Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2014, 15:11:37
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Legea Veche a reprezentat o trecere de la o stare și mai rea, care o precedase. În raport cu barbaria nereglementată în niciun fel, Legea Veche este bună. În raport cu Legea lui Hristos este rea.
OK. Cu greu smulg astfel de citate :). Acesta observatie intra, in cartea mea, la capitolul vizuni moderate. Indiferent daca sunt sa nu de acord cu aceasta, nu doresc sa merg mai departe. Scopul meu nu este de arata ca a fi ateu este pozitia corecta, ci a de a pondera perceptiile fata de atei, care sunt vazuti extrem de prost in societatea actuala (mai rau decat altii de religii diferite; pe principiul "aia macar au un Dumnezeu"). E totusi cale lunga de la citatul de mai sus pana la comparatia dintre moralitatea fara Biblie si viata fara Soare.

Spre exemplu, pe aceasta tema, a moralitatii, avem mai multe puncte de vedere:

1. Indiferent de ceea ce fac sau zic, ateii sunt profund imorali;
2. Indiferent de ceea ce fac sau zic, ateii nu pot fi morali;
3. Un ateu poate fi moral dar moralitatea nu este una desavarsita.

Este usor de ghicit viziunea cu care nu am nicio problema, chiar daca nu subscriu acesteia.

De cele mai multe ori reactionez fata de afirmatiile care clameaza perfectiunea infinita, totala, indiscutabila, universal etc., a tot ceea ce tine de credinta si imprefectiunea, cu aceleasi atribute sus-mentionate, a oamenilor si a sistemelor de valori care nu subscriu credintei respective.

In definitiv, nu cer nimanui sa creada ca eu nu voi sfarsi in Iad, ci sa nu se comporte ca si cum eu as sfarsi in Iad.

Numai bine!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare