Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2017, 14:18:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Unul din cei care au albit-o pe cucuveaua mov, explica pe intelesul IYI cam cum e treaba cu ordonantele si abuzul in serviciu. Ca marii avocati de pe forum nu au intalnit in toata cariera lor prodigioasa un dosar facut cu dedicatie.

http://raduchirita.ro/povesti-cu-gratieri-si-abuzuri/

"Ce i-o fi apucat pe băieții ăia de la Strasbourg să spună o astfel de inepție? Și de ce dracu’ statele care susțin “lupta anti-corupție” precum SUA, Olanda, Franța sau Germania nu or incriminat drăcovenia asta de infracțiune, dacă asta este sursa binelui în lume. Răspunsul e simplu: pentru că incriminarea e atât de largă încât nu există funcționar care să nu fi comis fapta asta. Textul spune că merge la pârnaie orice funcționar (public sau privat) care o încălcat o lege în exercitarea atribuțiilor sale și o provocat o pagubă cuiva. Orice polițist care o făcut un proces verbal de contravenție anulat ulterior în instanță pentru că e nelegal merge la pușcărie. Orice procuror care o redactat sau avizat un rechizitoriu anulat în instanță merge la pușcărie. Orice judecător care pronunță o soluție casată de instanța superioară merge la pușcărie. Orice casier de la butic care nu îți dă 5 bani rest merge la pușcărie. Orice șef de instituție care semnează vreun act pe care îl pun sub nas departamentele de sub el, iar actul e anulat ulterior în instanță ca fiind nelegal merge la pușcărie. Etc. Aaaa, nu e normal să fie așa? Fix de aia o zis Comisia de la Veneția ce o spus, tocmai de aia învățătorii noștrii mai din Vest nu au așa ceva prin legi. Sigur că nici la noi nu merg la pârnaie toți funcționarii. Dar legea asta permite organelor să aleagă pe cine vor, că sigur ceva îi găsesc. Așa cum mi-a spus un procuror: “o să luăm toate dosarele la care a lucrat dl. X până găsim ceva unde a făcut vreun act ilegal“. Sau cum a spus un procuror de ședință atunci când am spus că am hotărâri judecătorești care spun că un act a fost legal: “Ministerul Public are o altă opinie“. Pe scurt, vreți Kafka? Infracțiunea de abuz în serviciu este o subiect permanent.

Sigur, voci autorizate, mari juriști ai acestei țări până să descopere că sunt doar niște jurnaliști cu ochi albaștri, susțin altceva. Că scapă Dragnea, că scapă Udrea sau alte persoane pe care nu le adoră nimeni. De data asta, s-ar putea să fie adevărat. Dar, oricum o luăm și o punem, textul ăla de la abuzul în serviciu este o imbecilitate. Cu sau fără ăia 200.000 lei, cu sau fără decizia CCR."
Pai hai sa comentam pe puncte, extragand ideile din vorbele aruncate gramada:

1. predica despre manipulare - nula, ca si cand doar altii pot manipula, el daca vorbeste despre manipulare, clar nu o face.

2. Grațierea și modificarea codurilor prin ordonanțe de urgență.
Zice ca se poate, este constitutional, dar nu este bine, nu este corect - de acord.

Pe urma zice ceva gen "chiar daca nu e corect, s-a mai intamplat si n-a protestat nimeni, sa nu protestanti nici acum" - logica stupida.

E ca si cand ai spune "ati lasat un hot sa scape sau putea fi un hot dar n-a fost si a iesit din tribunal fara ani de puscarie? faceti scapati pe toti, inclusiv aia dovediti".

3. "Nu cred că această grațiere poate rezolva problema enormă a suprapopulării pușcăriilor. "

4. Poate explici tu asta:

". De unde Dzeu or ajuns unii la concluzia că scapă Udrea, (...) Că ar putea să o ajute grațierea e adevărat ."

Deci, nu scapa dar ii ajuta. Super.

5. Dezincriminarea abuzului in serviciu - e tot una cu fapte de coruptie?
Adica unul ca Secureanu n-ar fi trebuit arestat?
Vechi 31.01.2017, 14:28:35
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Intelege odata ca eu nu am vorbit despre ordonante. Nu imi pasa de ele, cred ca PSD a facut o prostie dar nu cred ca aia e important. Era important daca s-ar fi scos chestia asta cu abuzul in serviciu din Codul Penal. De ce ? Pai de aia am pus citatul ala pentru ca omul explica bine de ce.

La fel ca si in cazul imunitatii unde gloata este manipulata impotriva parlamentului, si aici e la fel. Tocmai pentru ca amandoua sunt instrumente de santaj impotriva politicienilor - daca un politician poate fi arestat oricand atunci va fi mult mai dispus la compromisuri cu cel care detine catusele. La fel si daca poate fi arestat pentru orice asa cum explica omul ca se poate intampla ( si s-a intamplat ) cu ajutorul "abuzului in serviciu". Tu esti bucuros ca intra X sau Y la puscarie oricum. Eu nu am nici un motiv sa ma incred in procurori, judecatori si asa mai departe. Nu am de ce sa-i cred mai cinstiti decat politicienii. Si atunci nu vreau sa aiba asemenea instrumente de presiune la indemana. Si se pare ca in toate tarile de pe lumea asta in afara Italiei, oamenii nu s-au increzut intr-atat de mult in ei incat sa le ofere cecuri de astea in alb. Ca de aia exista imunitate si nu prea exista chestia asta cu abuzul in serviciu. Doar la noi politicienii trebuie sa fie timorati.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2017, 14:48:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Intelege odata ca eu nu am vorbit despre ordonante. Nu imi pasa de ele, cred ca PSD a facut o prostie dar nu cred ca aia e important. Era important daca s-ar fi scos chestia asta cu abuzul in serviciu din Codul Penal. De ce ? Pai de aia am pus citatul ala pentru ca omul explica bine de ce.
Te-am intrebat, e tot una cu faptele de coruptie?

Citat:
La fel ca si in cazul imunitatii unde gloata este manipulata impotriva parlamentului, si aici e la fel. Tocmai pentru ca amandoua sunt instrumente de santaj impotriva politicienilor - daca un politician poate fi arestat oricand atunci va fi mult mai dispus la compromisuri cu cel care detine catusele.
Si daca nu poate fi, oare cu cine va fi dispus la compromisuri?

Citat:
La fel si daca poate fi arestat pentru orice asa cum explica omul ca se poate intampla ( si s-a intamplat ) cu ajutorul "abuzului in serviciu".
Ti se pare normal ca pentru unul ca Secureanu sa nu existe probleme legale pentru ce a facut?
De ce eviti intrebarile?

Citat:
Tu esti bucuros ca intra X sau Y la puscarie oricum.
Lasa genul asta de "argumente" patetice.

Nu sunt, nu e genul de activitate in care merita investite sentimente, de orice fel.

Dar nici nu sunt atat de ipocrit sa spun "da' nu l-au prins cu tunul ala de 100 milioane de euro, de ce-l baga acum in puscarie pentru 20.000?"

Citat:
Eu nu am nici un motiv sa ma incred in procurori, judecatori si asa mai departe. Nu am de ce sa-i cred mai cinstiti decat politicienii.
Pai sa desfiintam justitia cu totul daca mergem pe directia asta.

Ca ar putea la o adica abuza si omul de rand, nu-i asa?

Doar scrie in Constitutie ca egalitate, bla bla..
De ce doar politicenii sa beneficieze de protectie prin imunitate absoluta vizavi de lege?

Citat:
Si atunci nu vreau sa aiba asemenea instrumente de presiune la indemana. Si se pare ca in toate tarile de pe lumea asta in afara Italiei, oamenii nu s-au increzut intr-atat de mult in ei incat sa le ofere cecuri de astea in alb. Ca de aia exista imunitate si nu prea exista chestia asta cu abuzul in serviciu. Doar la noi politicienii trebuie sa fie timorati.
Deci cu alte cuvinte, in alte tari nu exista coruptie in politica mai ales in Italia

Sau logica ar fi: "exisa dar o toleram pentru ca face bine procesului democratic" ?

Mai in gluma mai in serios, ajungem la concluzia ca standardul de normalitate in lume e coruptia in politica cu protectie legala.
Sa stii ca asta explica multe.

Last edited by AlinB; 31.01.2017 at 14:52:19.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2017, 15:23:12
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai sa desfiintam justitia cu totul daca mergem pe directia asta.

Ca ar putea la o adica abuza si omul de rand, nu-i asa?

Doar scrie in Constitutie ca egalitate, bla bla..
De ce doar politicenii sa beneficieze de protectie prin imunitate absoluta vizavi de lege?
Nu trebuie sa o desfiintam dar nu strica daca ne punem niste intrebari. Ca nici increderea oarba nu-i prea sanatoasa. Iar politicienii nu au imunitate absoluta ci au ( cat or mai avea pana rezolva gloata si problema asta ) imunitate impotriva arestarilor, perchezitiilor si asa mai departe. Doar Iohannis are imunitate absoluta desi se jura pe rosu in campanie ca renunta la ea - alta prostie, de parca 6 milioane l-au ales pe ala ca maine sa-l aresteze procurorul X pentru cine stie ce abuz in serviciu. :)
Reply With Quote
Vechi 31.01.2017, 15:37:08
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

KWJ are superhiperimunitate, nici măcar nu poate fi întrebat de sănătate.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2017, 15:51:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu trebuie sa o desfiintam dar nu strica daca ne punem niste intrebari. Ca nici increderea oarba nu-i prea sanatoasa. Iar politicienii nu au imunitate absoluta ci au ( cat or mai avea pana rezolva gloata si problema asta ) imunitate impotriva arestarilor, perchezitiilor si asa mai departe. Doar Iohannis are imunitate absoluta desi se jura pe rosu in campanie ca renunta la ea - alta prostie, de parca 6 milioane l-au ales pe ala ca maine sa-l aresteze procurorul X pentru cine stie ce abuz in serviciu. :)
Sigur, intrebari poti sa-ti pui, dar ce faci tu e mai mult decat "intrebari", practic vrei legitimarea coruptiei pe motiv (afirmat aprioric) ca justitia e corupta si instrument de santaj (instrumentul cui?)

Legitimare, da' nu si pentru catei, doar pentru dulaii mai presus de orice banuiala din politica.

Thread Tools
Moduri de afișare