Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2014, 11:16:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Deci... Dumnezeu a pus plumb in zircon, desi zirconul respinge puternic plumbul?
Deci... scrii iar fara sa stii despre ce. Daca zirconul respinge plumbul inseamna ca cercetatorii ne mint si de fapt nu exista plumb in zircon. Dar era vorba de altceva, ca zirconul nu permite infiltrarea plumbului in timp (pentru ca e o roca dura), deci contaminare. In schimb poate contine plumb la formarea sa. Chiar scrie ca zirconul are frecvent intruziuni straine de metale sau minerale: http://ro.wikipedia.org/wiki/Zircon
Vechi 29.10.2014, 11:22:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Vad ca ti-ai facun obicei sa incepi orice raspuns cu remarca "n-ai inteles". Eu nu inteleg de ce Creatorul a pus Pb in cristalele de zircon, incalcand legile naturii pe care tocmai le facuse, daca nu cumva avea de gand sa ne pacaleasca. Intrebarea se potriveste si la cazul luminii stelelor indepartate. Te rog sa imi explici.
Iti explic: eu zic ca niciodata nu stii despre ce vorbesti, doar copiezi niste texte gresite. Pe langa asta foosesti ca argument doar agresivitatea (cu obsesiva ta acuzatie de minciuna), iar cand ti se demonstreaza ca ai gresit continui pe aceeasi tema. Din cauza lipsei de onestitate si de intelegere cred ca dialogul e fara rost. In concluzie, te rog sa pleci de pe site si sa te duci pe un site cu aceeasi credinta ca a ta. Convinge-l si pe abaa sa vina cu tine, nu mai aveti nimic de spus.
Vechi 29.10.2014, 11:25:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Si care e problema ? Tu spui asa, inelele copacilor nu pot apare 100 intr-o zi deci iesim din ipoteza uniformista. Si ? Cine a vorbit despre uniformism ?
Plus ca daca o sa cauti mai mult pe net sigur o sa gasesti si "contaminari" cu plumb ale rocilor. Cum naiba se poate asa ceva daca plumbul nu are ce cauta in cristalele lu peste ? :)
Eu zic sa nu le mai dam apa la moara, ei vor doar sa se certe si sa isi propovaduiasca dogma lor, fara sa ii intereseze adevarul.
Vechi 29.10.2014, 11:40:41
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cred ca acum ti-ai dat seama ca ai gafat si ca ce acuzai tu de minciuna erau chiar citate din cartea celor doi cercetatori.
Am dat 2 citate, primul apartine lui Funkhouser si Naughton, al 2-lea lui Morris, din cartea caruia le-am scos pe amandoua. Negi ca este asa?

Mai departe, Morris denatureaza rezultatele studiului lui Funkhouser si Naughton, ori daca asta poate fi inteles in 1974, nu mai este scuzabil in 1992, dupa ce K-Ar a fost dovedita in sute de cazuri ca da rezultate consistente cu alte tipuri de masuratori.
Vechi 29.10.2014, 11:41:42
t4ilgunn3r's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iti explic: eu zic ca niciodata nu stii despre ce vorbesti, doar copiezi niste texte gresite. Pe langa asta foosesti ca argument doar agresivitatea (cu obsesiva ta acuzatie de minciuna), iar cand ti se demonstreaza ca ai gresit continui pe aceeasi tema. Din cauza lipsei de onestitate si de intelegere cred ca dialogul e fara rost. In concluzie, te rog sa pleci de pe site si sa te duci pe un site cu aceeasi credinta ca a ta. Convinge-l si pe abaa sa vina cu tine, nu mai aveti nimic de spus.
Mai pe romaneste: habar n-am sa iti raspund, te rog sa-ti iei jucariile si sa pleci!
Vechi 29.10.2014, 11:49:47
t4ilgunn3r's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci... scrii iar fara sa stii despre ce. Daca zirconul respinge plumbul inseamna ca cercetatorii ne mint si de fapt nu exista plumb in zircon. Dar era vorba de altceva, ca zirconul nu permite infiltrarea plumbului in timp (pentru ca e o roca dura), deci contaminare. In schimb poate contine plumb la formarea sa. Chiar scrie ca zirconul are frecvent intruziuni straine de metale sau minerale: http://ro.wikipedia.org/wiki/Zircon
Taman pe dos. Eu am explicat inca de acum multa vreme ce este ala zircon, cum se formeaza, cum apare uraniul in el si de ce nu poate aparea plumbul acolo. Nu mi-e clar daca te prefaci ca ai uitat sau nici nu ai stiut.

