![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Delia, bună observația, ești persoana mea preferată din forum din punct de vedere dogmatic, bun venit, mă bucur că ești aici :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 26.03.2015 at 14:27:36. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am intrat iar pe aici, ca prea isi ia avant si poate il cred unii pe bune.. Da'parca ziceai nu demult ca n-am citit nici 5 pagini din Sf.Ioan Damschin, cum de ti-s preferata? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea e popular pe aici si arunca si el cu complimente, poate prinde un simpatizant macar iar cum femeile sunt mai slabe de inger..arunca si el cu latzul in directia asta, poate se prinde ceva.. :)
|
|||
|
|||
![]()
Sufletul e real. Il rog pe Mihnea, care ca medic stie mai multe despre genul acesta de intamplari, sa posteze linkuri catre experiente/intamplari/etc, care dovedesc existenta in viata si postuma deopotriva a sufletului ca baza a fiintei umane.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pana trece dl. doctor pe aici, iata un caz. Poate unii nu-l stiu. Monah orthodox de la Athos, plecat la Domnul in 2009. A zambit la 45 de minute dupa ce a murit. imediat ce a murit ![]() dupa 45 de minute de la moarte ![]() mai multe info si foto aici http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/...sif-isihastul/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Oaie, tu vrei sa ma faci sa mor de ras?! Cum tuna-ma Doamne sa se dea "Emilian/igor", zis si "Nu sunt cine sunt", la Delia?!
Ioan Cezar, Mihnea si Dragos, sunt cativa oameni de care sunt sigur ca ar scrie best-sellere. Ei, acum te bagai si pe tine in lista. Recomandare: ca si DragosP, carti de umor. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu tot nu am aflat inca ce este sufletul!Am stat azi de vorba cu un adventist priete si curios mi-a zis ca sufletul este suflarea lui Dumnezeu!Dar nu prea se leaga,pt ca Dumnezeu este nepatimitor iar sufletul patimitor!
Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul! Last edited by Ratacitorul; 26.03.2015 at 16:39:03. |
|
||||
|
||||
![]()
De bună seamă, ai înțeles greșit. Posibil să se fi referit la ”suflarea de viață” și nu la ”suflet”. Suflet [viu] a devenit în urma primirii acestui principiu vital (suflarea de viață).
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
inconstienta sufletului dupa moartea trupului sau somnul sufletului:adica sufletul dupa moartea trupului intra intr-0 stare de repaos pasiv pana la inviere si in acest timp nu se afla nici in Iad si nici in Rai!dar totusi traieste chiar daca vegetativ!Iehovistii sustin ca sufletul este muritor!