Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2017, 19:32:27
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Intotdeauna a fost vorba de iconomie, asa cum arata chiar si Sfantul Vasile in canonul sau.
Si iconomia asta poate sa instaleze "in fundal" un manunchi de taine deodata?

Citat:
Desi spune ca dupa intrarea in schisma se pierde harul, aminteste si cazuri in care nu se repeta botezul. Sinoadele ecumenice indicau sa nu se repete nici macar la arieni.
Deci sinoadele trec cu vederea necesitatea botezului fara de care "dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu" de dragul PR-ului, periclitand mantuirea lor, si posibil provocand mai multe probleme, ca na, dau impresia unui har inexistent?

Citat:
In unele cazuri chiar si preotia a ramas valida (cred ca au fost si cazuri de episcopi).
Aha, deci intr-o simpla ceremonie de primire in Biserica, ereticii aia au primit 5 din cele 7 taine, concomitent, fara sa stie nimeni in ce moment sau cum.
Am auzit de har, si de botez al dorintei, dar deja devenim ridicoli.

Citat:
Tu crezi ce spune invatatura Bisericii sau cum justifica unii credinta lor? Daca citim sursele adventiste o sa vedem justificari pentru toate invataturile lor.
Dar eu pun surse adventiste, sau ortodoxe aici, Cataline?

Si uite Iana, am gasit continuarea aia.
https://www.agero-stuttgart.de/REVIS...ie%20Hetco.htm

Un articol care incepe mirific, cu scena din Gradina Ghetsimani, si recunoscand ca interesele umane au sapat la aceasta schisma, si brusc descinde in "grecii cei rai si vs latinii cei buni care au cautat neincetat sa ii aduca inapoi pe rasariteni, ca ii iubesc si respecta ca pe ochii din cap, dar ortodocsii cei mandrii, hulpavi si indaratnici nu au vrut sa auda" si dupa aia incepe sa ii inchine ode Scaunului Papal mai ceva ca Paunescu.
Pentru orice fel de obiectivism si analiza istorica echilibrata, e de o penibilitatea maxima.

Last edited by Patrie si Credinta; 03.04.2017 at 19:40:50.
Reply With Quote