![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și ești și tare agitat. Eu le văd simple: iei pe Sfântul Marcu? Ia-l. E printre cei mai tari. Numește Sfântul Marcu pe eretici "biserica Romei?" Nu mi-ai dovedit încă. Dar dacă da, atunci nu luăm de la el doar ce ne place și ce nu ne place ignorăm. Nu așaa, ci luăm tot. Le spune și că sunt eretici, sunt fiii satanei, papistași și anatematizați ! Atât de simplu. Citat:
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
Ce sa inteleaga marii traitori crestini ca nu te poti duce sa discuti cu unii pe care-i numesti eretici sau papistasi.
Ca in lumea de astazi trebuie sa avem tovarasi de drum, nu inamici in transee. Ca nu se angaja nimeni alaturi de noi in anumite demersuri daca le ziceam ba ereticilor si papistasilor care o sa ardeti in fundul iadului va rugam sa semnati pentru protejarea familiei crestine din care voi si asa nu faceti parte...anateme la toata lumea. Oamenii stiu una si buna. Ei apara igortodoxia. E trist ! |
|
|||
|
|||
![]()
Si chiar cand credeam ca nu se poate mai rau, am citit ce scrie unul pe fb :
"Suntem orbi, chiar nu vedem ca s-a ajuns pana condamnarea ortodocÈilor cu conÈtiinÈă dogmatică trează. Le vine rau oamenilor la Sfanta Liturghie in biserica, e din cauza caldurii vor spune unii.. ! Dar asta ce mai este , AM GASIT BOLUL DE ANAFURA MICEGAIT ATAT DE RAU INCAT S-Au SPERIAT SI CANTARETUL SI FATA DE LA PANAGAR CARE L-AU VAZUT SI L-AU ASCUNS REPEDE SA NU MAI VADA SI ALTII ..., iar anafura pe care am luat-o in duminca urmatare acasa s-a mucegait a doua zi, pana acum de ce nu s-a mucegait niciodata, iar painea pe care o o face mama in casa tine si 1 saptamana fara sa aiba pic de mucegai. Ne-a facut masonul - patriahul din Cipru , fundamentalsiti, extremisti. Pai ce semn mai mare ne putea da Hristos despre Sinod? " Apocalipsa, nori de lacuste, trambite ! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Problemă de umiditate. Dacă e bine coaptă, nu mucegăiește. Și dacă e ținută la aer, se usucă.
P.S. Evident, la pâine mă refer, nu la ecumeniști.
|
|||
|
|||
![]()
Ce rost are sa discutam despre mucegaiuri cand ala e vreun securist care foloseste clisee de astea ca sa inspaimante babele feisbuchiste ? :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Dă-le naibii pe babele alea! Cui îi pasă de proaste cu prea mult timp librr și prea mult loc liber în craniu?!
|
|
||||
|
||||
![]()
Îi răspundeam lui Adrian, pt. că îi mucegăiește pâinea. Poate mucegăi și cea făcută cu mașina de pâine. Mie nu-mi mucegăiește cea din comerț nici după o săptămână. Și cumpăr de regulă din cea fără conservanți (grâu întreg). Dar nu am umiditate în casă.
|
|||
|
|||
![]()
Zeloții ăia, mai ales ăi cu mucegaiul din pîinea de cult, sînt un fenomen marginal, deși s-ar vrea isterie de massă, Iuliu. Nu le da importanță luzărilor. E ca și cu un vînt tras de cineva în public: pute, indignează pe cei cu bun-simț, și gata! a trecut. Așa și chestia asta: acum pute, tu și alții vă consternați, dar stați liniștiți că nu are persistență. Adică nu are suport de massă, cel puțin nu pe termen altfel decît foarte scurt și exclusiv pe internet. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și ei ne consideră pe noi eretici și de aici începe dialogul dogmatic. Ei rebotează pe un ortodox, care trece la ei și altele. Dacă titanii, stâlpii, Sfinții Părinți, Sfinții cei mari, i-au nimit eretici, anatematizați și cu alte denumiri, noi ce facem? În Duhul Sfânt, în dragoste, evităm acest cuvânt decât în cazuri de extremă urgență, asemenea Părinților, la nepocăința și neîndreptarea lor, altfel dacă evităm totalmente numirea de eretic, pe care eretic oricum trebuie să-l iubim, călcăm în picioare pe Duhul Sfânt, care a vorbit prin acei mari coloși Sfinți. Dacă nu vrei să-i numești eretici și fii blestemului, cum aspru numește Scriptura și anatematizați pe nici unul, da, de acord, e cu dragoste. Dar nu-i numești nici "biserică" și nici "creștini", decât cu adaosul risipitori, sau pierduți, precum oaia pierdută sau drahma pierdută, deci creștini rătăciți, sau risipitori, unde intră toți, asta în acrivia dogmatică, dar plină de dragoste, iar în exprimările oficiale, îi numim doar eterodocși. Nu lași doar simplu "biserică" sau doar simplu "creștini", că ei se bucură și chiar se cred pe cărarea cea bună, strâmtă și îngustă, cred ei că le recunoaștem vreun har și vreo parte a Bisericii celei Una. Da, sunt biserică și sunt creștini, dar au rătăcit, îi așteptăm să-și vină în fire, precum fiul risipitor. Altfel, ei, în veacul cel de veci, nu își vor mai recunoaște vreo vină din ereziile lor, mai ales latinii din apus, de la care-au plecat toate, și tot protestantismul din latini a plecat, ei, scumpii de ei, au o mândrie ca nimeni alții. Și în plus n-are treabă familia cu ereziile. Familia există datorită Bisericii. Dacă Biserica cade-n erezie, s-a dus și familia de râpă. Ai văzut ce-a spus episcopul eretic al Romei, Francisc, despre homosexuali, în avion? "Cine sunt eu să-i judec pe homosexuali?" Dar se poate așa ceva? Ăsta-i pogorământ? Cică așa vrea el să-i atragă în Biserică și așa-i vindecă el ! Ajungem ca și anglicanii? Hirotonim preoți femei, ba chiar homosexuali și lesbiene? Iată de ce îi numim pe ceilalți ce vor să se numească creștini, le spunem creștini rătăciți sau risipitori, sau pierduți, că sunt oi pierdute. Vai și-amar de capul lui, acel autonumit "sfânt" părinte. Probabil în curând spune: "Cine sunt eu să-i judec pe pedofili ?" Pe incestuoși, pe adulteri, pe desfrânați, pe preadesfrânați? Pe tâlhari și pe ucigași? Oare-i judecă sau le vrea binele, începând practic de la asumarea păcatului lor. Și dacă ei spun: "păi papa nu ne judecă, deci ne acceptă cu păcatul nostru". Ei așa, nu-și mai asumă câ sunt bolnavi, nu mai vor vindecare, nu mai vor pe Hristos, nu mai vor familie, fac familii stricate, și de acolo, tot tăvălugul înspre iad ! Deci primele hotărâri ale Cretei au produs teamă, dar apoi s-a remediat și Sinodul de la Creta e plăcut Domnului și mântuitor. Asta e opinia și părerea mea oficială, pe care o susțin și o mărturisesc.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2018 at 13:17:46. |
|