Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2014, 02:35:06
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
[...]Ateismul are si el dogma cunoscuta. Tu incerci acum sa propovaduiesti dogma atee. Ca ii zice stiinta tot aia e, [...]
Fals. Eu nu am facut nici o afirmatie asupra (in)existentei lui Dumnezeu; poti sa cauti toate cele cca 300 de mesaje. Mai mult, nu m-am lansat in discutii filosofice (desi mi-ar fi placut). Am vorbit numai despre chestiuni stiintifice, si mai mult, exclusiv d.p.v. uniformista.

In momentul in care contrazici un om de stiinta (vorbesc la modul general, nu ca as fi eu unul) trebuie sa o faci din perspectiva uniformista; daca parasesti aceasta perspectiva, nu mai este nimic de discutat, decat eventual cu un filosof.

Cu alte cuvinte: daca eu fac o afirmatie stiintifica (Pamantul e batran) iar tu ma contrazici spunand ca am gresit la masuratori, atunci voi contraargumenta, ca am resurse. Daca spui ca masuratorile au iesit gresit fiindca a aranjat Dumnezeu asa, sau alta explicatie supranaturala, nu ma bag, e credinta ta, eventual discutam filosofie.

Last edited by t4ilgunn3r; 01.11.2014 at 03:12:59.
Vechi 01.11.2014, 08:05:24
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
daca eu fac o afirmatie stiintifica (Pamantul e batran) iar tu ma contrazici spunand ca am gresit la masuratori, atunci voi contraargumenta, ca am resurse. Daca spui ca masuratorile au iesit gresit fiindca a aranjat Dumnezeu asa,, sau alta explicatie supranaturala, nu ma bag, e credinta ta, eventual discutam filosofie.

E posibil ca varstele de miliarde de ani de la masuratori sa fie corecte si in același timp pământul sa fie tânăr. Cum? Dumnezeu a facut mai intai o materie informa ,practic o materie prima pentru construirea universului ,pe care a lasat-o la dospit cateva miliarde de ani, atat cat cerea "procesul tehnologic",apoi construit universul din aceasta materie. L-a construit acu' 7000 de ani cu materie prima de cateva miliarde de ani. Exact ca la o casa pe care o construiesti azi cu roci formate cu mult timp in urma. Daca oamenii de stiinta analizeaza casa ajung la concluzia ca e veche de miliarde de ani dar ea a fost construita ieri cu materie de miliarde de ani.
Vechi 01.11.2014, 08:08:06
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
E posibil ca varstele de miliarde de ani de la masuratori sa fie corecte si in același timp pământul sa fie tânăr. Cum? Dumnezeu a facut mai intai o materie informa ,practic o materie prima pentru construirea universului ,pe care a lasat-o la dospit cateva miliarde de ani, atat cat cerea "procesul tehnologic",apoi construit universul din aceasta materie. L-a construit acu' 7000 de ani cu materie prima de cateva miliarde de ani. Exact ca la o casa pe care o construiesti azi cu roci formate cu mult timp in urma. Daca oamenii de stiinta analizeaza casa ajung la concluzia ca e veche de miliarde de ani dar ea a fost construita ieri cu materie de miliarde de ani.
Deci esti dispus sa accepti ca toata materia din univers este veche de miliarde de ani, dar tot nu poti sa te impaci cu gandul ca universul in sine are miliarde de ani?
Vechi 01.11.2014, 08:13:31
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Deci esti dispus sa accepti ca toata materia din univers este veche de miliarde de ani, dar tot nu poti sa te impaci cu gandul ca universul in sine are miliarde de ani?
Deci esti dispus sa accepti ca materia din univers are miliarde de ani dar nu poti sa te impaci cu gandul ca universul in sine a fost organizat recent?
Vechi 01.11.2014, 08:25:38
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Deci esti dispus sa accepti ca materia din univers are miliarde de ani dar nu poti sa te impaci cu gandul ca universul in sine a fost organizat recent?
Pai da, pentru ca daca te uiti la mai mult de 7000 de ani lumina departare cu un telescop, vezi lumina mai veche de 7000 de ani cu un Univers deja facut. (Unul din motive)
Vechi 01.11.2014, 08:56:14
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai da, pentru ca daca te uiti la mai mult de 7000 de ani lumina departare cu un telescop, vezi lumina mai veche de 7000 de ani cu un Univers deja facut. (Unul din motive)
Pai nu, logica gandirii cu lumina mai veche de 7000 de ani se refera la un univers dupa model big-bang.Toata lumina din univers are exact aceeasi varsta ca si universul.
Vechi 01.11.2014, 10:01:55
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Pai nu, logica gandirii cu lumina mai veche de 7000 de ani se refera la un univers dupa model big-bang.Toata lumina din univers are exact aceeasi varsta ca si universul.
Ok, sa o luam asa. Toata lumina din Universul vechi de 7000 de ani are aceeasi varsta. Atunci lumina de la un obiect aflat la 4000 de ani lumina a fost vizibila inca din ziua 1 a creatiei, nu? Inseamna ca atunci, obiectul acela era vizibil in real-time, pentru ca inainte nu exista lumina. Deci ce vezi inclusiv in prezent este lumina instanta de la 4000 de ani lumina indepartare? Adica viteza luminii este infinita? Sau acel obiect exista deja de 4000 de ani, si pamantul tot acum 7000 de ani a aparut.

Sau a fost creata lumina veche de 4000 de ani a unui obiect care exista de o zi?

Iata cum apar multe paradoxuri.

Last edited by abaaaabbbb63; 01.11.2014 at 10:04:19.
Vechi 02.11.2014, 19:05:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu e bine ce spui. Invatatura spune ca au fost create din nimic, la cuvantul Sau.
Vechi 02.11.2014, 20:16:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Fals. Eu nu am facut nici o afirmatie asupra (in)existentei lui Dumnezeu; poti sa cauti toate cele cca 300 de mesaje. Mai mult, nu m-am lansat in discutii filosofice (desi mi-ar fi placut). Am vorbit numai despre chestiuni stiintifice, si mai mult, exclusiv d.p.v. uniformista.
Nu ai inteles ce am scris. Ceea ce crezi tu este tot o credinta, cu un set de dogme. Ca nu exista divinitate si ca pamantul s-a format de la sine in miliarde de ani tine de credinta ta. Mai intai a aparut ateismul modern, in perioada iluminista. Chiar atunci, la mijlocul secolului XVIII, apare si ideea evolutionista, care la inceput era o idee filzofica. Nu avea nicio argumentare in stiinta. Apoi au incercat sa ii dea un suport stiintific. Mai tarziu, pentru ca nu exista nicio dovada, au trebuit sa presupuna ca au existat perioade mari de timp. Dupa aceea pare si ideea de evolutie a intregului Univers, nu doar a speciilor. Toate au fost la inceput o idee filozofica, datorita credintei atee. Si toate sunt dogme ale ateismului. Si nici nu e o idee noua, e preluata de la filosofii materialisti greci. Deci stiinta asta e de fapt o stiinta antica.
S-a incercat sa i se dea un sprijin stiintific, dar nu are nicio legatura cu stiinta, este antistiitifica. E doar o dogma atee falsa, ca toate credintele pagane. Tu esti liber sa crezi in ce vrei, dar nu ne baga noua pe gat credinta ta falsa.
Subiect închis