Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2017, 20:29:32
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am citit articolul, pe sarite, tot am incercat sa ajung odata la esenta, zici ca tot articolul a fost o prefata dar nu mai dadeai de cartea propriu-zisa. Si pe final am inteles ca...Petru. Si undeva printre randuri ca nu era bine organizata ceva manastire. Dulapurile nu era aranjate...sau ce o fi insemnand.

Sunt curios si eu de marturii. Din povestile ce le-am prins "din zbor" mi se zicea:

- icoanele sunt idoli
- popii sunt nu-stiu-cum
- ritualul bisericesc nu e in concordanta cu Biblia
- BOR, bani...
- Sfintii nu sunt Dumnezeu
etcetera.

Eu personal, am fost in vizita la toate lacasule de cult din orasul meu. Romano-catolici, protestanti evanghelici, penticostali, baptisti. Din pura curiozitate.

- La romano-catolici am ajuns pana in stadiul de contemplare. Orga imi dadea o stare interesanta, eu fiind meloman de felul meu.
- La evenghelici am intalnit o cladire mare si goala. Bolte cenusii...
- La penticostali m-a bufnit rasul cand au inceput sa mormaie ceva cereri. Am inteles pe o doamna de langa mine...cerea o bicicleta...sau ceva de genul.
- La baptisti a fost ca o intalnire de 10 ani. Depanau niste amintiri parca...si vorbea de un domn, Isus. Poate ceva profesor...

Am primit multe cartulii, zambete, invitatii inflacarate sa revin.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare