Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ba da, judecand putem trage tot felul de concluzii: cat de induhovnicit (nu) este cutare, cat de (ne)credincios este cutare, etc.
Dar ca orice judecata omeneasca, ea este subiectiva, de asta ar fi indicat, mai ales pentru cei care se cred induhovniciti, sa lase judecatile de genul asta, in seama lui Dumnezeu.
|
Cum am mentionat anterior, doar in cazul invataturii de credinta se poate afirma ceva. Altfel e o greseala, cat de induhovnicit sau credincios e cineva. In schimb am observat la unii ca fac o confuzie intre invatatura de credinta si trairea cuiva. La fel cum fac o confuzie intre criticarea unei invataturi gresite si urarea oamenilor ce tin de acea credinta.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pe ce blog "antisistem"?
|
Nu stiu ce intelegi prin "antisistem" (desi, din pacate, banuiesc). La fel, cum am mentionat in alt mesaj, unii din cei ce sunt impotriva ereziei ecumeniste exagereaza cu alte lucruri sau cad in cealalta extrema. La fel si unele site-uri, dar pana acum n-am vazut un site ortodox ecumenist (in romana, bineinteles). Cum am mai mentionat, ascultarea orbeste este straina de invatatura dintotdeauna a Bisericii. Ascultarea se face doar de Biserica si de invatatura Ei. Iar Biserica va fi intotdeauna, deci nu trebuie sa ne ingrijoram de asta.