![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am citit articolul, pe sarite, tot am incercat sa ajung odata la esenta, zici ca tot articolul a fost o prefata dar nu mai dadeai de cartea propriu-zisa. Si pe final am inteles ca...Petru. Si undeva printre randuri ca nu era bine organizata ceva manastire. Dulapurile nu era aranjate...sau ce o fi insemnand.
Sunt curios si eu de marturii. Din povestile ce le-am prins "din zbor" mi se zicea: - icoanele sunt idoli - popii sunt nu-stiu-cum - ritualul bisericesc nu e in concordanta cu Biblia - BOR, bani... - Sfintii nu sunt Dumnezeu etcetera. Eu personal, am fost in vizita la toate lacasule de cult din orasul meu. Romano-catolici, protestanti evanghelici, penticostali, baptisti. Din pura curiozitate. - La romano-catolici am ajuns pana in stadiul de contemplare. Orga imi dadea o stare interesanta, eu fiind meloman de felul meu. - La evenghelici am intalnit o cladire mare si goala. Bolte cenusii... - La penticostali m-a bufnit rasul cand au inceput sa mormaie ceva cereri. Am inteles pe o doamna de langa mine...cerea o bicicleta...sau ceva de genul. - La baptisti a fost ca o intalnire de 10 ani. Depanau niste amintiri parca...si vorbea de un domn, Isus. Poate ceva profesor... Am primit multe cartulii, zambete, invitatii inflacarate sa revin. |
|