Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2015, 15:51:45
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Da'parca ziceai nu demult ca n-am citit nici 5 pagini din Sf.Ioan Damschin, cum de ti-s preferata?
I se spune agatzat.A iesit la agatzat.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 16:03:06
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
I se spune agatzat.A iesit la agatzat.
Oaie, tu vrei sa ma faci sa mor de ras?! Cum tuna-ma Doamne sa se dea "Emilian/igor", zis si "Nu sunt cine sunt", la Delia?!
Ioan Cezar, Mihnea si Dragos, sunt cativa oameni de care sunt sigur ca ar scrie best-sellere. Ei, acum te bagai si pe tine in lista. Recomandare: ca si DragosP, carti de umor.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 16:35:28
Ratacitorul Ratacitorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Eu tot nu am aflat inca ce este sufletul!Am stat azi de vorba cu un adventist priete si curios mi-a zis ca sufletul este suflarea lui Dumnezeu!Dar nu prea se leaga,pt ca Dumnezeu este nepatimitor iar sufletul patimitor!

Last edited by Ratacitorul; 26.03.2015 at 16:39:03.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 16:52:30
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ratacitorul Vezi mesajul
Eu tot nu am aflat inca ce este sufletul!Am stat azi de vorba cu un adventist priete si curios mi-a zis ca sufletul este suflarea lui Dumnezeu!
De bună seamă, ai înțeles greșit. Posibil să se fi referit la ”suflarea de viață” și nu la ”suflet”. Suflet [viu] a devenit în urma primirii acestui principiu vital (suflarea de viață).
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 20:19:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
De bună seamă, ai înțeles greșit. Posibil să se fi referit la ”suflarea de viață” și nu la ”suflet”. Suflet [viu] a devenit în urma primirii acestui principiu vital (suflarea de viață).
Tu zici ca esti adventist de ziua a sapte?Dar adventistii de ziua a saptea sustin
inconstienta sufletului dupa moartea trupului sau somnul sufletului:adica sufletul dupa moartea trupului intra intr-0 stare de repaos pasiv pana la inviere si in acest timp nu se afla nici in Iad si nici in Rai!dar totusi traieste chiar daca
vegetativ!Iehovistii sustin ca sufletul este muritor!
Vechi 26.03.2015, 20:34:34
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Tu zici ca esti adventist de ziua a sapte?Dar adventistii de ziua a saptea sustin
inconstienta sufletului dupa moartea trupului sau somnul sufletului:adica sufletul dupa moartea trupului intra intr-0 stare de repaos pasiv pana la inviere si in acest timp nu se afla nici in Iad si nici in Rai!dar totusi traieste chiar daca
vegetativ!
Nu domnule Rătăcitor, adventiștii nu susțin că sufletul trăiește când el de fapt... moare. Așa spune și Biblia, așa spune și logica. Un om mort, nu poate fi viu între momentul morții și cel al învierii. Altfel, ce sens ar mai avea învierea. În-vierea. Te-ai prins?
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 20:46:23
Senior Member

Implicit

Biblia spune altfel!Iata doar o proba ca sa numai ratacesti nestiind scripturile:

Sfanta Evanghelie dupa Luca cap.16, vers. 19 - 31
19. Era un om bogat care se imbraca in porfira si in vison, veselindu-se in toate zilele in chip stralucit.
20. Iar un sarac, anume Lazar, zacea inaintea portii lui, plin de bube,
21. Poftind sa se sature din cele ce cadeau de la masa bogatului; dar si cainii venind, lingeau bubele lui.
22. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat.
23. Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui.
24. Si el, strigand, a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti.
26. Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti in casa tatalui meu,
28. Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.
29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai.
31. Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti.
Vechi 26.03.2015, 21:09:05
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
Un om mort, nu poate fi viu între momentul morții și cel al învierii. Altfel, ce sens ar mai avea învierea. În-vierea.
Da! E logic. Adica a murit, dar e viu si constient dupa moarte, si totusi trebuie sa invieze ca sa fie viu si constient...
Reply With Quote
Vechi 27.03.2015, 09:28:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu domnule Rătăcitor, adventiștii nu susțin că sufletul trăiește când el de fapt... moare. Așa spune și Biblia, așa spune și logica. Un om mort, nu poate fi viu între momentul morții și cel al învierii. Altfel, ce sens ar mai avea învierea. În-vierea. Te-ai prins?
Are daca intelegi corect antropologia omului si ce este de fapt moartea.

Omul este trup + suflet.

Daca Dumnezeu vroia sa-l faca entitate exclusiv spirituala, il facea inger, nu ii mai facea trup.

Moartea este ruperea acestei legaturi, intre trup si suflet.

Invierea, este restaurarea omului, asa cum era in planul initial a lui Dumnezeu, suflet SI trup.

Am mai dat adventistului nostru "studiu biblic" de la fratiorii neoprotestanti care arata ce este moartea, dar nu s-a obosit, brosurelele adventiste sunt hrana suficienta pentru dintisorii slabi.

http://www.bible.ca/d-death=separation.htm

Last edited by AlinB; 27.03.2015 at 09:31:42.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2016, 22:38:45
ionica49's Avatar
ionica49 ionica49 is offline
Member

Data înregistrării: 01.11.2016
Locație: Tg-Mures
Smile

Citat:
vegetativ!Iehovistii sustin ca sufletul este muritor!
Sa vezi asta daca vrei https://www.youtube.com/watch?v=8mj-vPNd_Zc
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare