![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am vazut raspunsul tau si l-am deschis, dar acum am raspuns doar acestui aliniat. Mai tarziu voi raspunde la restul mesajului tau. N-am pus la indoiala buna ta credinta, ci fiinta ta bruta, neinduhovnicita, cea primara, sau altfel spus, EGO-ul tau, care are interesul sa te insele, cel despre care Mantuitorul ne spune sa ne lepadam daca vrem sa-L urmam pe El cautand desavarsirea. Daca nu vrem asta atunci n-avem ce cauta aici pe acest forum. Incearca sa te ridici peste tine, sa te desparti de ce-ti place tie, sa transcenzi stadiului actual catre nivelul desavarsirii, fiindca doar lepadandu-te de gandirea omeneasca poti tinde spre gandirea duhovniceasca. Nu-i totuna, pentru ca doar intelegand suferinta, ea devine suportabila, inteleasa si justificata, armonizandu-se cu fericirea.
|
||||
|
||||
|
Demetrius are un discurs cvasi-gnostic, destul de îndepărtat de crestinismul ortodox.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu te uita la ce spun oamenii, ci la ce spune Cuvantul.
|
|||
|
|||
|
Daca la tine Biserica = "oamenii" ... stii ce zice Sf. Ciprian...