Citat:
În prealabil postat de CristianR
Iată un motiv pentru care a avut nevoie de mineri. Citez tot din discursul lui de atunci:
„Cu ajutorul dumneavoastră au fost descoperite în subsolul clădirii PNȚ-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stateau în Piața Universității și armament. La clădirea Asociației "16-21 Decembrie" depozite de bâte și de alte asemenea arme albe, lanțuri și așa mai departe. În subsolul cladirii Universității s-au descoperit arme: 22 de puști Jeco, dar care sunt arme periculoase în asemenea condițiuni, și saci cu prafuri euforizante pe care probabil că le-au tot folosit în această perioadă. Cum se poate motiva că în sediul unui partid politic, în sediul unor asociații declarate apolitice, prezența unor asemenea depozite de sticle incendiare, de muniții, de droguri și arme de tot felul, arme de agresiune; cum se poate motiva așa ceva? Noi considerăm că răspunderea morală o au și unii gazetari, unii intelectuali care au incitat în această perioadă”.
O puternică lovitură de imagine dată opozanților, societății civile care era atât de activă atunci. Ce s-a dovedit din ele? Dar calomnia a rămas și o îndoială a planat de atunci mereu asupra opozanților „vânduți străinătății”.
|
Eu nu-mi aduc aminte sa fi auzit chestiile astea. Sa nu fie iar un mit rostogolit in presa la fel cum e si ala cu bucurestenii batuti in 91. Iar de calomniat, se calomniau unii pe altii la greu, ca si despre Iliescu se credea ca-i agent KGB. Nu cred ca fanii partidelor de opozitie sau strainii l-ar fi crezut pe Iliescu si pana una alta vazusera batele minerilor lui, nu armele si drogurile celorlalti.
Te-ai gandi ca daca ar fi vrut sa compromita opozitia ar fi prezentat si probe, droguri, munitii si mai stiu eu ce.