![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Da, si dupa 25 de ani la fel de vinovat, la fel de imun.
|
||||
|
||||
|
@Iuliu: ce opoziție s-a relansat? Atât de bine a făcut-o încât în '92 tot ei au câștigat alegerile. La pas, aș putea zice...
Tu nu înțelegi că s-au comportat și au acționat nepăsându-le de nimic?
|
|||
|
|||
|
Doamne !
Intre 90 si 92 FSN - FDSN, pierde jumatate din votanti si ce e si mai important, pierde votul din marile orase din sud si din vest. Capitala, Ploiestiul si toata partea de vest sunt castigate de pietari. ![]() Iliescu a castigat in doua tururi de unde inainte defilase cu 85 la suta. Iar guvernul Vacaroiu este...minoritar in Parlament, sustinut de ceea ce s-a numit la vremea respectiva "patrulaterul rosu". O alta piatra de moara agatata de piciorul partidului lor. |
|
|
|||
|
|||
|
Degeaba. Eu cred ca Iliescu a fost tot timpul asta cel putin la fel de obsedat de felul in care il va memora istoria. De aici si felul in care s-a comportat in ultimul mandat, cu aderarea la NATO si impacarea cu regele. Si totusi va ramane in istorie ca o pata neagra de tot. :)
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu am impresia că tu uiți, sau te faci că uiți că nu e vorba numai de alegerile parlamentare. Ci, mai ales, de cele locale.
|
|||
|
|||
|
Pai la alea locale ma refeream. FDSN-ul pierde Bucurestiul, Ploiestiul si toata partea de vest a tarii.
Ca o comparatie, Constantinescu ia dupa 4 ani de mandat Vacaroiu nu chiar asa de reusit dpdv economic dar in care nu au fost violente, mai putine voturi decat luase in 92. Iar Iliescu scade putin, de unde inainte in numai doi ani pierduse jumatate dintre votanti. Schimbarea din 96 are loc ca urmare a performantei extraordinare a lui Petre Roman, ca daca era dupa aia cu Piata Universitatii cred ca nu castigau nici acum alegerile. Violentele din primii ani au avut un singur perdant - Iliescu. El era singurul care nu avea nevoie de ele. |
|
|
|||
|
|||
|
Parerea mea este ca spre deosebire de revolutie unde se poate argumenta cu usurinta ca diversiunea cu teroristii i-a servit de minune lui Iliescu, evenimentele din 13-15 iunie au fost cauzate mai degraba de prostia decat de ticalosia acestuia.
|
|
|
||||
|
||||
|
Iuliu, pentru că tu spui că atunci, pe 13-14 iunie protestatarii plecaseră acasă și mai rămăseseră doar niște corturi, iar intervenția minerilor ar fi fost fără obiect, iată ce spun procurorii (evident, cu dovezi, pt. că e vorba de dosarul mineriadei):
„Ulterior, la data de 13.06.1990, împreună cu civilul Roman Petre, alți membri ai Guvernului, lideri de sindicat și conducători ai unor centre industriale și bazine carbonifere din țară, a decis organizarea deplasării la București a peste 10.000 de muncitori care, în zilele de 14 și 15 iunie 1990, au continuat atacul declanșat în dimineața zilei de 13 iunie 1990 asupra unei populații civile, provocând vătămarea corporală și lipsirea de libertate a unui număr de 1.000 persoane”. Aceasta fiind precedată de: „În zilele de 11-12.06.1990, în calitate de președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN), împreună cu civil Roman Petre, civil Măgureanu Virgil, civil Voiculescu Gelu-Voican, civil Dumitru S. Nicolae, general (rez.) Chițac Mihai, general-maior (rez.) Diamandescu Corneliu, general maior (rez.) Florescu Mugurel și alții, a decis reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, în baza acestei hotărâri fiind declanșat, în dimineața zilei de 13.06.1990, un atac asupra unei populații civile, la care au participat forțele militare ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații, atac soldat cu decesul a patru persoane și rănirea a altor trei prin împușcare, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 270 de persoane.” E bine, dacă a 5 minute, să urmărești și știrea, aici. Foarte importantă și înregistrarea asta, cu discursul lui Iliescu în ziua de 14 iunie către mineri, deci în ziua în care abia veniseră în București. La secunda 14 pronunță chiar „la chemarea noastră”. Iliescu: „De data asta avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste, elemente incitate, multe dintre ele drogate...” – așa că nu e greu de crezut că ulterior „s-au găsit” droguri.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 03.08.2016 at 11:09:33. |
|
|