![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Apoi la Biserică, în fiecare săptămână marți sau joi, voi face "Ziua mărturisirii", sau ceva asemănător, unde îi voi invita la dialog, pe toți protestanții, neo-protestanții, reformații, 2-3 ore, să stăm de vorbă unii cu alții, despre credință, să le prezint, să le mărturisesc Adevărul creștinesc, față de neadevărul în care ei cred, să îl divulg, să îl descopăr, pentru ca ei să se știe feri de el, să cunoască înșelarea, față de Adevăr, minciuna, față de Lumina lui Hristos, care luminează tuturor, și pe care ei au respins-o prin erezie și altele, le voi arăta biblic, cu Biblia, apoi prin Sfinți Părinți, unde este Biserica și unde este înșelarea, și altele cu mila Domnului. Cu blândețe, și bucurie, dragoste și împreună suferință, prin harul lui Dumnezeu, cu rugăciunile Preacuratei Maici, toți ereticii, nădăjduiesc că vor deveni creștini. Nu numai în parohia mea, ci în tot cuprinsul județului, sau al eparhiei, sau de ce nu al țării, de ce nu, al lumii. Vreau să tipăresc pliante, prin care să arăt diferențele între Adevăr și erezie, între Ortodoxie, Biserica, și celelalte închinări la hristoși mincinoși, eventual să pot scoate un volum consistent, tematic, obiectiv, explicat, de Sectologie. Dar numai dacă Dumnezeu va dezlega, dacă El va ști că are nevoie de mine, că sunt de folos și util, să fiu vas al Lui, prin care El, să lucreze. Toate de la Hristos, nimic al meu, "ale Tale dintru ale Tale", spre slava lui Dumnezeu și dobândirea vieții de veci.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 22.04.2015 at 18:31:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai mancat creveti/porc/grasime? Ai purtat haine din doua materiale? Ai omori un membru al familiei care nu are acelasi crez ca si tine? Esti taiat imprejur? Ai calatorit intr-un oras cu un crez majoritar diferit de al tau? Ti-ai ras barba? Last edited by abaaaabbbb63; 22.04.2015 at 18:37:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iertare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vad ca, inevitabil, marea majoritate selecteaza ce respecta din ce a fost poruncit in Biblie, inclusiv tu. Nu este de mirare, avand in vedere ca societatea a mai evoluat putintel fata de acum 3000 de ani. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Tii locului vreunui Sfant Sinod, esti seful unei noi Inchizitii? O discutie decenta la obiect nu esti capabil sa ai, dar improsti cu categorisiri. Citat:
Tu cred ca nici macar, doar asa..virtual din degete. Citat:
E ca si cand ai spune ca stii cum sa conduci o masina dar nu stii cum arata una ![]() Citat:
Citeste-le tu mai intai, fa o sinteza relevanta pentru discutie, raspund la obiect obiectiilor care ti se aduc si poate asa convingi si pe altii ca trebuie sa o citeasca. In rest , bati campiii fara absolut nici un fel de gratie. Ai probleme grave amice si n-ai sa gasesti rezolvarea aici. I-ai spus fetei aceleia care o minti, ca de fapt nu vrei sa te casatoresti cu ea, ca vrei sa-ti creasca barba de avva aici pe forum unde toti te iau la misto pentru ideile si exprimarea ta "originala", ca prin alte parti ai fost banat deja?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 22.04.2015 at 19:25:28. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=nectarios;588815]Ieri la o conferinta Ieroschimonahul Agapie Corbu a fost intrebat daca exista mantuire in afara Bisericii. Sfintia Sa a raspuns ca Biserica duce la mantuire, dar nu mantuieste pentru ca doar Dumnezeu mantuieste. Si ne-a sfatuit sa ne vedem de mantuirea noastra si sa-i lasam in pace pe restul sa-si vada de ale lor. Cu alte cuvinte Biserica te duce la poarta Raiului, dar Dumnezeu hotareste daca intri sau nu in Rai, in functie de judecata Sa.
O remarca de foarte bun simt. Dar la astia nu merge cu bunul simt. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Si de ce nu ii chinuie pe aia de acolo si am picat noi care deja il avem pe catalin2 ? :)
Pune si tu un link sa ne mai distram si noi... Am tot zis ca imi fac si eu cont (aveam candva cred) sa-i citesc fazele haioase si de acolo dar n-am avut timp si pentru (proastioara) asta.
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Gata, am gasit.
Intr-adevar, formularea nu e doar amuzanta chiar si in ineptia ei, dar e atat de unica incat google a scuipat link -ul imediat: http://forum.teologie.net/viewtopic.php?p=39069 Haha, nu-mi vine sa cred, sustine ca Sf. Impartasanie nu e neaparat necesara vietii duhovnicesti. ![]() Si ce "gratios" sare la gatul unui preot: Citat:
Citat:
Citat:
Asta explica multe, de la besica-de puroi-bulevard-al-viermilor ce sa astepti ? :) Ma mir ca nu s-au sufocat cei de acolo de la miros, ca au nasuri fine, noi astia de aici suntem mai obisnuiti cu duhorile:)