Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2015, 22:35:58
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Reciteam in aceasta seara primele capitole din referatul Facerii. Se spune acolo despre toate aceste personaje incepand de la Adam. Ni se spune si cat a trait fiecare si la ce varsta a avut urmasi. Despre unele din aceste personaje ni se relateaza si fapte concrete care atesta istoricitatea lor. Despre Enoh de pilda ni se spune ca dupa ce a avut un fiu, a umblat cu Dumnezeu (ce expresie frumoasa - a umbla cu Dumnezeu) pana ce a fost stramutat la El.
Conform traditiei crestine el va reveni pe pamant impreuna cu Ilie in vremea antihristului si va fi ucis de antihrist. Este o istorie atat de clara acolo. Dupa teoria evolutiei insa, toate aceste personaje de la inceputul cartii Facerii nu sunt decat niste mituri, sau niste oameni-maimuta, niste salbatici, desi evolutionistii teisti tind mai degraba sa interpreteze totul ca o legenda sau un mit. Nu-si dau seama insa ca toata istoria si traditia crestina se prabuseste daca evolutionismul e real. Imi aduc aminte ca au fost vremuri cand eu insumi cochetam cu teoria evolutiei si credeam ca poate fi impacata cu crestinismul. Atunci bunul meu tata mi-a spus o vorba pe care nu o voi uita niciodata: "Du-te si spovedeste-te si ai sa vezi cum te limpezesti". Si intr-adevar, m-am spovedit si mi-am dat seama de ceea ce stiam deja in adancul meu: ca incercam sa creez o struto-camila, ca asta era motivul pentru care nici macar nu ma mai rugam. Nu te poti ruga dumnezeului evolutionist. Nu e nimic uman si apropiat in El. E total strain de dumnezeul scripturii, acela care creeaza lumea pentru om si se face El insusi om pentru mantuirea noastra din pacat si moarte.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare