisiti, ca unii ce fac schisma si sfarâma unitatea Bisericii." -Sfântul Efrem Sirul (+379) Vai acelora care se întineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei câti murdaresc sfânta credinta cu eresuri sau încheie vreo întelegere cu ereticii! -Sfântul Ioan Gura de Aur (+ 407) Daca cineva contraface macar o mica parte a chipului regelui pe moneda regala, în felul acesta o falsifica; la fel si în credinta cea adevarata, acel care va schimba chiar cât de putin în ea, o vatama pe toata.Caci daca, pe de o parte, dogma este rastalmacita, si înger de ar fi, sa nu-l credeti. Nimic nu foloseste viata virtuoasa, daca credinta nu este sanatoasa." - Sfântul Chirii al Alexandriei (+444) Daca cineva schimba ceva în sfintele si dumnezeiestile dogme patristice, acest lucru nu trebuie sa-l luam drept clarviziune, ci drept crima si abatere de la dogma si pacatuire împotriva lui Dumnezeu." ... Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati în comuniune cu ei." "Nici un sfânt nu a încalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfânt, daca ar fi calcat-o." Sfântul Teodor Studitul Sfântul Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului (+1444) "Invataturile dascalilor apuseni nici nu le cunosc, nici nu le primesc, încredintat fiind ca sunt înselatoare, în materie de credinta ortodoxa nu exista concesie. Noi pentru nimic altceva nu ne-am despartit de latini, decât pentru ca sunt nu numai schismatici, dar si eretici." Last edited by cristirg; 04.10.2014 at 19:45:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faci cum consideri, nu te oblig eu sa crezi ceva si nu consider ca am ceva de spus in plus fata de ce am spus deja pana acum in celelalte mesaje catre tine. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citatul meu este din cuvântul Pr Arsenie Papacioc, tu dai o replică acelui citat cu ”Părintele”... ce trebuia să înțeleg? Citat:
Citat:
Le-ai potrivit ca nuca în perete. Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar am postat o altă părere. Citat:
Restul citatatelor nu intră în conflict cu părerile pr. Arsenia Boca sau pr. Arsenie Papacioc...din punct de vedere dogmatic au susținut învățătura dreptei credințe, au fost împotriva ecumenismului și a ereziilor, dar din punct de vedere duhovnicesc cred că au avut iubire față de întreaga Creație. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inainte de acel citat Parintele spune ca nu stie daca au catolicii taine, ca nu sunt eretici pentru ca au cele 7 Taine, etc. Citez: "În azima si în vinul lor mai există Hristos? - Dacă îmi îngăduiti, dacă ar fi posibil să întreb pe Hristos lucrul acesta, v-as spune. Nu sunt eretici pentru noi, pentru că au sapte Taine; cum le au ei, cu aspectele lor simbolice - dar le au. Dacă n-ar avea aceste sapte Taine ar fi eretici. Este numai o greseală confesională. Dar ne despart foarte importante lucruri de dogmă." Dar tu poti crede ca au Sfinte Taine, te poti inchina la sfintii catolici. Mai mult Parintele Teofil, care era ucenic al Parintelui Boca spunea ca ne putem impartasi la catolici in caz de nevoie. Cum sa-l contrazici pe Parintele Teofil? Sinodul din 2008 a zis ca cine se impartaseste e exclus de la comuniune, dar nu are cine sa te parasca, te poti duce linistit. Sau sfantul Grigorie, a spus despre apocatastaza, tu il contrazici pe sfant? Daca pentru tine nu conteaza decat ce vrei sa auzi, nu invatatura ortodoxa, ti-am explicat prin exemple ce se intampla. Dovezile le-am dat in sute de mesaje, daca nu le-ai citit inseamna ca nu te-a interesat. Daca le-ai citit si crezi tot asa nu am cum sa te conving eu de altceva. |
|
|||
|
|||
![]()
-asa e pe el nu-l intereseaza ce zic sfintii ortodocsi canonizati,si ca toti zic la fel
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cătălin, chiar nu are sens să mai continuăm discuția.
Eu mă retrag. Iertare. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 15:08:55 |
Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 17:23:12 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
|