![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Aha, deci tu îți iei informațiile teologice de pe antena3.ro și de pe ziare.ro
Asta explică multe lucruri. Așa ți-ai scris și lucrarea de licență ? În rest, articolul de pe wikipedia este destul de corect, dar se pare că tu nu te-ai obosit să-l citești. Citez: "Ce NU este indulgența Indulgența nu este o iertare a vinei" - deci nu este iertarea păcatelor, deci ai mințit, dovedit. Și: "Lucrarea indulgențiată, în Evul Mediu, putea consta și în contribuții bănești la construirea de spitale, poduri și biserici. Deoarece această practică a dus la numeroase abuzuri (lucru criticat, de pildă, de Martin Luther), în 1567, Papa Pius al V-lea a hotărât eliminarea acestui tip de lucrare indulgențiată.", deci, ai mințit a doua oară, dovedit. Last edited by GMihai; 01.06.2015 at 20:25:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu am vorbit lucruri false, și ți-am dovedit ce vorbesc. Pe când tu nu ai dovedit ce vorbești. Iar cu licența, din nou, ești evaziv. Pentru mine, ești off-topic, nu te pot ajuta. Aici se vorbește despre altceva. Sper că am fost de folos, fratelui creștin fără erezie, ortodox, să evite căsătoria cu o eretică ce nu lasă erezia, sau să se căsătorească cu ea, dacă devine creștină și lasă erezia. Altceva, nu cred că mai am de spus. Iertați-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|