Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2016, 23:55:32
Romowe
Guest

Implicit

Asta e veche. Mai noi sint aiurelile lui pe teme de nepomenire. E obsy pe tema asta, grasunul din Pireu.
Eu nu inteleg ce vrea gasca asta: a fost recunoscut, cu subiect si predicat, inclusiv de catre sfintia sa, ca: 1. acel canon nu e e obligatoriu; 2. ca intreruperea pomenirii trebuie facuta cu cap, pentru ca poate duce la schisma. Sint chestii elementare, de folsore bazica a culturii bisericesti. Nu orice mirean plictisit sau monah fugar poate sa vorbeasca de credinta.
Ultima data cind am verificat in catehism, sf. antimis e primit de preot de la episcop, nu de la "popor". (Ca tot ma freca la melodie grasunul nervos cu chestia ca sanchi, poporul face Sf. Prefacere". Eu stiam ca Sfinta Treime face Sf.Prefacere, consecutiv epiclezei, dar, ma rog, fiecare cu ale sale). Si da, preotul e delegatul episcopului. Cine a citit nitica istorie a Bisericii, nu multa, ci elementara, stie clar ca episcopul a fost inaintea preotului. No, M. V. e ocupat cu agitatia, nu are timp sa citeasca catehismul BOR sau sitoria ecleziala, si alte "fleacuri" din astea, probabil scrise de ecumenisti.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare