Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2018, 01:19:55
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Acum este timpul pentru rugaciune:
" Strălucește în inimile noastre, Iubitorule de oameni Doamne, lumina cea neînserată a cunoștinței dumnezeirii Tale și deschide ochii cugetului nostru spre cunoașterea evanghelicelor Tale propovăduiri; pune întru noi și frică de fericitele Tale porunci, ca poftele trupești cu totul călcându-le, viața duhovnicească să petrecem, toate cele ce sunt spre plăcerea Ta cugetându-le și făcându-le. Că Tu ești luminarea și sfințirea și mântuirea sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
oare nu e crestineasca rugaciunea de mai sus? zic si eu... acu n-o sa ma faceti penticostal dupa ce m-ati facut adventist!

e aberanta pretentia ca exista o singura biserica, o singura autoritate, etc. ia uite:

23. Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, nu vor zice, oare, că sunteți nebuni?

biserica= oameni=crestini

acum, voi evitati cu grija, as zice, ma refer la bravii nostri ortodocsi, iar PT cu frica, la adevarata cauza de discordie, la faptul ca penticostalii sustin ca vorbitorul in limbi, fiind binecuvantat de duhul sfant vorbeste direct cu dumnezeu in momentul ala! asta spune pavel, asta sustin penticostalii, asta se fereste PT sa spuna si asta evitati voi sa spuneti. de este adevarat si inca se petrec astfel de lucruri ele sunt un miracol. voi, catalin si ceilalti, spuneti ca sunt falsuri, eu nu cred in miracole, dar daca sunt adevaruri?
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 03.01.2018, 10:26:27
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
acu n-o sa ma faceti penticostal dupa ce m-ati facut adventist!
Concluzia e simplă: "dacă nu-i scuipi, cu mânie proletara, e semn clar că esti de-al lor".

Nu exista cale de mijloc.
Ori huiduiesti cu noi in cor ori intri cu ei in aceeasi oala.

Obisnuieste-te cu ideea! Daca cumva spui ceva de bine despre carismatici sau adventisti, catolici sau iudaisti, sigur esti de-al lor

Abordarea asta e veche de cand lumea.
In timpurile biblice evreii aveau o tinta predilecta cand era vorba de dispret: samaritenii. Locuitorii Samariei aveau un amestec ciudat de iudaism si paganism. Evreii erau mai nervosi pe ei decat pe pagani. Cand aveau de trecut din Iudeea in Galileea, evitau drumul Samariei, care era mai scurt, daca intalneau vreun samaritean nu vorbeau cu el ci il considerau necurat.
Isus a evitat sa vorbeasca de rău pe Samariteni.
A trecut prin tinutul lor, a vorbit cu ei, (ba chiar cu o femeie samarieanca, ceea ce pentru misogini era chiar culmea culmilor), le-a propovaduit Evanghelia. A locuit la ei doua zile incheiate. Ba mai mult, i-a vorbit de bine: cand a spus o pilda cu un om cazut intre talhari, Isus a vorbit de un preot si un levit care au trecut cu indolenta pe alaturi fara sa schiteze vreun gest de a ajuta pe cel ranit. Omul plin de mila, care a pus osul la treaba pentru a ajuta era... samaritean. Pentru noi, astazi povestirea e ceva obisnuit, insa pentru ei a fost socant de-a binelea.
Asa ca au ajuns la o concluzie "normala": Hristos era samaritean!. Cum altfel ar fi putut sa observe ceva bun la samariteni? Asa ca i-au zis lui Iisus: "Oare, nu zicem noi bine că Tu ești samarinean?" Ioan 4:48
Vechi 03.01.2018, 11:23:48
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Si gata. Poti discuta avizat. Este Cuvantul Sfant al Lui Dumnezeu. Nu e doar intelepciunea ta, tu ai scaldat toata munca in rugaciune. Insa este si sarguinta. Dumnezeu nu binecuvanteaza pe lenesii gura-casca.

Astept sa-mi spui ca ai finalizat!
Gresesti si te aberezi la maxim.

Lucrurile stau usor altfel fata de cum spui tu.

Scriptura este temelia.

Viata de 2000 de ani a Bisericii, cuprinsa in Traditie si in Mistica, presupune in totalitate cateva lucruri:
1. Explicarea Scripturi
2. Lucrarea corecta a Scripturii
3. Repetarea integrala a continutului si punerea lui in contextul curent.

Tu folosesti exclusiv Scriptura, cand eu am ceva care este exact Scriptura, in oglinda: VIATA BISERICII, MISTICA, TRADITIA ORTODOXA.

Pentru fiecare cuvant din Scriptura, eu am 100 de explicatii si exemple in viata Bisericii, de la Sfinti, marturii adevarate, cu marturii din Scriptura.

Scriptura nu este totul, si nu este completa, este doar baza si temelia.

Viata Bisericii este COMPLETAREA SI TOTUL, intregeste complet ce zice Scriptura, pentru ca ea cuprinde lucrarea Duhului Sfant timp de 2000 de ani, care a invatat si explicat si indrumat oamenii DUPA SCRIPTURA.

Inafara vietii Bisericii care reprezinta INTELEGEREA SI INTERPRETAREA SI TRAIREA Scripturii nu se poate intelege Dumnezeu si nici asuma, pentru ca Biserica este prin lucrarea Duhul Sfant.

Sa spui ca nu este Bsiserica timp de 2000 de ani este egal cu a spune ca nu este lucrarea a Duhului Sfant. Ceea ce este de o absurditate maxima.

Noi avem 2000 de ani de TRAIT SCRIPTURA, voi nu aveti nimic. Voi doar presupuneti ca ati inteles ceva corect si va rataciti fiecare in greseala lui, si mai trageti si pe altii.

Noi TRAIM si stim ce este Scriptura. Noi avem talcuirea adevarata a Scripturii spre deosebire de voi care nu aveti nimic.

Nu imi arunca in fata Scriptura si pasaje, eu iti arunc in fata 2000 de ani de inteles corect Scriptura, de trait Scriptura, si sute si mii de cuvinte care talcuiesc corect si adevarat Scriptura, de sfinti trimis de Dumnezeu pentru noi pentru a ne invata. Lucru pe care voi nu il aveti.

Voi nu aveti nimic, noi avem totul.

Noi II ACCEPTAM PE CEI TRIMIS DE DUMNEZEU TIMP DE 2000 DE ANI SA NE INVETE.
Chiar nu a trimis Dumnezeu pe nimeni timp de 2000 de ani pe pamanatul asta sa invete lumea? Si doar dupa 2000 de ani?

A ridicat Hristos zeci de Apostoli si ucenici si le-a dat lor putere mare, si apoi gata, nimic? Nu a mai ridicat pe niciunul? Surpriza, cu siguranta ca a ridicat sute si mii noi ucenici pentru Biserica pe care a ridicat-o, problema este ca voi nu vreti sa-i primiti si sa-i vedeti.

Da, DUMNEZEU A TRIMIS CONTINUU noi apostoli.

Asa ca hai fuguta la viata Bisericii (surpriza, nu aveti asa ceva) si... si de fapt nu poti sa faci nimic. Voi nu aveti nimic. Voi nu aveti invatatori, nu aveti lumina, nu aveti har, nu aveti nimic. Aveti propria aroganta satanica si va calauziti cu ea.

Auzi, imi explica orbul ca nu vad. Stai linistit ca sunteti orbi si nu vedeti, iar noi avem Biserica; in Biserica in continuu se citeste si Apostolul si Evanghelia si se TALCUIESC in mod corect si responsabil, de cei luminati de Dumnezeu. Si nu de orice cizmar sau de orice sofer de tir trezit peste noapte pastor, "luminat de sus" dupa ce a fost la curve noaptea, propovaduitor serios al vorbirii in limbi.

Noi avem TALCUIREA SI TRAIREA SCRIPTURI in Biserica, timp de 2000 de ani. Si marturia Duhului, timp de 2000 de ani.

Voi nu aveti nimic.

Asa cum pe Tabor Moise si Ilie l-au confirmat si au dat marturie pentru Hristos, la fel si Apostolii Pavel si Pentru l-au confirmat si au dat marturie pentru Sf Ioan Gura de Aur, ca fiind prieten al lor si invatator.

O sa ascult oricand de Ioan Gura de Aur, confirmat de sus, de Dumnezeu, dupa vorba lui Hristos: "cine se leapada de Mine, nu se leapada de Mine, ci de Cel ce M-a trimis".

Eu nu ma lepad de invatatura lui Ioan Gura de Aur, pentru ca m-as lepada si de Apostoli si de Hristos si de Dumnezeu, care l-a trimis...

TINE MINTE: INTEGEREA SCRIPTURII S-A FACUT IN SUTE DE ANI DUPA MULTE DISPUTE. Si dupa enorm de multe lupte duhovnicesti.

Vii tu si imi explici acum ca voi v-ati trezit peste noapte talcuitorii desavarsiti ai Scripturii? Hai pardon.

Vezi-ti domnule de aberatiile tale, esti pe coclauri cu totul. Nu imi explica mie ca protestantismul este "calea"...

Pentru fiecare cuvant din Scriptura, eu am zeci si sute de explicatii in Biserica daruite de Sus, de Dumnezeu prin Ioan Gura de Aur, Paisie Aghioritul si cei asemenea lor. Oameni de la Dumnezeu, confirmati de sus de Apostoli si de insusi Hristos...

Tu nu ai nimic, ai doar ratacirea ta personala.

Biserica noastra este o oglinda reala a Evangheliei, voi sunteti la un nivel jos rau de tot.

Va rataciti nestiind Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu !!!

Last edited by gpalama; 03.01.2018 at 11:34:08.
Vechi 03.01.2018, 11:37:04
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Pentru fiecare cuvant din Scriptura pe care mi-l aduci eu iti gasesc o imagine unitara data de Biserica pentru intelegerea lui.

Tu ai doar cateva randuri din Scriptura, frunzarite si alea cu greu, pe care le intoarceti si le sugrumati si le rastalmaciti cum vreti voi.

Eu am: marturia a zeci de sfinti despre cum se intelege cuvantul respectiv, talcuiri facute cu adevarat in Duhul Sfant, eu am lucrarea sfintilor pentru cuvintele respective, eu am Dumnezeiestile canoane de invatatura.

Tu ai doar un pasaj din Scriptura, eu il am pe Duhul Sfant, care de mii de ori a repetat CUM SE INTELEGE PASAJUL RESPECTIV...

Si cu adevarat este drept sa ascult de Dumnezeu mai mult decat de oameni mai ales ca Dumnezeu a lucrat cu mare putere prin sfintii Bisericii, oameni de mare cinste si nu bolborositori penticostali.

Orbule, nu vrei sa il vezi pe Dumnezeu in Ortodoxie si in Sfintii Lui cand este chiar in fata ta !

Last edited by gpalama; 03.01.2018 at 11:41:18.
Vechi 03.01.2018, 11:41:25
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Apostolul marturiseste ca el se roaga in limbi si cere si crestinilor sa se roage in limbi.
Da, omule, știm, dar asta nu înseamnă că limbile în care vă rugați voi sunt de la Dumnezeu.
Vechi 03.01.2018, 11:44:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Gresesti si te aberezi la maxim.
Lucrurile stau usor altfel fata de cum spui tu.
A sta "un pic altfel" nu este egal cu "a abera la maxim".
Incearca sa fii si tu mai moderat!
Vechi 03.01.2018, 11:48:27
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Da, omule, știm
Doar tu stii asta pentru ca esti penticostal. Dizident penticostal, ca sa fie mai exact.
Ortodocsii NU stiu.
Citat:
asta nu înseamnă că limbile în care vă rugați voi sunt de la Dumnezeu.
Ba da. Exact asta inseamna.
Ca vorbirea in limbi poate fi si o imitatie, asa cum gasesti tu prin ghena si Canale.
Insa poate fi si de la Dumnezeu, asa cum este in Scripturi si in viata mea.
Vechi 03.01.2018, 11:54:17
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Insa poate fi si de la Dumnezeu, asa cum este in Scripturi si in viata mea.
În afară de propria ta impresie despre tine, cum ne demonstrezi și nouă că tu vorbești în limbi prin Duhul Sfânt? Ai tu limbi ca semn pentru necredincioși? Și nu uita, nu uita, că turnarea Duhului a însemnat nu doar limbi ci și profetizare! Vorbeau în limbi și proroceau! Tu prorocești? Dacă da, ar fi interesant fiindcă prorocia este semn pentru credincioși. Gpalama, cătălin2, Cornel Urs și alți colegi de forum pot fi încredințați de Duhul care este în tine, dacă le-ai proroci! Dar tu nu faci asta! Atunci, noi ce să credem despre tine?
Vechi 03.01.2018, 11:58:14
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dizident penticostal, ca sa fie mai exact.
Gruparea unde am fost eu era formată din ieșiți din alte culte, nu penticostali. Dar am fost și la penticostali, recunosc, de mai multe ori, în mai multe locuri. Nimic ziditor. Acum nu mă mai regăsesc decât în Ortodoxie!
Vechi 03.01.2018, 12:03:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În afară de propria ta impresie despre tine, cum ne demonstrezi și nouă că tu vorbești în limbi prin Duhul Sfânt?
In NICIUN fel. Eu nu demonstrez nimanui nimic.
Nici nu pot, nici nu vreau, nici nu vad folosul demonstratiilor

Citat:
Atunci, noi ce să credem despre tine?
Ca nu prea le am cu Biblia, insa voi va trebui sa cititi.
Ca am un duh strain insa voi ar trebui sa cautati sa dobanditi Duhul Sfant si sa vorbiti in limbi si sa prorociti.
Ca eu sunt foarte slab dar voi trebuie sa fiti foarte tari in credinta.

Asta e pentru voi, cei credinciosi. Acum v-am prorocit.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10