Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2015, 23:48:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crisstiann Vezi mesajul
Preotul Constantin Necula: La primul concert rock, voi fi alaturi de tineri, in sutana si cu crucea la gat
http://www.hotnews.ro/stiri-esential...asi-crucea.htm

"Le promit tinerilor ca, la primul concert rock din Piata Mare, voi fi alaturi de ei, in sutana si cu crucea la gat. Este o muzica pe care o ascult uneori si care ma linisteste. Dar, mai presus de asta, vreau sa le arat tinerilor ca intotdeauna voi fi alaturi de ei. Poate, la batranete, chiar o sa scriu o carte despre tineri", a spus Constantin Necula citat de Turnul Sfatului.
Ma intreb daca asculta inca 4 ore de muzica psaltica de exemplu.
Sau asta nu mai e asa "cool"?

Si poate ne spune si noua ce gen de rock asculta.
Ca oricum, cat de "liberal" ar fi gusturi muzicale este ma indoiesc ca genurile "ascultabile" de o fatza bisericeasca, multumeste mai mult de 10% (sa zicem) din turma de rockeri.

Sa ne rugam dara sa nu se intample si un dezastru intr-un club de muzica pop de exemplu, ca va trebui sa adauge alte 4 ore zilnice de exercitiu muzical care sa-l faca "viu" iar bietul om nu va mai avea timp sa doarma si sa se roage.

Citat:
"Am spus ca ascult muzica rock. Am spus-o public si o sa-mi atrag probabil cateva simpatii de la fratii mei preoti, dar asta e mai putin important. Ce vreau sa intelegeti este ca dincolo de reverende stau oameni, ca in reverendele acestea sunt imbracati oameni, nu sunt imbracati niste maimutoi, sau niste teleghidati", a adaugat parintele.
Poate nu-l intereseaza parerea confratilor dar ar trebui poate sa-si aminteasca de vorba aia care zice ceva de "smintirea celor mai mici dintre frati".
Ceea ce putem intelege pana una alta, este ca daca un preot nu asculta 4 ore de muzica rock, nu este viu, este un "maimutoi teleghidat".

Super mesaj care cu certitudine va face multi convertiti. La muzica rock ca altfel..

Last edited by AlinB; 09.11.2015 at 23:52:29.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2015, 00:50:28
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Sa ne rugam dara sa nu se intample si un dezastru intr-un club de muzica pop de exemplu, ca va trebui sa adauge alte 4 ore zilnice de exercitiu muzical care sa-l faca "viu" iar bietul om nu va mai avea timp sa doarma si sa se roage.
-rau ar fii sa se intample intr-un club de manele,ca 4 ore de manele pe zi...
Reply With Quote
Vechi 10.11.2015, 02:42:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Degeaba tot încercăm să dregem busuiocul, am greșit și gata. Și după ce am făcut o asemenea greșeală (lipsa prezenței unui IPS la locul tragediei cu un cuvânt de mângâirere pentru cei îndurerați și, de ce nu, un cuvânt de învățătură pentru norod), o mai dăm și în atitudini nepotrivite: http://www.activenews.ro/stiri-socia...iserica-126366
Din punctul meu de vedere asta nu este o atitudine potrivită, oricum nu pentru un exemplu bun.
Ce zici, care este misiunea unsului Domnului? Nu cumva să lumineze norodul, să mângâie norodul, să împreună-pătimească cu norodul?

Unsul Domnului în vestea cea bună

1. Duhul Domnului e peste Mine, pentru ca El M'a uns; El M'a trimis să le binevestesc săracilor, să-i vindec pe cei zdrobiți la inimă, robilor sa le vestesc libertate și orbilor vedere, (Ps 33:18, Ps 44:7, Ps 146:2, Is 11:2, Is 42:7, Is 49:9, Sof 3:9, Mt 11:5, Mc 1:38, Lc 4:18, Lc 7:22, In 8:32, In 17:18, FA 4:27, FA 10:38, Evr 1:9)

2. Să vestesc anul bineprimit al Domnului și ziua răsplătirii, să-i mângâi pe toți cei ce plâng; (Is 63:4, Is 66:10, Mt 5:4, Mc 1:38, Lc 4:19, Lc 6:21).

