![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am citit tot topicul, discutia extinzandu-se oricum peste problema in sine, asa ca ... Citat:
In ceea ce priveste consilierea, tine doar daca sunt de aceeasi credinta, iar daca sunt si fac astfel de alegeri nu e mai usor ci mult mai dificil si cred ca si notiunea de "prieteni apropiati" trebuie pusa intr-o alta perspectiva. In cazul de fata oamenii sunt de o alta credinta si nici nu este Vinerea Mare. Cel de o credinta cu tine, poate sa-ti inteleaga refuzul (desi asta nu inseamna ca nu poti sa participi macar la cununia religioasa si sa le dai un cadou) desi nu iti impartasesc convingerile si ar fi chiar si un mesaj bun pentru ei, poate o clipa ii pune pe ganduri. La cei de alta credinta, depinde cum am zis, de situatie, sunt foarte multe nuante aici si cred ca am definit destul de bine contextul in care duhul trebuie sa treaca inaintea literei. Cred ca este o problema tendinta omului de a generaliza si a scoate din orice caz particular o regula universal valabila. Cred ca tine de aplecarea mai mult spre litera decat spre Duh..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 17.08.2015 at 14:05:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Solutia cu trimis darul, mie imi pare foarte ok. In fine, Lidia zicea ca a inteles ce are de facut, so case closed! La alte situatii, poate alt tip de rezolutie :) Last edited by delia31; 17.08.2015 at 14:10:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Intelegerea tine atat de capacitatea de intelegere cat si de influenta celor din jur.
In cazul ei si doar al ei, influenta poate fi o scuza buna, la altii mai cu pretentii, mai putin. Si apropo, ce inseamna "trimis", nu poate participa nici la cununia civila si religioasa?