![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Unde zice? Eu ți-am citat din scrierile sale autentice ce zice. Citat:
Citat:
Dacă ai citi ”Cărarea Împărăției” ai fi surprins cât de des citează din Sfinții Părinți. E foarte clar acum care e sursa ta de informare. E clar și cine ești: ”antiecumenism - copy/paste”. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ia dă un scroll la ”Cărarea Împărăției” și vezi că aproape că nu e pagină fără o notă de subsol cu trimitere la Sfânta Scriptură sau cu citate din Sfinții Părinți: http://invitatielaortodoxie.files.wo...imparatiei.pdf Sf. Maxim Mărturisitorul, Sf. Chiril al Ierusalimului, Sf. Marcu Ascetul, Sf. Vasile cel Mare, Sf Grigore de Nyssa, Sf. Efrem Sirul, Pr. Stăniloaie |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-am o intrebare ca tu stii mai multe: am vazut ca "Cuvinte-Vii" si "cararea" au fost scrsise cam intre anii 1946-1950, in rest nu exista scrieri timp de 40 de ani,predici,insemnari...? -si vezi ca ti-am dat cateva citate din cararea,din care se vad anumite influente new-age,cum comentezi..si restul "initierea" la muntele Athos si celelalte. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
E clar că nu ai citit cartea, citatele le-ai luat cu copy/paste de pe site-uri bârfitoare, rupte din context și nici măcar nu ai avut curiozitatea să citești cartea și apoi să tragi o conncluzie dacă merită să faci ceea ce faci. Bateți câmpii tu și cei care judecați lucruri care vă depășesc. Ce inițiere? Știi ce înțeles poate avea cuvântul inițiere? Sau crezi că poate fi folosit doar în ocultism? Orice ucenic este inițiat (învățat) în tainele unei meserii sau practici. Vreau să văd și eu în ce context te-a smintit cuvântul ”inițiere”. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iată părerea sfinției sale despre ”Cărarea Împărăției”: http://www.arsenieboca.ro/ceea-ce-es...t-ceea-ce-spui ”Țineți în mână cartea unui om care a căutat sfințenia și noi credem, și mărtursim laolaltă cu Cerul, că a și aflat-o. Dar zilei de astăzi îi este greu să mai înțeleagă sfințenia, de aceea cartea „Cărarea Împărăției” este un scurt manual de supraviețuire sufletească la vremea de acum. Autorul ei, Părintele Arsenie Boca, vă poate fi necunoscut. Dar și Iisus Hristos înainte de a fi propovăduit de Apostolii Săi nu era cunoscut. Părintele Arsenie, făcându-L cunoscut pe Mântuitorul Hristos vrea să vă facă părtași unei ucenicii, așa cum ÎnsușI Dumnezeu i-a vrut pe Apostoli mai întâi Ucenici la școala Duhului Sfânt.” |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-zici de mine ca am amintit de marturiile unor oameni despre p Boca, dar tu la fel dai exemplu cu aceasta femeie,poate fi doar o poveste... -si oricum si daca se convertea la ortodoxie,asta nu arata nimic,unii s-au convertit vazand un film...deci nu e meritul lui Francisc ereticul Last edited by cristirg; 05.10.2014 at 00:50:41. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sfântul Francisc rămâne sfânt prin trăire, rugăciune și nevoință așa cum spunea și pr. Arsenie Papacioc. Ai citit viața Sf. Francisc? Sau iarăși faci afirmații fără să fii documentat? Sf. Francisc a militat în taină pentru întoarcerea catolicilor la creștinismul autentic, însă fără a tulbura conducerea BC. Citat:
S-a scris pe topic, ai avut servită informația și tu bați câmpii. Înainte de a pune etichete, eu mi-aș asuma resposabilitatea de ce nu vin celelalte confesiuni la ortodoxie, pentru că nu văd ceea ce ar trebui să vadă. O asemenea atitudine clar că nu-i va aduce pe cei rătăciți pe cale. |
|
|
|||
|
|||
|