La formarea cristalelor de zircon, ZrSiO4, unii atomi de U pot lua locul atomilor de Zr in reteaua cristalina prin mecanismul substitutiei. Atomii de Pb nu pot face acest lucru fiindca nu au valenta potrivita. Acest lucru poate fi demonstrat in laborator, fiindca cristalele de zircon se fabrica si pe cale artificiala. Din aceasta cauza, existenta Pb in interiorul cristalului nu poate fi decat de natura radiogenica sau printr-o contaminare puternica ulterioara, din exterior, dar care se poate detecta in masa rocii de unde provine cristalul.
Vechi 29.10.2014, 12:22:05
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
La formarea cristalelor de zircon, ZrSiO4, unii atomi de U pot lua locul atomilor de Zr in reteaua cristalina prin mecanismul substitutiei. Atomii de Pb nu pot face acest lucru fiindca nu au valenta potrivita. Acest lucru poate fi demonstrat in laborator, fiindca cristalele de zircon se fabrica si pe cale artificiala. Din aceasta cauza, existenta Pb in interiorul cristalului nu poate fi decat de natura radiogenica sau printr-o contaminare puternica ulterioara, din exterior, dar care se poate detecta in masa rocii de unde provine cristalul.
Modelul atomic, ultima varianta stiintifica, sti ce spune ?
Vechi 29.10.2014, 12:24:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Am dat 2 citate, primul apartine lui Funkhouser si Naughton, al 2-lea lui Morris, din cartea caruia le-am scos pe amandoua. Negi ca este asa?
Mai departe, Morris denatureaza rezultatele studiului lui Funkhouser si Naughton, ori daca asta poate fi inteles in 1974, nu mai este scuzabil in 1992, dupa ce K-Ar a fost dovedita in sute de cazuri ca da rezultate consistente cu alte tipuri de masuratori.
Ti-am explicat pe larg, tu continui sa faci pe nestiutorul (sau prostul), la fel cum ai facut si data trecuta, cu datarea rocilor.
Prima data ai sustinut ca in acea carte nu se spune ca e vorba despre xenolite si intentionat autorul face asta.
A doua oara te-ai uitat mai bine si ai spus ca la sfarsit doar trage concluzii gresite. Desi ti-am spus ca e vorba de trei experimente, nu doar cel din acea carte.
1. Primul experiment. Da chiar concluzia autorilor, in citat.
Următorul studiu efectuat de către cercetătorii Institutuluide Geofizică din Hawai asupra rocilor de bazalt submarine devîrstă cunoscută din Hawai, arată că posibilitatea aceastaeste foarte reală.„Au fost măsurate conținuturile de argon și heliu radioactivdin trei roci de bazalt erupte în adîncul oceanului dintr-unvulcan activ (Kilauea). Vîrstele calculate din acestemăsurători cresc proporțional cu adîncimea eșantionuluipînă la 22 milioane de ani pentru lave care se deduce că sîntrecente. Se recomandă precauție în aplicarea datelorobținute din bazalturile provenite de la mari adîncimi aleoceanului în studiile ce se fac asupra întinderii funduluioceanului." în realitate se știa că vîrstele acestor roci bazaltice eraumai mici de 200 de ani!
2. Al doilea experiment este cel al lui Funkhouser si Naughton. Ce scrie acolo? Scrie ca nu sunt rocile vulcanice, ci ca sunt roci moderne similare. Adica xenolite. Deci nu spune deloc ce sustii tu si site-urle evolutioniste (care vad ca se refere la cartea mai veche, nu cea citata de mine, editia din 1992).
Scrie asa, dand si concluzia autorilor, in citat: S-a constat că roci moderne similare, formate în 1801 lîngăHualalei, Hawai, au după metoda datării cu potasiu-argonvârste variind între 160 de milioane de ani și 3 miliarde deani. Motivul dat pentru calcularea acestor vîrste anormal demari a fost incorporarea argonului din mediul înconjurător în timpul scurgerii lavei. Autorii acestui studiu tragurmătoarea concluzie evidentă (deși rezervată):„Este posibil ca anumite vîrste anormal de mari obținuteprin metoda datării cu potasiu-argon raportate de alțicercetători pentru roci ultrabazice să poată fi cauzate de prezențaunui exces de argon conținut în incluziunile fluide și gazoase."
Deci chiar autorii spun ca e ceva in neregula cu acei xenoliti.
3. Al treilea experiment. Un alt studiu asupra bazalturilor din Hawai a dus lașapte „vîrste" diferite ale acestor bazalturi, variind între zeroani și 3,34 milioane de ani. Autorii, printr-o aplicareevident neavenită a raționamentului statistic, s-au simțit justificați să stabilească „vîrsta" acestor bazalturi la 250.000de ani.

Pe langa acestea, in link-ul dat de mine sunt si alte experimente, din Oceanul Indian, Australia, Italia, Africa, etc.
Iar concluzia autorului e pentur cele trei experimente nu doar cel indicat de tine.
Vechi 29.10.2014, 12:27:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai pe romaneste: habar n-am sa iti raspund, te rog sa-ti iei jucariile si sa pleci!
Ai inteles iar ce ai vrut tu. Era de fapt ca esti agresiv, lipsit de onestitate si nu stii despre ce vorbesti (adica justificarea cererii). In partea a doua am gresit, ar fi trebuit sa fie o cerere (pleaca de pe site) si nu o rugaminte (te rog sa pleci).
Vechi 29.10.2014, 12:46:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Taman pe dos. Eu am explicat inca de acum multa vreme ce este ala zircon, cum se formeaza, cum apare uraniul in el si de ce nu poate aparea plumbul acolo. Nu mi-e clar daca te prefaci ca ai uitat sau nici nu ai stiut.
Interesant e ca in link-ul dat de mine (si de tine in trecut) scrie altceva si nu scrie ceva despre Plumb, ca n-ar putea fi.
"Zirconul are frecvent incluziuni străine (impurități) alcătuite din alte elemente (hafnium, thorium sau oxid de uraniu) sau minerale."
Mai scrie ca pe cale artificiala se obtine altceva, nu zircon:
"A nu se confunda zirconul ZrSiO4 cu zirconia ZrO2, un produs sintetic folosit ca înlocuitor al diamantului."
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare