![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Întrebare: postarea de mai sus mai e sau nu valabilă? Că pe alt topic ai început să te contrazici cu tine însuți!
|
|||
|
|||
|
Dar e firesc! Nirvanizarea e un proces alcătuit din nesfârșite contraziceri succesive, care sfârșesc prin eliberare totală: de sine, de alții, de Dumnezeu, de tot. Pentru a rămâne, într-un final, singur cu absolutul pe care ți l-ai dorit. Așa desființat, capeți în sfârșit ce ai iubit cel mai mult: statutul de hrană. Fie și o gustărică, acolo, tot e bine să devii, dacă nimic nu ai dorit să fii nimănui...
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Insa nu inteleg de ce spui ca ma contrazic - cu ce alta afirmatie intra aceasta in contradictie? Probabil, ca pe baza unei deductii din propria ta linie/reflex de gandire - proiectata asupra mea. Insa, nu exclud sa si gresesc.
|
|||
|
|||
|
Citat:
N-ai înțeles încă de la bun început un lucru simplu, că ți-am răspuns pe celălalt topic exact cu semipreparatele de inginerie sincretică pseudo-duhovnicească pe care le serveai altora cu diferite ocazii, care mai decare mai nepotrivite. Toate sunt cuvintele tale, le-am și postat într-o rână tocmai pentru că nu-mi aparțin. Cum îți explici faptul că dăscăleai azi-iarnă pe nu-știu-cine de ce zicem în acatiste sfinților "Bucură-te", iar acum spre sfârșitul verii te-au apucat îndoielile legate de cinstirea lor? Apoi în februarie emiți axiome patetice despre închinare, iar în august întrebi pe alții ce-o mai fi și aia? Nu-ți amușină a contradicție nimic în treaba asta?
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 28.08.2015 at 23:06:28. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Unde m-am indoit de cinstirea sfintilor? In perceptia ta intrebarea este echivalenta cu indoiala? Nu trebuie sa fii de acord cu ceea ce postez, ai tot dreptul sa consideri ca expunerile sunt patetice, ... Insa cand afirmi ca ai identificat o contradictie, m-ar bucura sa o faci limpede cu cele doua aspecte contradictorii exemplificate - fara amusinari subiective.
|
|||||||
|
|||||||
|
Citat:
Citat:
Precizarea corectivă "cinstirea sfinților" îmi aparține. Tu poți să revendici doar confuzia dintre închinare și cinstire. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Insa aceasta nu poate fi decat consecinta unui proces logic de gandire - o optiune care se exclude (considerand premisa valida). Deci “Dacă logica ți-e virusată grav, bazează-te cu încredere pe simțuri și intuiție!” ------- Prin intrebarea care am formulat-o solicit si alte puncte de vedere. "Intuitiv" este o contradictie solicitarea altor pareri?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu esti special ci doar unul din milioanele de rataciti si smintitori ale acestor vremuri...dar Domnul a spus ca toate acestea trebuie sa fie.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Inceputul inceputurilor este inconceptibil pentru capacitatile noastre de intelegere actuale. Intr-o paradigma literala, Geneza prezinta o serie de contradictii - pe care unii le pot ignora, altii insa nu. De exemplu, imaginarea unui eu cu statut superior (fie prin pozitionarea scaunului deasupra norilor, fie chiar cunoasterea binelui si a raului) este posibila doar acolo unde exista o stare de necunoastere, o ignoranta fundamentala cu privire la ceea ce este "eul". Literal, Lucifer si Adam au fost, de fapt, victimele propriilor lor naluciri. O fiinta fara cunostinta nu are liber arbitru, de facto "nu stie ce face". Daca raul este consecinta unei telepatii iterative, atunci gandurile sarpelui vechi nu erau ale lui, ci ale unui sarpe si mai vechi. Sarpele cel mai vechi este Necunostinta Adevarului.
|
||||
|
||||
|
“Nu incerca sa indrepti lingura. Este imposibil. In loc de asta, incearca sa realizezi care este adevarul.”
“Adevarul?” "Ca nu este nici o lingura” "Si atunci vei vedea ca nu este lingura cea care se inclina. Ci esti chiar tu.” https://www.youtube.com/watch?v=XO0pcWxcROI
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
| Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 22:05:47 |
| Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 22:55:18 |
| Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 11:13:01 |
| Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 21:14:10 |
|
|