![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai mare jertfa decat sa lasi curiozitatile si excentricitatile si sa ramai in ascultare, pentru a te lasa patruns de lectia iubirii vietii crestinesti, nu vad sa fie la un crestin. Au mai fost si altii care au marturisit cum e cu roadele concrete ale postului negru. Ca si alti amatori de sporturi extreme, unii au ajuns in coma, pe pat de spital sau poate chiar mai rau... Dar nu are rost sa reluam aceleasi argumente si contraargumente pe o tema unde pozitia fiecaruia dintre noi e bine stiuta. Faci cum voiesti, desigur, Domnul sa te pazeasca! * Entuziasmul acesta pentru o practica in sine, motivata mai mult sau mai putin savant de iubitorii istovirii trupesti, ar putea sa fie domolit prin unele practici si ganduri ca acestea intalnite aici: http://ortodoxcrestin.com/sensul-vie...este-invierea/ Iata un fragment: Gândește ce mică este lumea celui care se iubește numai pe el – e numai el singur acolo! Or Dumnezeu de asta a spus că nu e bine să fie omul singur, că un om singur nu are cum să cunoască iubirea, decât iubirea de sine… Cum zicea cineva, iubirea duce în Rai, dar iubirea duce și în iad – iubirea de Dumnezeu și de aproapele te duce în Rai, dar iubirea de sine te duce în iad. Și atunci, ca să putem ierta, de asta avem nevoie: măi, stai un pic, că mă doare, mă enervez când îmi aduc aminte de ăla! Bun, dar enervarea, și cârtirea, și bârfirea lui, și clevetirea lui și judecarea lui, păi astea mă recomandă pe mine în fața lui Dumnezeu ca cetățean al Raiului? Păi nu mă recomandă. Dar vrei să fii acolo? Da. Bine, dacă vrei să fii acolo, trebuie să faci asta. Asta-i calea, și-n calea asta sunt niște legi. Dacă nu, plătești „amendă”. Și atunci este nevoie să conștientizăm lucrul acesta, că fără iertare nu există mântuire. Last edited by ahilpterodactil; 30.04.2016 at 04:35:49. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine mai tine post negru?! | Daniel_7 | Generalitati | 55 | 09.02.2018 17:29:45 |
post negru | tigruta25 | Generalitati | 20 | 14.09.2014 01:38:17 |
Postul negru | bogdanc | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 20 | 04.05.2013 15:39:27 |
post negru | cristina mioara | Generalitati | 28 | 29.07.2011 13:40:19 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
|