Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2015, 18:18:08
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nectarios Vezi mesajul
Daca esti preot si vine dintr-o familie de neoprotestanti la tine o mama cu copil sa-ti spuna ca se boteaza ortodocsi, si apoi te intreaba ce se intampla cu sotul si eventual celalalt copil care nu se vor boteza ce le spui? E posibil ca daca le spui ca sotul si copilul nebotezat mor merg in fundul iadului sa nu se mai boteze?
O voi felicita sincer, o voi sprijini, din toate puterile mele omenești și cu ajutor de la Dumnezeu, peste puterile omenești, material și duhovnicesc, cu cărți, sfaturi, cu tot ce va avea nevoie pentru mântuirea ei și scăparea din ghearele ereziilor, îi voi spune Adevărul mereu, o voi ajuta în drumul ei cel nou, pentru că ea a devenit Apostol pentru familia ei, mă voi ruga pentru ei, cerând întărirea Domnului a lor și a mea, pe mai departe, îi voi invita soțul și eventual copii la mine acasă, pentru consiliere, sprijin, sau orice e nevoie pentru ei.

Apoi la Biserică, în fiecare săptămână marți sau joi, voi face "Ziua mărturisirii", sau ceva asemănător, unde îi voi invita la dialog, pe toți protestanții, neo-protestanții, reformații, 2-3 ore, să stăm de vorbă unii cu alții, despre credință, să le prezint, să le mărturisesc Adevărul creștinesc, față de neadevărul în care ei cred, să îl divulg, să îl descopăr, pentru ca ei să se știe feri de el, să cunoască înșelarea, față de Adevăr, minciuna, față de Lumina lui Hristos, care luminează tuturor, și pe care ei au respins-o prin erezie și altele, le voi arăta biblic, cu Biblia, apoi prin Sfinți Părinți, unde este Biserica și unde este înșelarea, și altele cu mila Domnului.

Cu blândețe, și bucurie, dragoste și împreună suferință, prin harul lui Dumnezeu, cu rugăciunile Preacuratei Maici, toți ereticii, nădăjduiesc că vor deveni creștini. Nu numai în parohia mea, ci în tot cuprinsul județului, sau al eparhiei, sau de ce nu al țării, de ce nu, al lumii.
Vreau să tipăresc pliante, prin care să arăt diferențele între Adevăr și erezie, între Ortodoxie, Biserica, și celelalte închinări la hristoși mincinoși, eventual să pot scoate un volum consistent, tematic, obiectiv, explicat, de Sectologie.

Dar numai dacă Dumnezeu va dezlega, dacă El va ști că are nevoie de mine, că sunt de folos și util, să fiu vas al Lui, prin care El, să lucreze.

Toate de la Hristos, nimic al meu, "ale Tale dintru ale Tale", spre slava lui Dumnezeu și dobândirea vieții de veci.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 22.04.2015 at 18:31:57.
Vechi 22.04.2015, 18:31:35
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Vechiul Testament, este nedesăvârșit. Sigur că "se pune", dar Noul Testament, îl desăvârșește.
Pai si cu crevetii, hainele si omorarea rudelor care nu au crezul tau cum ramane atunci?

Ai mancat creveti/porc/grasime? Ai purtat haine din doua materiale? Ai omori un membru al familiei care nu are acelasi crez ca si tine? Esti taiat imprejur? Ai calatorit intr-un oras cu un crez majoritar diferit de al tau? Ti-ai ras barba?

Last edited by abaaaabbbb63; 22.04.2015 at 18:37:05.
Vechi 22.04.2015, 18:33:13
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai si cu crevetii, hainele si omorarea rudelor care nu au crezul tau cum ramane atunci?

Ai mancat creveti? Ai purtat haine din doua materiale? Ai omori un membru al familiei care nu are acelasi crez ca si tine?
Am răspuns deja, te rog dacă îți pasă cu adevărat de mântuirea ta, să fi puțin mai atent, mergi te rog și citește răspunsul.

Iertare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Vechi 22.04.2015, 18:39:22
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Am răspuns deja, te rog dacă îți pasă cu adevărat de mântuirea ta, să fi puțin mai atent, mergi te rog și citește răspunsul.

Iertare.
Ideea este ca tu ai spus ca poruncile din Biblie nu trebuie selectate, si ca toate trebuie sa fie respectate.

Vad ca, inevitabil, marea majoritate selecteaza ce respecta din ce a fost poruncit in Biblie, inclusiv tu. Nu este de mirare, avand in vedere ca societatea a mai evoluat putintel fata de acum 3000 de ani.
Vechi 22.04.2015, 18:57:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu crezi că ești peste granițele nerușinării ?
Ți-am reclamat postul la administrația forumului.
Seriooos? Ai reclamat si asta?

Citat:
Dumnezeu nu are logica noastră, ereticule ecumenist Alin B.
Citat:
Cine te crezi că ești că ești? Vre-un avva, vreun părinte, duhovnic, îmbunătățit, să-mi spui că nu pricep și că sunt prost grămadă, că sunt habarnist ? Cine te crezi tu, omule ?
Aceeasi intrebare iti adresez si eu tie :)

Tii locului vreunui Sfant Sinod, esti seful unei noi Inchizitii?

O discutie decenta la obiect nu esti capabil sa ai, dar improsti cu categorisiri.

Citat:
ȘTIU cu adevărat că Hristos a înviat, că există Dumnezeu și altele.
Si dracii stiu, si se cutremura.

Tu cred ca nici macar, doar asa..virtual din degete.

Citat:
ȘTIU cu adevărat, că SFINȚII PĂRINȚI, spun că ereticii nu se mântuiesc, sunt duzine de pasaje. Biblia, la fel, arată clar și limpede că ereticii nu se mântuiesc, sunt poate nu zeci, sute de pasaje, CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, care atestă și arată asta !
Da, dar nu stii definitia ereticului :)

E ca si cand ai spune ca stii cum sa conduci o masina dar nu stii cum arata una

Citat:
Ai comandat cartea ce ți-am recomandat? Sau nu ți-a păsat?
Crezi ca ma apuc sa citesc toate cartile care le gasesti tu cu google?

Citeste-le tu mai intai, fa o sinteza relevanta pentru discutie, raspund la obiect obiectiilor care ti se aduc si poate asa convingi si pe altii ca trebuie sa o citeasca.

In rest , bati campiii fara absolut nici un fel de gratie.

Ai probleme grave amice si n-ai sa gasesti rezolvarea aici.

I-ai spus fetei aceleia care o minti, ca de fapt nu vrei sa te casatoresti cu ea, ca vrei sa-ti creasca barba de avva aici pe forum unde toti te iau la misto pentru ideile si exprimarea ta "originala", ca prin alte parti ai fost banat deja?

Last edited by AlinB; 22.04.2015 at 19:25:28.
Vechi 22.04.2015, 19:01:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

[quote=nectarios;588815]Ieri la o conferinta Ieroschimonahul Agapie Corbu a fost intrebat daca exista mantuire in afara Bisericii. Sfintia Sa a raspuns ca Biserica duce la mantuire, dar nu mantuieste pentru ca doar Dumnezeu mantuieste. Si ne-a sfatuit sa ne vedem de mantuirea noastra si sa-i lasam in pace pe restul sa-si vada de ale lor. Cu alte cuvinte Biserica te duce la poarta Raiului, dar Dumnezeu hotareste daca intri sau nu in Rai, in functie de judecata Sa.

O remarca de foarte bun simt.
Dar la astia nu merge cu bunul simt.

Citat:
Acum hai sa-l socotim eretic pe Ieroschimonah Agapie Corbu pentru afirmatia sa. Dar cine suntem noi ca sa-l socotim eretic? Oare am fost noi hirotoniti si calugariti in Muntele Athos? Oare am stat noi langa Pr. Teoclit Dionisiatul sau langa Pr. Efrem Vatopedinul?
Stai sa vina catalin2 ca imediat iti face dosarul de eretic si ecumenist si vaticanist pentru parintele Corbu :)
Vechi 22.04.2015, 19:05:15
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
I-ai spus fetei aceleia care o minti, ca de fapt nu vrei sa te casatoresti cu ea, ca vrei sa-ti creasca barba de avva aici pe forum unde toti te iau la misto pentru ideile si exprimarea ta "originala", ca prin alte parti ai fost banat deja?
Oh, dar în alte părți n-a fost banat. Pe forumul părintelui Pruteanu s-a făcut de râs într-un mod absolut gigantic, dar n-a fost banat. A emis una dintre "teologumenele" lui și atunci când un interlocutor, care este și preot, i-a arătat că este o erezie, știi cum s-a exprimat ? "Vai, dar numai prostioare spuneți, părinte !" Îți poți imagina urmarea. Pe mine și acuma mă bufnește râsul când îmi amintesc.
Vechi 22.04.2015, 19:10:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Si de ce nu ii chinuie pe aia de acolo si am picat noi care deja il avem pe catalin2 ? :)

Pune si tu un link sa ne mai distram si noi...

Am tot zis ca imi fac si eu cont (aveam candva cred) sa-i citesc fazele haioase si de acolo dar n-am avut timp si pentru (proastioara) asta.
Vechi 22.04.2015, 19:11:24
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

http://forum.teologie.net/viewtopic....p=39036#p39036

Priceless.
Vechi 22.04.2015, 19:16:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Gata, am gasit.

Intr-adevar, formularea nu e doar amuzanta chiar si in ineptia ei, dar e atat de unica incat google a scuipat link -ul imediat:

http://forum.teologie.net/viewtopic.php?p=39069

Haha, nu-mi vine sa cred, sustine ca Sf. Impartasanie nu e neaparat necesara vietii duhovnicesti.

Si ce "gratios" sare la gatul unui preot:

Citat:
3. ( cea mai gravă prostioară, părinte, atenție mare, vă rog! ) Trupul lui Hristos este alimentul indispensabil vieții duhovnicești? Serios? Păi ce prostioară-i mai și asta, părinte? Cu considerație și durere vă spun, vreau să vă ajut, dar greșiți amarnic și înfiorător. Terifiant !
Alta perla:

Citat:
b) Așa că ce vorbiți acolo cu mâncatul permanent, părinte, sunt numai prostioare. În cel mai bun caz, păreri teologice. Fără nici un fundament. Eventual vă referiți la ce vorbeam mai sus ”pâinea noastră cea de toate zilele”, ca aliment indispensabil vieții trupești. Dar viața duhovnicească, nu ține de Trupul și Sângele lui Hristos, ci de relația omului cu Hristos, de pocăință.
Imi place si semnatura:

Citat:
Cu dragoste de la Dumnezeu Treime, Savaot Iubire, pomeniți. botos™ remus-emilian, un nimeni, muritor, beșică de puroi, bulevard al viermilor.

Asta explica multe, de la besica-de puroi-bulevard-al-viermilor ce sa astepti ? :)

Ma mir ca nu s-au sufocat cei de acolo de la miros, ca au nasuri fine, noi astia de aici suntem mai obisnuiti cu duhorile:)