![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau, să zicem, un tată care și-a văzut copilul încă nenăscut, spintecat cu baioneta și extras afară din pântecele mamei (sunt relatări în acest sens din Yugoslavia anilor 40); sau un copil care a asistat la vioalrea surorii sale de către tatăl lor (asta e din propria experiență profesională) - toți ăștia ar trebui să spună la fel, resemnați, că au meritat să treacă prin aceste suferințe, ca pedeapsă pentru păcatele lor ? Și, eventual, să se cutremure și ei de adâncimea bunătății lui Dumnezeu, a milei și dragostei Lui ? E foarte frumos să credem că, în final, tot ce se întâmplă se întâmplă cu un scop final, mântuitor pentru toți oamenii, așa cum spui tu că crezi, dar, până una alta, există oameni care trec prin astfel de situați și rămân marcați pe viață, cu sechele psihice, cu valorile iremediabil distruse, cu umanitatea alterată. Este o vorbă: sătulul nu-i crede celui flămând. Trecând peste cele de mai sus, îți mulțumesc pentru intențiile bune. Nu te grăbi să îmi răspunzi, meditează o vreme la cele pe care le-am scris.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi Last edited by GMihai; 23.08.2015 at 18:07:08. |
|