Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2016, 17:36:09
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
:)))

Esti un bun actor in scris. Bine, mai joc un pic jocul asta.

Acum, intrebarea clasica, daca Pamantul e plat, unde e sfarsitul?
Cînd dai de mare, de ocean, de lacuri.

Dacă credem că e plat și tot mergi și mergi tot drept pe pămînt și pe mări și ajungi exact acolo de unde ai plecat, cum ți se pare, unde e granița?

De ce trebuie neapărat să crezi că e musai să fie Tera o sferă? Cineva nu a putut concepe că ar putea fi altfel, așa ca voi și toți s-au luat după el crezînd că Tera chiar e o sferă și asta pentru că Magelan a reușit să ajungă mergînd mereu spre apus, exact acolo de unde a plecat. Și au întocmit o hartă și gîndindu-se că s-ar putea întîmpla la fel și dacă ar merge cineva perpendicular pe direcția apusului atunci au concluzionat ferm: Tera nu poate fi decît sferă așa cum sunt sferice bulele de gaze ce se învîrt în jurul soarelui, numite de ei planete și văzute prin Telescoape.

Mă asemăn cu actorii pentru că și ei susțin cîte un mesaj al cîte unui scenariu de film sau al unei piese de film fiind trimiși pe scenă de regizor. Eu susțin și cred că pămîntul pe care umblăm+mările pe care navigăm, aflate deasupra întăriturii pămîntului, e plat. Pentru asta nu am nevoie de o artă specială... decît de o tainică conspirație a bunului simț.

Ceea ce am neglijat și ignorat de a fost nevoie și m-a corectat un sfînt părinte oarecare e faptul că izvoarele din soarele semisferic și din luna semisferică, așa cum am susținut, au fost create prin Cuvînt că așa scrie la scriptură în Facerea și în evanghelia după Ioan Evanghelistul.

Deci iată că am uitat să susțin lucrul cel mai important în mesajele anterioare. Sorry.

Thread Tools
Moduri de afișare