![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() De fapt nu prea am intels unde bati. Te referi cumva la faptul ca Isus L-a preaslavit mereu pe Dumnezeu Tatal, si cu toate astea, Acesta nu L-a salvat de la supliciu chiar daca nu a fost vinovat? |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu pasa responsabilitatea! Soarta lui sta doar in mainile tale. Citat:
Consider ca, din acest punct de vedere (rai & iad - rasplata & pedeapsa), omul de astazi este superior moral barbarilor care inventau povesti pentru speriat copiii neascultatori in trecut. Cu alte cuvinte, daca ai avea puterea, ai opri schingiuirea propriului copil si, da-mi voie sa cred, ti s-ar parea oportun si corect din punct de vedere moral ca un alt parinte sa faca acelasi lucru. Problema apare cand acelasi rationament se suspenda atunci cand decretul vine de sus. Atunci e OK din punct de vedere moral sa nu intervii cand proprii copii au parte de un chin fara de sfarsit. Last edited by Inorogul; 28.10.2014 at 16:25:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa care regula a logicii ai emis aceasta afirmatie? Din contra, lipsa iadului ar fi fost o dovada zdrobitoare importiva unui Dumnezeu iubitor .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, despre dreptatea divina, conform careia >90% din laureatii premiului Nobel (non-crestini) sunt vecini de cazan cu Hitler, Stalin, Terente si Rimaru se pot spune multe (doar daca nici unul din cei 4 mentionati la sfarsit nu s-a cait si l-a "imbratisat" pe Hristos, inainte sa moara, ca atunci ar fi in Rai). ...Dar nu asta doresc sa scot in evidenta. Last edited by Inorogul; 28.10.2014 at 16:53:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu unul nu am cerut/nu mi-am dorit asa ceva si nici nu stiu pe altii care sa fi facut acest lucru. Sa inteleg ca imi interpreteaza El doleantele asa cum doreste? Ce face cu cei care nu vor sa aiba legatura cu El dar nici sa suporte chinuri infinite? In dragostea Lui nu vrea sa ii asculte si pe aceia? Ce face cu cei care vor/nu vor sa aiba legatura cu El dar nu isi doresc viata vesnica? Sintetizez dragostea despre care imi vorbesti: "-Scumpa doamana, ignorati pistolul din mana mea. Din dragoste netarmurita va spun: <<Banii sau viata!!!>>" ...Si o ascult. Fac cum doreste dansa. ...Din dragoste, evident. Last edited by Inorogul; 28.10.2014 at 17:05:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pun in fata doua oferte:
1) rai 2) iad Sunt rugat/fortat sa fac o alegere. Spun ca nu doresc nici una din ofertele prezentate. Mi se spune: "Da, deci ati ales iad". Huh?! Imaginati-va o asemenea oferta, cu doua variante de abonament, la un operator de telefonie mobila. Nu va incanta nici macar una din cele doua oferte dar operatorul va spune ca acest raspuns este satisfacator si ca ati ales deja abonamentul. Va anunta si ca va trimite in scurt timp factura. Cam ce atitudine ati avea? Pentru o perspectiva comica asupra acestui aspect va recomand: http://www.youtube.com/watch?v=aUtSM2oVy_E :) Last edited by Inorogul; 28.10.2014 at 17:25:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu vrei sa te arunci in mijlocul autostrazii in trafic maxim si sa nu te loveasca nici o masina ca altfel inseamna ca Dumnezeu nu e iubitor, este?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O asemenea entitate nu exista, forgive me! Daca te referi la Dumnezeu, El nu a dat acele legi si nu a stabilit acele reguli pt a fi primul care le incalca de dragul unuia sau altuia dintre noi...acele reguli sunt pt ca lumea ( intreaga, in ansambul ei, cu toate cele vazute si nevazute ) sa functioneze asa cum trebuie. Daca incalcam o lege fizica pt ca unul dintre noi a fost un dobitoc si a incalcat o alta la randul lui, se duce de rapa toata sandramaua...nu tre sa fii Dumnezeu ca sa judeci asa, chiar daca te doare de cel care a gresit : e suficient sa fii capul unei familii mai mari, conducatorul unei obsti ( primar, presedinte, sef de scara, director de scoala, etc) ca sa fii nevoit sa respecti legile, regulamentele pe care chiar tu sau obstea pe care o conduci le-au stabilit, chiar si daca astfel esti nevoit sa iti pedepsesti propriul fiu sau prieten apropiat...atfel, cazi cu tot cu el, daca esti prins si inlaturat la timp din functie, sau, mai rau, te faci responsabil de un dezastru si mai mare... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu discut despre necesitatea respectarii legilor ci despre pedeapsa, atunci cand acestea sunt incalcate. Daca as fi capul unei familii mari, conducatorul unei obsti, primar, presedinte, sed de scara, director de scoala etc as avea doua posibilitati atunci cand cineva pe care pastoresc greseste: 1) sa-l iert (as face-o foarte des) 2) in cazuri extreme, sa-l izolez pe cel care a gresit, pentru a nu a mai da posibilitatea repatarii greselii (scopul nu este sa-l pedepsesc/chinui). Acum... eu sunt un biet, amarat de pacatos de om. Intrebarea mea este: ce ar face o entitate atotputernica (care poate ierta) si infinit de buna (care trebuie sa ierte)? |
|