Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2016, 02:09:57
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Măi omule, ești tare greu de cap, este ?
Tu ai citat, tu ai obligația să arăți exact citatul din carte, fie și o altă traducere, nu originalele PG.
Apoi tu ai pus cartea cea verde, atribuind citatul dat, acelei cărți. Deci ai datoria, nu și obligația, să susții ce vorbești. Mai ales când îți este dovedit contrariul.
Când cumperi cartea, cauți și postezi, eu nu îți fac munca ta și nici nu repar greșeala ta. Nu că nu pot, dar asta e pedagogia ce vreau să o practic aici.
Iertare.
Pai demonstreaza tu ca scrie altfel in carte. Pana una alta, eu ti-am aratat o poza, tu mi-ai aratat vorbe. Spune-mi primele 20 de titluri scrise cu majuscule din cartea pe care zici ca o ai. Sa vedem daca o ai. :)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:14:38
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
...eu nu îți fac munca ta și nici nu repar greșeala ta. Nu că nu pot, dar asta e pedagogia ce vreau să o practic aici.
Pai se poate, Igor... Asa porti tu, crestinul model, povara aproapelui? Asa ne-ai invatat tu pe noi, la cateheze? Parca aveai o alta "pedagogie".......
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:16:32
Senior Member

Implicit

In carte e scris clar : Citatul e preluat de la autorul rus Ivan Ostrumov - Istoria Sinodului de la Ferrara - Florenta - pagina 61.

http://saraca.orthodoxphotos.com/bib..._florentin.htm

"După aceste cuvinte de început, Marcu al Efesului a deschis subiectul de căpetenie al discuțiilor Sinodului. „Domnul nostru Iisus Hristos a lăsat dragostea moștenire ucenicilor Săi,” a spus el, „și pacea Sa a lăsat-o lor: însă Biserica Romei a început a lăsa de-o parte porunca dragostei și a stricat pacea. Astăzi aceeași Biserică, prin adunarea acestui Sinod, arată dorința de a reașeza pacea, dar aceasta o poate împlini numai lepădând părerea care a fost și este pricina neînțelegerii dintre Biserici; iar Sinodul de față va izbândi numai dacă se va potrivi cu Canoanele Sinoadelor Ecumenice de mai înainte.” În vederea acestui țel, Marcu ceru apoi ca „mai înainte de orice altceva să se citească în Sinod Canoanele acelor Sinoade care se leagă de subiectele aflate în dispută.”
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:24:29
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai demonstreaza tu ca scrie altfel in carte. Pana una alta, eu ti-am aratat o poza, tu mi-ai aratat vorbe. Spune-mi primele 20 de titluri scrise cu majuscule din cartea pe care zici ca o ai. Sa vedem daca o ai. :)
Pfuuu, acuma' n-am eu cartea... :) ești tare, Iulișor, să-ți spun eu titlurile, să te verifici tu după pdf-ul ăla prăpădit.
Na hai lasă prostiile, pune mâna și cumpără cartea, că-i 10 lei, citește-o cu sănătate și te înțelepțești.

Citat:
In carte e scris clar : Citatul e preluat de la autorul rus Ivan Ostrumov - Istoria Sinodului de la Ferrara - Florenta - pagina 61.

http://saraca.orthodoxphotos.com/bib..._florentin.htm

"După aceste cuvinte de început, Marcu al Efesului a deschis subiectul de căpetenie al discuțiilor Sinodului. „Domnul nostru Iisus Hristos a lăsat dragostea moștenire ucenicilor Săi,” a spus el, „și pacea Sa a lăsat-o lor: însă Biserica Romei a început a lăsa de-o parte porunca dragostei și a stricat pacea. Astăzi aceeași Biserică, prin adunarea acestui Sinod, arată dorința de a reașeza pacea, dar aceasta o poate împlini numai lepădând părerea care a fost și este pricina neînțelegerii dintre Biserici; iar Sinodul de față va izbândi numai dacă se va potrivi cu Canoanele Sinoadelor Ecumenice de mai înainte.” În vederea acestui țel, Marcu ceru apoi ca „mai înainte de orice altceva să se citească în Sinod Canoanele acelor Sinoade care se leagă de subiectele aflate în dispută.”
PG, altfel nu că e greșit, dar e istorioară, după altă istorioară. Am dreptul să cer PG, iartă-mă dacă te indispun.
Dacă vrei să facem teologie, hai să facem teologie. Măcar teoretică, din nefericire. Dar cu mila Domnului...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:25:31
Senior Member

Implicit

Ma gandesc ce o sa zica Igor cand o sa constate ca si in PG exista erezii.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:28:16
Senior Member

Implicit

Pai cumpara si tu cartea ca nu cred ca o ai. In plus zau ca parca esti batut in cap. Tot ii dai inainte intr-una cu PG, de ce nu ne spui tu cum scrie acolo ( in caz ca scrie chestia asta ) ? Ca spui ca orice au scris altii sunt istorioare dar pana una alta tu nu ne-ai zis nimic, doar ca nu are cum sa fie asa. :)

Dovada, vorba Ceauseascai.

Deci pune mana si cauta, cred ca in vol 160 scrie despre Sf. Marcu. Ia si cauta si vezi ce anume a spus atunci cand grecii au cerut sa se citeasca vechile canoane. Ca parca PG-ul ala nu tot de oameni ar fi facut, parca a picat din cer. :)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:32:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Of, măi Iuliu, scrii numai gogonele. Măcar îs' bune că-s murate :)

Sigur că există erezii în PG și PL că sunt și eretici acolo, cum e Origen, Teodor de Mopsuestia, și alții. Sunt 500.000 de mii de pagini.

Dar când ne băgăm în PG și venim cu citate din Sfântul Marcu al Efesului, acolo latinii sunt numiți "biserică", deci așa, atunci și numai atunci, spunem "biserică" cu b mic și pus în ghilimele, dar îi numim eretici, în exprimările ortodoxe și eterodocși sau frați risipitori, în exprimările ecumenice și dacă e nevoie, și "fiii satanei", precum în P.G., Sfântul Marcu al Efesului. Greșim? Nicidecum.

Pavel în Biblie, dă satanei pe hulitorii Imeneu și Alexandru. Apoi dă anatemei pe desfrânații cei mari, la Corinteni, sunt doar două exemplu, din mai multe.
Abea aștept să-ți postez. Numai să mai intru în ceva timp. Duminică și luni, că sunt Sfinte Sărbători, sper să reușesc.

Deci așa și cu Sfântul Marcu al Efesului. Stâlpul și Apărătorul Bisericii !

Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 31.05.2018 at 19:21:11.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:37:37
Senior Member

Implicit

Pai spune-ne :

1. Cu ce e mai buna colectia PG decat istoria scrisa de Ostrumov ala ? Sau de alti cercetatori ?
2. Vad ca acum ai cam sucit-o. De unde nu le puteam spune biserica nici cu b mic nici cu B mare, acum avem voie sa punem un b mic de tot intre ghilimele dar sa le spunem in acelasi timp ca-s eretici si fii ai satanei.
3. Crezi ca ai destul discernamant ca sa iti dai cu parerea ca ce si cum ? Nu crezi ca faci pacate prea mari ridicand ideile tale prostesti la rang de invataturi ortodoxe ? Nu crezi ca exista oameni mai priceputi care nu au spus despre sinod ca ar fi antihristic ? :)

E tare cum se schimba invataturile igortodoxe.

v1.0 : "singurul lucru pe care trebuie să îl facă ierarhii noștrii oriunde, fie și în Sinoade, și noi toți ca creștini, ca ortodocși, este ca în dialogurile noastre cu alte grupări de oameni, indiferent de mărturisirea și credința lor, să evităm ai numi "biserică" și să evităm ai numi "creștini". ...orice denumire, dar nu cele de "biserică" sau "creștini", fiindcă atunci, noi, ca ortodocși, ca creștini, ca membrii și mădulare a Bisericii, am greși și am minți, am cădea din har și am fi foarte deschiși spre erezie."

v1.1: "Dar când ne băgăm în PG și venim la un Sinod, precum cel din Creta cu citate din Sfântul Marcu al Efesului, dacă acolo latinii sunt numiți "biserică", da, atunci și numai atunci, spunem "biserică" cu b mic și pus în ghilimele "

Ejti nebun, vrei sa cadem din har ? :)

Last edited by iuliu46; 13.08.2016 at 02:44:47.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:38:23
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
Va fi, probabil, momentul cand se va hotari, in sfarsit, sa isi intemeieze o grota.
Acolo, in vecinatatea susurului de izvoare, impreuna cu care va deplange istoria falsificata a omenirii, va incepe sa posteze, in piatra, esentialul adevarat despre Adevar.
Cu surubelnita. Va scrijeli stanca, zi si noapte, ca un adevarat ascet.
Apoi, sute si mii de ani, pelerinii vor citi scriptele paslusnice si vor zice unul catre altul, intristati, la plecare: sarmanul Igor, ce baiat bun era, cum scrijelea el in pustnicie cu surubelnita.... pacat doar ca scria, uite frate, numai erezii pe pereti...:)))
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:47:08
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai spune-ne :

1. Cu ce e mai buna colectia PG decat istoria scrisa de Ostrumov ala ? Sau de alti cercetatori ?
2. Vad ca acum ai cam sucit-o. De unde nu le puteam spune biserica nici cu b mic nici cu B mare, acum avem voie sa punem un b mic de tot intre ghilimele dar sa le spunem in acelasi timp ca-s eretici si fii ai satanei.
3. Crezi ca ai destul discernamant ca sa iti dai cu parerea ca ce si cum ? Nu crezi ca faci pacate prea mari ridicand ideile tale prostesti la rang de invataturi ortodoxe ? Nu crezi ca exista oameni mai priceputi care nu au spus despre sinod ca ar fi antihristic ? :)

E tare cum se schimba invataturile igortodoxe.

v1.0 : "singurul lucru pe care trebuie să îl facă ierarhii noștrii oriunde, fie și în Sinoade, și noi toți ca creștini, ca ortodocși, este ca în dialogurile noastre cu alte grupări de oameni, indiferent de mărturisirea și credința lor, să evităm ai numi "biserică" și să evităm ai numi "creștini". ...orice denumire, dar nu cele de "biserică" sau "creștini", fiindcă atunci, noi, ca ortodocși, ca creștini, ca membrii și mădulare a Bisericii, am greși și am minți, am cădea din har și am fi foarte deschiși spre erezie."

v1.1: "Dar când ne băgăm în PG și venim la un Sinod, precum cel din Creta cu citate din Sfântul Marcu al Efesului, dacă acolo latinii sunt numiți "biserică", da, atunci și numai atunci, spunem "biserică" cu b mic și pus în ghilimele "Ejti nebun, vrei sa cadem din har ? :)
Ce-ți mai place să le învârți.
Și ești și tare agitat.
Eu le văd simple: iei pe Sfântul Marcu? Ia-l. E printre cei mai tari. Numește Sfântul Marcu pe eretici "biserica Romei?"
Nu mi-ai dovedit încă.
Dar dacă da, atunci nu luăm de la el doar ce ne place și ce nu ne place ignorăm. Nu așaa, ci luăm tot. Le spune și că sunt eretici, sunt fiii satanei, papistași și anatematizați !

Atât de simplu.

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Va fi, probabil, momentul cand se va hotari, in sfarsit, sa isi intemeieze o grota.
Acolo, in vecinatatea susurului de izvoare, impreuna cu care va deplange istoria falsificata a omenirii, va incepe sa posteze, in piatra, esentialul adevarat despre Adevar.
Cu surubelnita. Va scrijeli stanca, zi si noapte, ca un adevarat ascet.
Apoi, sute si mii de ani, pelerinii vor citi scriptele paslusnice si vor zice unul catre altul, intristati, la plecare: sarmanul Igor, ce baiat bun era, cum scrijelea el in pustnicie cu surubelnita.... pacat doar ca scria, uite frate, numai erezii pe pereti...:)))
Dumnezeu să te ierte...

Biblia
Reply With Quote
Răspunde