Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2015, 14:23:17
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Delia, bună observația, ești persoana mea preferată din forum din punct de vedere dogmatic, bun venit, mă bucur că ești aici :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 26.03.2015 at 14:27:36.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 15:19:43
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Delia, bună observația, ești persoana mea preferată din forum din punct de vedere dogmatic, bun venit, mă bucur că ești aici :)
Am mai fost pe-aici, Igor, de centesimusvicesimus ori, si le-am discutat si paradiscutat cu Centesimus, si stie si despre traducerea Anania, si am facut tetracapilarotomie pe text, si...
Am intrat iar pe aici, ca prea isi ia avant si poate il cred unii pe bune..

Da'parca ziceai nu demult ca n-am citit nici 5 pagini din Sf.Ioan Damschin, cum de ti-s preferata?
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 15:33:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu prea e popular pe aici si arunca si el cu complimente, poate prinde un simpatizant macar iar cum femeile sunt mai slabe de inger..arunca si el cu latzul in directia asta, poate se prinde ceva.. :)
Vechi 26.03.2015, 15:40:10
Barsaumas
Guest

Implicit

Sufletul e real. Il rog pe Mihnea, care ca medic stie mai multe despre genul acesta de intamplari, sa posteze linkuri catre experiente/intamplari/etc, care dovedesc existenta in viata si postuma deopotriva a sufletului ca baza a fiintei umane.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2015, 01:52:23
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Sufletul e real. Il rog pe Mihnea, care ca medic stie mai multe despre genul acesta de intamplari, sa posteze linkuri catre experiente/intamplari/etc, care dovedesc existenta in viata si postuma deopotriva a sufletului ca baza a fiintei umane.

Pana trece dl. doctor pe aici, iata un caz. Poate unii nu-l stiu.

Monah orthodox de la Athos, plecat la Domnul in 2009. A zambit la 45 de minute dupa ce a murit.

imediat ce a murit

dupa 45 de minute de la moarte

mai multe info si foto aici http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/...sif-isihastul/
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 15:51:45
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Da'parca ziceai nu demult ca n-am citit nici 5 pagini din Sf.Ioan Damschin, cum de ti-s preferata?
I se spune agatzat.A iesit la agatzat.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 16:03:06
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
I se spune agatzat.A iesit la agatzat.
Oaie, tu vrei sa ma faci sa mor de ras?! Cum tuna-ma Doamne sa se dea "Emilian/igor", zis si "Nu sunt cine sunt", la Delia?!
Ioan Cezar, Mihnea si Dragos, sunt cativa oameni de care sunt sigur ca ar scrie best-sellere. Ei, acum te bagai si pe tine in lista. Recomandare: ca si DragosP, carti de umor.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 16:35:28
Ratacitorul Ratacitorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Eu tot nu am aflat inca ce este sufletul!Am stat azi de vorba cu un adventist priete si curios mi-a zis ca sufletul este suflarea lui Dumnezeu!Dar nu prea se leaga,pt ca Dumnezeu este nepatimitor iar sufletul patimitor!

Last edited by Ratacitorul; 26.03.2015 at 16:39:03.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 16:52:30
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ratacitorul Vezi mesajul
Eu tot nu am aflat inca ce este sufletul!Am stat azi de vorba cu un adventist priete si curios mi-a zis ca sufletul este suflarea lui Dumnezeu!
De bună seamă, ai înțeles greșit. Posibil să se fi referit la ”suflarea de viață” și nu la ”suflet”. Suflet [viu] a devenit în urma primirii acestui principiu vital (suflarea de viață).
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2015, 20:19:08
Ratacitorul Ratacitorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
De bună seamă, ai înțeles greșit. Posibil să se fi referit la ”suflarea de viață” și nu la ”suflet”. Suflet [viu] a devenit în urma primirii acestui principiu vital (suflarea de viață).
Tu zici ca esti adventist de ziua a sapte?Dar adventistii de ziua a saptea sustin
inconstienta sufletului dupa moartea trupului sau somnul sufletului:adica sufletul dupa moartea trupului intra intr-0 stare de repaos pasiv pana la inviere si in acest timp nu se afla nici in Iad si nici in Rai!dar totusi traieste chiar daca
vegetativ!Iehovistii sustin ca sufletul este muritor!