Ca să deschizi ochii celor orbi, să scoți din temniță pe cei robiți și din adâncul închisorii pe cei ce locuiesc intru întuneric. (Is 42:7)

Ca să zici celor robiți: "Ieșiți!" și celor care sunt în întuneric: "Veniți la lumină!" Ei vor paște oriunde pe calea lor și pe toate povârnișurile va fi pășunea lor.
(Is 49:9)

Ori cu replici de genul: "veniți la Biserică", "învățați ce-i credință ortodoxă", "dacă te duci, de ce vin preoți, dacă nu vin, de ce nu vin" - spuse unora rupți de Biserică nu prea merge.

Și ca să mă înțelegi mai bine, am să redau atitudinea pe care eu o consider cea mai potrivită față de acest incident: "Nouă nu ne este dat a-i judeca pe acei tineri. Pe noi, cei care suntem părinții lor, ar trebui să ne judecăm pentru a vedea dacă am făcut tot ce este posibil pentru ca ei să nu își petreacă timpul într-o asemenea locație. ... Eu nu îi învinuiesc pe ei, ci mă învinuiesc pe mine pentru că eu sunt acela care nu i-am luat întodeauna de mână să îi duc pe calea Raiului" IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Acum înțelegi de ce Patriarhul și-a cerut iertare?

Last edited by ovidiu b.; 10.11.2015 at 04:13:51.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2015, 07:58:44
The Willful One
Guest

Implicit

Ovidu,
Ce uiti tu e urmatorul lucru: chestia asta nu e, dinnpacate, cum a r fi fost normal, doar intre autocefalia pastorita de Patriarhul Daniel si masele largi. Nu. Uiti de faptul ce orice atitudine a Bisericii e speculata dusmanos, uiti de dusmanul Bisericii si al poporului. Tineretul e "hranit" nu doar cu E-uri si stress, e "hranit" si cu multa, foarte multa prostie. Prostie agresiva: cel mai exploziv gen. Ei deja sunt dresati sa respecte (a se citi "sa se teama la modul animalic, de caine gonit cu suturi in coaste in curte sau sub masa fiindca asa are chef stapanul") puterea si pe cine o are si o manifesta in dispretul eticii si oricarei legalitati. Pentru ei, blestemata de presa a subomului Soros a confectionat d eja semnificatia "oficiala", adica corecta politic, a faptului ca Patriarhul si-a cerut iertare: "E vulnerabil! Se stie cu musca pe caciula! Plusati mai departe, o sa terminam cu crestinismul asta enervant!". Intelegi? In nenorocitul de capitalism, infama de imagine conteaza aproape ca un cancer de hipertrofiata. Nu a exagerat deloc cu cluburile. Ah, la terase iesim cu totii. Si vinerea, de ce nu? Dar cluburile de un anume fel sunt alta poveste. Sunt guri de iad, si nu doar metaforic, ci efectiv tehnic si realist. Una e sa judecam semneii, fara sa stim "caile lor", ori doar Dumnezeu "cerceteaza rarunchii" deci doar El stie TOTUL despre TOT, si doar El are nu doar dreptul dar si capacitatea, stiind toate, sa le judece pe toate si toti, si alta este sa le indicam ferm calea spre Lumina.
Acum e o lupta. Mare, si in mare parte nevazuta. Tu, daca ai fi in ring, iti ceri iertare?! Cui? Ah da, dusmanilor personali, da, trebuie sa le intoarcem obrazul. Nu si dusmanilor oricarei credinte sanatoase, oricarei umanitati normale, si oricarei creatii intemeiate. Presupun ca ai realizat ca scopul lor final este "redefinirea" (spurcarea) Creatiei, cu omul in frunte. Unor fiinte cu asemena scopuri nu le dai avantajul imaginii vulnerabilitatii. Pentru ca esti pastorul, in numele lui Hristos, al unui intreg popor. Si, daca pierzi ca pastor, pierde si poporul. Ce? Un "fleac, acolo, de trei lei": mantuirea.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2015, 08:21:40
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Acum înțelegi de ce Patriarhul și-a cerut iertare?
Strict lumesc, degeaba.
Cum o dai și o întorci nici vreun ierarh nici vreun preot n-a făcut nimic greșit.* Clerul nu trebuie (și nici n-a făcut-o) să umble prin norod pentru imagine.
Iar replica, spusă poate la iritare, a Patriarhului e cât se poate de corectă: nu (re)scriem noi moliftelnicul, da?

