![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-ci exact ce ai zis tu acum "Persoana divina devine Persoana divino-umana", asta cred si eu ,deci Dumnezeu si om,doua firi (umana si divina) dar nu 2 ipostase (persoane) -voi ziceti ca a devenit persoana umana ,dupa aceea ziceti persoana divino umana -pai e o diferenta intre: -persoana divina -persoana divino-umana si -persoana umana -deci eu cred ca adevenit persoana divinoumana ,cu 2 firi umana si dumnezeiasca -dar daca tu zici ca era persoana divina -apoi dupa intrupare vorbesti de o persoana umana -atunci rezulta ca a fost si persoana umana si persoana divina,deci 2 persoane -deci il contrazici pe Sfantul Ioan Damaschin "Cu privire la Domnul nostru Iisus Hristos, pentru că știm că are două firi si o singură ipostasă compusă din cele două, când avem în vedere firile, le numim Dumnezeire si omenire" "Nu propovăduim două persoane deosebite, ci una și aceeași" -deci e gresita si exprimarea din pastorala :"Hristos a devenit o persoană omenească, una singură și reală, și rămâne așa în vecii vecilor" -trebuia sa zica: "Hristos a devenit o persoană divino-umana , una singură și reală, și rămâne așa în vecii vecilor" Last edited by cristirg; 10.03.2015 at 18:54:59. |
|