Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2015, 20:19:32
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Aha, deci tu îți iei informațiile teologice de pe antena3.ro și de pe ziare.ro

Asta explică multe lucruri. Așa ți-ai scris și lucrarea de licență ?

În rest, articolul de pe wikipedia este destul de corect, dar se pare că tu nu te-ai obosit să-l citești. Citez:

"Ce NU este indulgența

Indulgența nu este o iertare a vinei" - deci nu este iertarea păcatelor, deci ai mințit, dovedit. Și:

"Lucrarea indulgențiată, în Evul Mediu, putea consta și în contribuții bănești la construirea de spitale, poduri și biserici. Deoarece această practică a dus la numeroase abuzuri (lucru criticat, de pildă, de Martin Luther), în 1567, Papa Pius al V-lea a hotărât eliminarea acestui tip de lucrare indulgențiată.", deci, ai mințit a doua oară, dovedit.

Last edited by GMihai; 01.06.2015 at 20:25:34.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2015, 20:23:43
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Aha, deci tu îți iei informațiile teologice de pe antena3.ro și de pe ziare.ro

Asta explică multe lucruri. Așa ți-ai scris și lucrarea de licență ?
Frățioare, te doare, dar tot continui să mă ataci ? Păi ai vorbit relativ, că spun 100% lucruri false, am dat și eu știri, care deși relative, prin imparțialitatea lor, nefiind teologice, totuși adevărate.

Eu nu am vorbit lucruri false, și ți-am dovedit ce vorbesc. Pe când tu nu ai dovedit ce vorbești.

Iar cu licența, din nou, ești evaziv. Pentru mine, ești off-topic, nu te pot ajuta.

Aici se vorbește despre altceva.
Sper că am fost de folos, fratelui creștin fără erezie, ortodox, să evite căsătoria cu o eretică ce nu lasă erezia, sau să se căsătorească cu ea, dacă devine creștină și lasă erezia. Altceva, nu cred că mai am de spus.

Iertați-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare