Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2017, 19:57:59
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil te referi la convertirile fortate ale unor popoare la catolicsm, inclusiv convertirile sub presiune ale tuturor ortodocsilor din tarile cu conducere catolica.
Convertiri forțate, precum a slavilor ?

Citat:
Spre deosebire de catolicism ortodoxia nu e persuasiva si nu forteaza pe nimeni.
Spre deosebire de ortodoxie catolicismul a luat în serios porunca Domnului și a încercat să facă misiune pe tot pâmântul.

Pe de altă parte, ai dreptate când spui că ortodoxia nu e persuasivă. Poate că nu știi ce înseamnă a fi persuasiv (adică a avea putere de convingere), dar asta e altă discuție....

Citat:
Dar tu ai devenit catolic dupa ce ai fost ateu, asa cum ai spus, deci fara sa stii ceva despre ortodoxie inainte de convertire.
Poate că ai puțină ținere de minte, pentru că ți-am mai spus cu ani în urmă că am știut mai multe despre catolicism și ortodoxie decât știu marea majoritate a credincioșilor ortodocși și catolici....

Dar, după logica ta, tu, devenind ortodox după ce ai fost practicant de paranormal, știi mult mai puțin despre catolicism decât știam eu despre ortodoxie.

Citat:
Poate din neadevarurile pe care le spuneau greco-catolicii despre ortodoxie, pentru ca ai spus ca determinant pentru convertire a fost ce s-a intamplat cu greco-catolicii.
Iarăși arăți că ai slabă ținere de minte. Domnul Dragomir avea argumentul ăsta.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare