Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.10.2014, 23:40:09
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Văd că ai editat mesajul inițial. Să înțeleg că îți retragi cuvintele?
Ia dă un scroll la ”Cărarea Împărăției” și vezi că aproape că nu e pagină fără o notă de subsol cu trimitere la Sfânta Scriptură sau cu citate din Sfinții Părinți: http://invitatielaortodoxie.files.wo...imparatiei.pdf

Sf. Maxim Mărturisitorul, Sf. Chiril al Ierusalimului, Sf. Marcu Ascetul, Sf. Vasile cel Mare, Sf Grigore de Nyssa, Sf. Efrem Sirul, Pr. Stăniloaie
-da imi retrag cuvintele,am vazut citate din Sf. Maxim Mărturisitorul...
-am o intrebare ca tu stii mai multe: am vazut ca "Cuvinte-Vii" si "cararea" au fost scrsise cam intre anii 1946-1950, in rest nu exista scrieri timp de 40 de ani,predici,insemnari...?

-si vezi ca ti-am dat cateva citate din cararea,din care se vad anumite influente new-age,cum comentezi..si restul "initierea" la muntele Athos si celelalte.
Vechi 05.10.2014, 19:23:54
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-da imi retrag cuvintele,am vazut citate din Sf. Maxim Mărturisitorul...
-am o intrebare ca tu stii mai multe: am vazut ca "Cuvinte-Vii" si "cararea" au fost scrsise cam intre anii 1946-1950, in rest nu exista scrieri timp de 40 de ani,predici,insemnari...?
Nu cunosc mai mult.

Citat:
-si vezi ca ti-am dat cateva citate din cararea,din care se vad anumite influente new-age,cum comentezi..si restul "initierea" la muntele Athos si celelalte.
Măi ”antiecumenism”, citatele alea sunt prea grele pentru nivelul tău de înțelegere.
E clar că nu ai citit cartea, citatele le-ai luat cu copy/paste de pe site-uri bârfitoare, rupte din context și nici măcar nu ai avut curiozitatea să citești cartea și apoi să tragi o conncluzie dacă merită să faci ceea ce faci.
Bateți câmpii tu și cei care judecați lucruri care vă depășesc.

Citat:
si restul "initierea" la muntele Athos si celelalte.
Ce inițiere? Știi ce înțeles poate avea cuvântul inițiere? Sau crezi că poate fi folosit doar în ocultism?
Orice ucenic este inițiat (învățat) în tainele unei meserii sau practici.
Vreau să văd și eu în ce context te-a smintit cuvântul ”inițiere”.
Vechi 05.10.2014, 19:41:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
-si vezi ca ti-am dat cateva citate din cararea,din care se vad anumite influente new-age,cum comentezi...
Tare aș vrea să faci afirmația asta înntr-un dialog cu Pr. Prof. Dr. Constantin Necula.
Iată părerea sfinției sale despre ”Cărarea Împărăției”: http://www.arsenieboca.ro/ceea-ce-es...t-ceea-ce-spui

”Țineți în mână cartea unui om care a căutat sfințenia și noi credem, și mărtursim laolaltă cu Cerul, că a și aflat-o. Dar zilei de astăzi îi este greu să mai înțeleagă sfințenia, de aceea cartea „Cărarea Împărăției” este un scurt manual de supraviețuire sufletească la vremea de acum. Autorul ei, Părintele Arsenie Boca, vă poate fi necunoscut. Dar și Iisus Hristos înainte de a fi propovăduit de Apostolii Săi nu era cunoscut. Părintele Arsenie, făcându-L cunoscut pe Mântuitorul Hristos vrea să vă facă părtași unei ucenicii, așa cum ÎnsușI Dumnezeu i-a vrut pe Apostoli mai întâi Ucenici la școala Duhului Sfânt.”
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! flying Despre Sfanta Scriptura 203 18.05.2010 20:31:10