*L.E.
A... Că s-a mai găsit câte unul care să vorbească fără să gândească prea mult, trântind mucii-n fasole (nu că n-ar avea dreptate la modul general, da' momentul nu cerea deloc asta), e altă poveste.

Last edited by DragosP; 10.11.2015 at 08:30:23.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2015, 11:04:16
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

Reply With Quote
Vechi 10.11.2015, 11:18:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Asta e ca in denunturile alea comuniste: "un grup de cetateni" ...

Daca tot vor sa fie grup, sa se defineasca ca si grup macar.
Vechi 10.11.2015, 11:24:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Printre manifestanții prezenți seară de seară în Piața Universității se numără și Daniel Ghiță, campionul de K1 care spune că a ieșit în stradă revoltat de corupție, de ticăloșia clasei politice și în încercarea de a contribui la schimbarea României.

După întâmplările de sâmbătă seară, când membri ai galeriilor de fotbal din București au ocupat zona din jurul crucii de la Piața Universității și au scandat diverse lucruri nepotrivite, Daniel Ghiță a reacționat pe contul său de Facebook. Sportivul în vârstă de 34 de ani a făcut apel la calm, la un comportament pașnic și a acuzat partidele că plătesc diverși indivizi pentru a discredita manifestanții.

"Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre. Dacă rămânem uniți, sigur vom reuși!"

Contactat de ProSport, campionul de K1 a intrat în detalii, dezvăluind că știe despre încercarea partidelor de a sparge manifestația chiar de la cei plătiți să facă asta!„Vreau să menționez de la început că nu fac parte din niciun partid, din niciun ONG, sunt pe cont propriu și nu mă interesează niciun avantaj, vreau doar să se termine cu corupția! Particip la manifestații din a doua zi și voi fi acolo, în piață, zi de zi, până când vom reuși să schimbăm sistemul!“, a menționat Ghiță.*„Am văzut (n.r. – sâmbătă) 20-30 de participanți care se dădeau drept membri ai galeriilor de fotbal, dar în realitate sunt plătiți de anumite partide pentru a discredita mitingul. Am vorbit cu așa-zișii membri ai galeriilor, au recunoscut că sunt plătiți. Știu asta chiar de la ei, m-am dus*și am vorbit cu unii*dintre acei oameni care manifestau agresivitate. Le-am cerut să se liniștească, au făcut și alții același lucru și, până la urmă, n-au fost incidente. Dar cred că ar fi bine ca să vină și să ne susțină chiar adevăratele galerii, așa s-ar risipi toate bănuielile. Să iasă din casă și să vină alături de noi, să fie solidari! Schimbarea e pentru toată lumea“, spune Ghiță.

Sportivul spune că scopul politicienilor este de a intimida oamenii cinstiți care protestează din proprie inițiativă:„Vor să*ne sperie, să plecăm acasă! Nu trebuie să cedăm, să ne lăsăm intimidați. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre! Sunt 100% sigur că, dacă rămânem uniți și determinați, vom reuși să impunem schimbarea!“.

"Dacă vrea să afle ce are de spus poporul, domnul Iohannis să vină în piață, printre noi, cum a făcut și la alegeri"

În mod evident, Daniel Ghiță știe clar ce vrea: alegeri anticipate, Parlament nou, cu un număr redus de membri, aducerea în guvern a unor oameni care nu sunt corupți.„Solicit să se dea jos guvernul, să vină oameni noi în loc, să se ridice imunitatea parlamentarilor, noul Parlament să aibă 300 de membri.

