![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De acolo știu sigur cine este creștin adevărat și cine este eretic adevărat, sau ateu adevărat, sau păgân adevărat. Citat:
Ecumenistule, înțelege, că nu faptele te mântuie ! Moralitatea nu te mântuie ! De cîte ori să-ți repet ? Un ateu, poate avea fapte bune, ca și de sfînt, poate fi un om de o valoare inestimabilă ! Și îți garantez că nu se va mîntui ! Cîtă vreme nu crede, nu se botează, nu se spovedește, împărtășește, nu are Taina Sfîntului Maslu. Deci în și cu Hristosul cel adevărat, nu hristoșii mincinoși. Ți-e limpede ? Sper că ai înțeles. Mă rog lui Dumnezeu să fi înțeles. Citat:
Ereticii se încăpăținează să creadă idioțeniile lor, pentru că nu avem suficienți oameni cu har și cu Duh Sfânt, care să lumineze viața și inimile lor. Avem puțini și tot mai puțini. Mai ales când mulți ortodocși, spun, spre a lor pierzare: "ei lasă că se mântuie și ei, într-un fel". Sunt și ei pe un vârf de munte, cum spune fratele Ioan Cezar, spre stupoarea mea, care nu îl știam eretic ecumenist. Mai ales, așa fugărim harul departe și pleacă Duhul Sfânt întristat de la noi... Întunericul crescând, mântuirea fiind la tot mai puțini... Citat:
Contrazici Biblia, pe Sfinții Părinți, Sfintele Canoane, Sfintele Sinoade, Sfânta Biserică, toate adunate, deci pe Sfânta Treime Însuși ! Ecumenisul este păcat împotriva Duhului Sfânt, de neiertat. De aceea e cea mai mare erezie a tuturor timpurilor, cum spun Sfinții contemporani, Iustin Popovici, și alții și părintele Dumitru Stăniloaie. No comment...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|