Cam de aici ar trebui să înceapă discuția cu și despre lumea heterodoxă.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta din cauza ca nu se intelege ca si un sfant trebuie sa citesca mai intai tabla inmultirii ca sa o stie, nu o stie in virtutea faptului ca e sfant si i se reveleaza tot (desi se poate si asa). Si ca si un duhovnic poate gresi, din nestiinta, nu din impotrivire la adevar. Dar cine afla adevarul nu o mai face din nestiinta. Cei considerati sfinti de catolici dupa Schisma nu au minuni la fel ca in crestinism. Minunile lor sunt la fel ca in paganism, chiar daca se cheama minuni. De exemplu bilocatia, e o aiureala imposibila in crestinism, doar Dumnezeu poate fi in mai multe locuri simultan (are chiar omniprezenta). Dar bilocatia e prezenta in paganism si paranormal. Stigmatele nu exista in cresitnism, sunt rani date de vrajmasul si sunt prezente astfel de rani si la atei si la pagani. Sfintii au stari de revelatie, la catolici au stari de extaz, transa, nu foarte diferite de extazul provocat de droguri, de exemplu. De asemenea, am dat de multe ori citatele care explica de ce ereticii si schismaticii (adica cei ce se despart de Biserica, de succesiunea apostolica) nu mai au har si Sfinte Taine. Chiar Sinoadele ecumenice spun asta, pentru ca precizeaza ca se recunosc sinoadele din Cartagina. Sinoadele din Cartagina din secolul III au fost priemle sinoade tinute dupa perioada apostolica. Au discutat un singur lucru important, pierderea harului si Sfintelor Taine de eretici si schismatici. Sfantul Igantie Briancianinov e considerat cel mai mare teolog al secolului XIX, iar sfantul Iustin Popovici cel mai mare al secolului XX. Nu degeaba au fost canonizati. |
|
|
|||
|
|||
|
Cătălin, deși am spus că încetez dialogul cu tine pe acestă temă, am să mai fac o încercare.
Din moment ce părintele Arsenie l-a pictat pe Sf Francisc ca sfânt, e clar că din punctul lui de vedere e sfânt. Și ți-am arătat că și alți părinți, precum pr. Arsenie Papacioc, îl considera sfânt (prin trăire, rugăciune și nevoință). Nu vorbim din punct de vedere dogmatic. Dar am postat și o grămadă de citate din care reiese clar că pr. Arsenie Boca a scos în evidență rătăcirea catolicilor. La fel și pr. Arsenie Papacioc. Că au greșit acești doi părinți, Dumnezeu știe mai bine. Să nu uităm că avem în acest sens Sfântul Sinod. Nu susțin infailibilitatea acestor doi părinți. Însă nu ne este de folos să tot arătăm cu degetul ce greșeli au făcut alții (mai ales când e vorba de aleșii lui Dumenzeu). Acestă atitudine îi ține departe pe ceilalți de alte confesiuni, pentru că nu avem dragoste față de ei și nu avem înțelegere față de neputințele lor și mereu le dăm în cap cu litera legii precum făceau fariseii. Să ne asumăm resposabilitatea de ce nu vin celelalte confesiuni la ortodoxie, pentru că nu văd la noi ceea ce ar trebui să vadă. Nu spun că nu ai dreptate în ceea ce privește poziția unor sfinți precum Sf. Ignatie Briancianinov sau Sf. Iustin Popovici, părinți care îmi sunt dragi. Dar după cum observi, fiecare părinte a avut particularitatea lui, misiunea lui. Pe fiecare l-a înzestrat Dumnezeu cu un anumit dar, ca de altfel pe fiecare dintre noi. Se poate să fi avut și greșeli acești părinți (Arsenie Boca, Arsenie Papacioc), dar cred că aceștia au dus o viață sfântă. Aceasta e credința mea și cred în cuvântul lăsat de ei că este mântuitor. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 16:08:55 |
| Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 18:23:12 |
| Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 13:06:29 |
| "imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 21:31:10 |
|
|