În Germania, care are 80.000.000 de locuitori, sunt 600 de parlamentari. Iar noi, cu numai 20.000.000, avem tot atâția! E inadmisibil. În Germania de ce nu au imunitate parlamentarii? Sunt absolut sigur că acești oameni integri și competenți există, trebuie doar aduși în față. Mai cer să se construiască mai multe spitale!", afirmă Ghiță.

Ghiță afirmă că are informații direct de la sursă că partidele acționează și pe Facebook și prin intermediul presei pentru a demobiliza opinia publică: „Știu sigur că se practică dezinformarea și manipularea prin media și cu ajutorul postacilor. Vor să ne destabilizeze, să spargă mitingul, ca să scape și de data asta. Exact acest lucru nu trebuie să-l facem“.

Ideea consultărilor președintelui cu "reprezentanți" ai societății civile nu i s-a părut inspirată lui Daniel Ghiță:*„Nu trebuie să fim reprezentați de lideri care să meargă la Cotroceni să vorbească în numele nostru. Domnul Iohannis, când a câștigat alegerile, a venit în piață, în mijlocul nostru. Dacă vrea să asculte ce are de spus poporul, să vină acolo, să stea de vorbă cu noi! Nu prin reprezentanți".

"Au murit oameni, suntem toți în doliu. Nu e normal să sărim în sus, să țipăm, să stricăm protestul"

Iată textul postat de Daniel Ghiță pe Facebook duminică la prânz:

„Aseară*am rămas dezamăgit cum unele partide politice plătesc oamenii să anihileze protestul românilor.
M-am alăturat studenților, care au venit la manifestare pentru a schimba ceva, jos coruptia! Suporterii echipelor de fotbal au încercat să domine protestul. Piața nu e stadion! Au murit oameni, suntem toți în doliu colectiv... Nu e normal să sărim în sus. Să țipăm, să stricăm protestul. Am discutat cu ei și i-am rugat să*fie pașnici, fără violență. După părerea mea au fost pașnici, solidari cu noi.
Rog conducătorii galeriilor de fotbal și suporterii să fie alături cu noi, solidari! Noi vrem schimbarea asta și pentru voi. Toți sunteți poporul!
Nu vă lăsați manipulați de clasa politică și presa manipulatoare. Vă rog, fără violență și arătați solidaritate!
Au murit mulți oameni, alții se luptă cu viața prin spitalele nedotate și jalnice din România sau prin străinătate. Noi nu avem spitale, în schimb catedrale! Să arătăm respect și să ne rugăm pentru ei și familiile lor.
Nu aparțin de nici o grupare politică, ONG, nu doresc să fiu președinte sau lider!
Sunt Daniel Ghita, sportiv de performanță, care reprezint România cu drag peste hotare, un om simplu, care este solidar cu voi. Am participat și la protestele împotriva defrișării pădurilor. Am fost anihilați, pentru că nu ați fost uniți! Pădurile sunt bogățiile noastre. Noi murim de foame, nu avem spitale, și alții fac bani cu bogățiile noastre. Nedreptatea mă scoate în stradă. Nu aveți nevoie de niciun lider. Liderii sunteți voi!
Nu e important ce scrie presa sau postacii de pe FB plătiți. E important ce simțiți voi.

Dacă vrei schimbare: ieși în stradă!“.
Vechi 10.11.2015, 12:06:45
The Willful One
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta e ca in denunturile alea comuniste: "un grup de cetateni" ...

