![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Conform teoriei heliocentrice cu pământ sferic ce se rotește în jurul soarelui sferic
și cu lună sferică ce se rotește în jurul pămîntului avem: 1. Viteza tangentiala a Lunii in mișcarea circulară în jurul pamantului este de 3 ori mai mica decat Vt a pamantului in jurul soarelui. 2. Forta centripeta dintre Luna și Pămînt este de 185,33 de ori mai mica decît Forta centripeta dintre Soare și binomul Pămînt-Lună. Ce concluzie puteți trage de aici? Last edited by Trimisul; 18.03.2016 at 19:15:03. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by abaaaabbbb63; 18.03.2016 at 19:59:37. |
|
|
||||
|
||||
|
Aba,
Uite un tip care face niște calcule folosind Autocadul, pe care le poți repeta și tu. Filmul se numește The Sun Can't Be 93.000.000 Miles Away. https://www.youtube.com/watch?v=rPHckG3o6NQ https://www.youtube.com/watch?v=pTsAD6D5inM
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://serviastro.am.ub.edu/twiki/bi...apartirDeVenus |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
1. Păi una din teoriile ''marilor'' voștrii oameni de știință premiați cu premiul Nobel și predați ca adevăr în toate universitățile lumii, pică în mod clar: sau teoria atomică sau teoria cosmogonică și bigbanul lor sau amîndouă. Dacă ești atras cu o forță mai mare cum de te rotești cu viteză mai mare și mai repede la mase și mărimi apropiate? Și dacă ești atras cu o forță mai mică atunci cum de te rotești mai încet? Păi în teoria atomică vitezele electronilor în jurul nucleului sunt cu atît mai mari cu cît sunt mai departe de nucleu. 2. Dacă am căuta o lege a atracției universale funcție de mase și distanțe am observa că e imposibil ca să existe o forță de atracție dintre corpuri care să fie cu atît mai mare cu cît distanța dintre corpuri e mai mare. Iar dacă ea se aplică binomului Soare-Lună și binomului Soare-Pămînt și apoi trinomului Soare-(Pămînt,Lună) o să vezi că n-o să-ți iasă niciodată o ''lege de atracție universală'' care să-ți rezolve ecuațiile. Asta-i concluzia! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
La fel si cu atractia universala. Acceleratia devine mai mica de masura ce te indepartezi. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Forta centripeta dintre luna si pamant Fc1=50,8x10**22 kN Forta centripeta dintre Soare și binomul Lună-pămînt Fc2=46481,45x10**22kN F=m x a, Forta de atractie în cazul în care luna s-ar opri pe cer Fa=Fc1=(Mp+Ml) x a acceleratia ''gravitațională'' cu care s-ar atrage Luna și Pămîntul ar fi: a1=Fc1: (Mp+Ml) =50,8x10**22 kN : (5,9742Ś10**24kg+7,347 673Ś10**22kg) = 50,8 kN/(597kg+7,34kg)=50,8/604,34 kN/kg=0,084kN/kg accelerația ''gravitațională'' cu care s-ar atrage Soarele cu binomul Pămînt-Lună în cazul opririi mișcărilor ar fi: a2=Fc2: (Ms+Ml+Mp)=46481,45x10**22kN : (1,9891x10**30+604,34x10**22)=4,6481x10**26kN : 19891,060434x10**26kg=0.00023367 kN/kg Cum 1 N= 1kg x 1m : s**2 avem a1=84 m/s**2 a2=0,23m/s**2 Deci nu sunt egale deloc și ce concluzie se poate trage socotind aceiași lege de atractie universală între corpuri? Fatractie=Funcție(mase, distanțe) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
![]() Dupa cum vezi, acceleratia cu care un corp este atras de Soare este independenta de masa acelui obiect. Luna este la o distanta de 384000km fata de Pamant, iar Pamantul este la o distanta de 149600000 km fata de Soare. Deci faptul ca luna orbiteaza in jurul Pamantului determina o schimbare de numai 0.5% in distanta sa fata de Soare, deci o schimbare de 0.5% in acceleratia lunii fata de Soare. Aceasta schimbare de acceleratie nu este de ajuns ca Luna sa scape din influenta campului gravitational al Pamantului. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci în spațiu corpurile nu se atrag! Nu cred că trebuie să-ți dovedesc asta din moment ce se știe și sunt filme din rachete sau stațiile orbitale aflate în spațiu unde nu se confirmă legea atractiei corpurilor din care ai dat formulele respective. Deci F=G x Msoare x Mpămînt : r**2 = FALS și inexistent!!! N-are rost să demonstrăm confirmînd sau infirmînd povești vînătorești și formule și legi de atracție FALSE!! |
|
|
||||
|
||||
|
Ca mai contează și masele?