Daca tot vor sa fie grup, sa se defineasca ca si grup macar.
Au dreptate. Ce prostie, din care transpare frica, e asta cu "si eu ascult rock!"?! Suna a preambulul unui CeveDoi, varianta din BOR. Ceva gen "sa ne lamentam si apoi aggiornamantam din frica de mai rau". Nu s-a invatat nimic din esecurile generate de postconciliarismul fratilor apuseni?
Consecintele postconciliarismului acolo seamana izbitor cu un bloc de multe etaje, lovit de cutremur, in care palierele se prabusesc succesiv. Doar pontificatul Papei Emeritus a mai incetinit procesul, insa altfel... Vrem sa ajungem acolo? Jazz, rock si clovni in biserica? Eventual she-priests si transi...

Pe de alta parte, Ovidiu, ma mir de tine. Pari a crede ca Biserica trebuie sa tina seama de...ce vor dusmanii ei, si in cel mai bun caz, de ce vrea o populatie in mare parte cu atitudini de sictir si jemanfisism la adresa a ce se cheama credinta. Da, cluburile de acest fel sunt o cale catre moarte (si NU ma refer doar la cea fizica). Patriarhul a spus foarte corect.
IPS poate face greseli, ca om si/sau ierarh, poate si, fereasca Dumnezeu, grave. Dar acum nu e cazul. Si inca ceva: se presupune ca "noi" si IPS suntem tot "de-ai nostri". Trebuie sa ii fim alaturi. Chiar si maimutele cripto-schismatice de la Petru Voda, care contemplau intr-o vreme cu incionstienta perspectiva nepomenirii prorpiului ierah la liturghie, exact ca si anume scandalagii athoniti. In acest moment, a fi alaturi de Patriarh este un act de credinta poate mai important decat pare. Pot simti asta.

Last edited by The Willful One; 10.11.2015 at 12:19:06.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2015, 09:16:53
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Degeaba tot încercăm să dregem busuiocul, am greșit și gata. Și după ce am făcut o asemenea greșeală (lipsa prezenței unui IPS la locul tragediei cu un cuvânt de mângâirere pentru cei îndurerați și, de ce nu, un cuvânt de învățătură pentru norod), o mai dăm și în atitudini nepotrivite: http://www.activenews.ro/stiri-socia...iserica-126366
Din punctul meu de vedere asta nu este o atitudine potrivită, oricum nu pentru un exemplu bun.
Ce zici, care este misiunea unsului Domnului? Nu cumva să lumineze norodul, să mângâie norodul, să împreună-pătimească cu norodul?
Nu cred că Biserica sau Patriarhul a greșit.
La ce oră sau în ce zi ai fi dorit tu să fie preoții la locul tragediei?
Pentru că au fost și preoți, s-a ținut și slujbă acolo.
Dar, vorba lui Dragoș, nu rescriem noi Moliftelnicul și rânduiala: slujbele se țin la biserică, la cimitir, acasă..
Cei afectați au fost acolo vineri seara - apoi au fost duși la spitale. Deci cum să îi mângâiem la locul accidentului?
Au fost preoți și la spitale, iar unele familii ale celor răniți le-au refuzat prezența.
......
Luminarea norodului nu se face doar într-o zi sau musai prin apariții publice.

Mi se pare binevenită inițiativa de a ține zilnic slujbe la Patriarhie, de la 18.30 - rugăciunile pot face mai mult decât declarațiile.

Vinerea trecută, la Liturghie, a venit un adolescent pe care nu îl mai văzusem și care ne-a întrebat cum se scrie un pomelnic. Deci ceva se mișcă în mintea, sufletul unora - spre Dumnezeu, prin Biserică.

Nu cred că a iubi, a pătimi împreună cu cineva înseamnă musai a-i face pe plac! După cum știi, când păcatul e adânc înrădăcinat, e nevoie de timp și bineînțeles de voința și efortul celui în cauză pentru a scăpa de el.
Nu spun că ar fi mai păcătoși ca noi, dar neștiința, nepăsarea... nu îi ajută pe cei care întorc spatele Bisericii. Dragoste cu sila nu se poate! Adică putem fi atenți și pregătiți să îi primim pe cei care vor să vină "la noi"...putem oferi ajutor, cum s-a și întâmplat. Dar nu-i poți forța să te asculte pe cei care nu vor.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare